Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana ukrcaj se dok je na vrijeme pa ćeš vidit kako se mišljenje promjeni

zmrklic:

Ivana, cude me ovakve panicne rekacije od tebe [lol] Ti nije ništa novo , za to se zna duže vremena. Kad je nešto tako očito i predvidivo, onda se i riješi. Nemoj plašit ljude bez veze.

Ona je bila krcata sa INA-om i HT-om i sad kad je sve panično prodala u ovoj korekciji, sad navlači da će to još dolje pa će ona to iskoristit, a budući da se trend promjenio u pozitivnom smislu sada gleda kako njene bivše dionice rastu. Ovo je žalosno ali ima jako puno takvih, kažem netreba biti pohlepan treba biti umjeren u svemu.

Bingo mislim da si pogrješio u svezi Ivane
Inače volim pročitati Ivanine komentare i njeno viđenje na neke situacije, i smatram da njeni postovi nisu provociranje ili navlačenje na prodaju već poziv na neko argumentirano objašnjenje trenutne situacije

Ako želiš vidjeti što je jadno dođi na temu Petrokemija i pročitaj postove Pande unatrag 2 mj
Čovjek je hvalio dionicu i donosio jako zanimljivih podataka vezanih uz sličnu tvornicu u Americi, da bi nakon nekog vremena prodao dionice i svakodnevno pljuvati po firmi i njenim budućim poslovanjima te je nakon korekcije ponovo kupio dionice i počne pisati ponovno jako pozitivno
Jadno do kraja

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

O, napada me se sa svih strana.
– pa ja sam samo iznijela jedan crni scenarij koji se vrlo lako može dogoditi.

– sada znam kako je Iveku.
– pa lijepo je Ivek upozoravao i pisao, samo on više prati američko tržište.

– a imali smo i ulazak mirovinaca u JDD kotaciju.
– zar nisu mirovinci srušili naše tržište.
– a taj scenarij nitko nije predvidio.

– i na koncu nije mi cilj nikoga plašiti, nego doći do jednog zajedničkog zaključka.
– i zar nismo svi tu kako bi zaradili na burzi.

– a sada ću svima pokušati odgovoriti na napisane postove.
Pozdrav !

Ja vidim,pošto sam branitelj,ako će mi nakon 12 04 u fond ući hep.kroacia osig,i druge dobre firme,zašto bi prodao 12 kad će mi više vrijediti,pa nismo mi branitelji bez škole,pa da ne znamo zbrajati

– Vi sigurno vidite, ali takvih je jedan od deset, i potpuno ste u pravu.
– ali je li to vidi i većina ?
Pozdrav !

Jozo Međed: ” Ja vidim,pošto sam branitelj,ako će mi nakon 12 04 u fond ući hep.kroacia osig,i druge dobre firme,zašto bi prodao 12 kad će mi više vrijediti,pa nismo mi branitelji bez škole,pa da ne znamo zbrajati ” – Vi sigurno vidite, ali takvih je jedan od deset, i potpuno ste u pravu. – ali je li to vidi i većina ? Pozdrav !

Mislim da je najveća greška misliti da će samo jedan od deset branitelja zadržati udjele u fondu. Biti će obratno , max 2 od deset će ih ubrzo prodati ( to ubrzo znači kroz mjesec , dva ) a ostali će ih držati. Identična situacija je bila i kod DDJH , mjesecima su špekulanti plašili sa braniteljima a realno stanje pokazuje da su Đuru najviše srušili baš ti koji su sijali paniku. Plus naravno korekcija koja je ionako zahvatila cijelu burzu pa nije bitna u kontekstu rušenja Đure Đakovića.

ivana7:

– nisam ti ja kriva što post nisi skužio. – ali ovima koje poznajem preporučiti ću im odmah u subotu u noći ispred banke i odmah biti prvi za naplatu udjela dok ima još tih 200 milja keša. – tko zna što će biti u ponedjeljak. – ali na burzi bi moglo biti veselo. Pozdrav ! Pozdrav !”

sram te bilo …

– mene bi bilo jedino sram drukati na gubitaše, tipa Industrogradnja.
– ovdje se radi o naše dvije najbolje dionice INA i HT.
– ali ove dvije dionice slobodno mogu povući i cijelo tržište punoooo dolje.

– i ako država što ne učini, potpuno sam sigurna, branitelji koji idu u prodaju najviše će novca za udjele dobiti oni koji su prvi prodali i to u subotu.
– jučer sam ja prodala (subota) jedan udio u investicijskom fondu i sigurno ću dobiti više nego u ponedjeljak.

– zaključak za branitelje.
– najbolje prodati u subotu 12. travnja,
– ponedjeljak, manje se dobija za udjele,
– utorak, srijeda, četvrtak, svakim danom sve manje se dobija za udjele.
– petak, veliki pad, možda se zbog cijene neće isplatiti prodavati, ali prodavaća će biti.
– i idući tjedan će biti prodaje, vijest se mora proširiti, gdje se mogu dobiti novci.
Pozdrav !

[embarass]

Evo alternativni scenario: Fondovi očekuju ili znaju kako će se riješiti situacija s braniteljskim fondom.
Ionako se boje dignut tržište jer bi jači rast tržišta doveo do iskrcavanja malih dioničara.
Sad im ova panika odgovara, jer će se mnogi istresti drugi tjedan od panike na ovim cijenama. Zatim se riješi situacija s braniteljskim fondom, bilo dogovorenim otkupom dijela dionica, bilo intervencijom države. Onda mogu mirno lagano dizat tržište. Dakle oni koji se istresu isto mogu ispast magarci vrlo lako.

Ivana ? Zanima me daloi tsi ti, ili namjeravaš izači u ovommomentu iz tih dionica. Puno puta pitaš za savijet. Evo . i ja pitam što sad??[shocked][huh][sealed]

fazan: ” ivana7: ” – nisam ti ja kriva što post nisi skužio. – ali ovima koje poznajem preporučiti ću im odmah u subotu u noći ispred banke i odmah biti prvi za naplatu udjela dok ima još tih 200 milja keša. – tko zna što će biti u ponedjeljak. – ali na burzi bi moglo biti veselo. Pozdrav ! Pozdrav !” sram te bilo … – mene bi bilo jedino sram drukati na gubitaše, tipa Industrogradnja. – ovdje se radi o naše dvije najbolje dionice INA i HT. – ali ove dvije dionice slobodno mogu povući i cijelo tržište punoooo dolje. – i ako država što ne učini, potpuno sam sigurna, branitelji koji idu u prodaju najviše će novca za udjele dobiti oni koji su prvi prodali i to u subotu. – jučer sam ja prodala (subota) jedan udio u investicijskom fondu i sigurno ću dobiti više nego u ponedjeljak. – zaključak za branitelje. – najbolje prodati u subotu 12. travnja, – ponedjeljak, manje se dobija za udjele, – utorak, srijeda, četvrtak, svakim danom sve manje se dobija za udjele. – petak, veliki pad, možda se zbog cijene neće isplatiti prodavati, ali prodavaća će biti. – i idući tjedan će biti prodaje, vijest se mora proširiti, gdje se mogu dobiti novci. Pozdrav ! [embarass] ”

Ne razumjem.govore nam da će u naše udjele doći hep, kroacia osig,hr autoceste,hr autošume,hr željeznica,hr pošta,ako prodam odma u subotu kako ću dobiti više,valjda manje,tako su pričali da su svi prodali inu a prodao neki mali broj,neki žele da mi odma prodamo,znamo mi to

mojih par kolega ima udjele u fondu branitelja i kažu mi da su u udrugama većinom zaključili da branitelji neće masovno prodavati udjele…dakle, laprdate gluposti kao i obično. pa ljudi ni ne računaju na tu lovu…

...povijest se ponavlja...

Ukupna imovina Braniteljskog fonda je cca 3,5 milijardi kn
Mislim da ste svi svijesni da je to jako smiješna količina novca za par jačih ulagača

Odnosno da nije, veliki igrači bi masovno izlazili, HT bi bio na 270kn

– tržište pada zbog psihologije investitora.
– te milijarde su stvarno smiješne virtualnim investitorima.
– samo tu još zamisli i izlaz malih iz investicijskih fondova.
– izlaz mirovinaca zbog rušenja cijena.
– e onda se pojavljuju i nove milijarde.

– veliki igrači i sada masovno izlaze iz HT, vidi se po cijeni, a i malo je paketa 63.
– ja sam se nakupovala HT ispod 290, tko mi je to prodavao.
Pozdrav !

Nemoj plašit ljude bez veze.

– ne plašim ja nikoga, ja pišem samo ono što može biti, ali i ne mora.

– tu bi ipak pretstavnici vlasti trebali reći kako će se riješiti ta stvar.
– ono najgore što nam se može dogoditi je stihija.

– a ako se ta stvar ne želi riješiti, imati ćemo prijelaz u keš poziciju, kod malih i velikih.
– a taj prijelaz znači samo jedno,
– pad burze, a već smo pali, ali ima prostora i za još veće padove.
– ipak je sve to država zakuhala.
– mirovinci i JDD kotacija i ovaj BF.
– e država bi to trebala i riješiti, ima puno naćina.
– samo sada vrijeme nije na našoj strani.
Pozdrav !

New Report

Close