Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana7:

fazan: ” otkako sam spoznao 12. travnja, vrti mi se ovakav scenario po glavi … ” – mene su pitali neki branitelji zašto su stavili baš taj datum 12. travnja, pa subota je, burza ne radi. – zašto to nije moglo biti np. u četvrtak, radni dan 10. travnja. Pozdrav ! ”

kakve veze ima to da li burza radi ili ne radi … fond ima 200 milja keša i može isplate vršiti od prvog dana … osim toga, novac se sigurno ne će isplaćivati na ruke isti dan … već na tekući …

– nisam ti ja kriva što post nisi skužio.
– ali ovima koje poznajem preporučiti ću im odmah u subotu u noći ispred banke i odmah biti prvi za naplatu udjela dok ima još tih 200 milja keša.
– tko zna što će biti u ponedjeljak.
– ali na burzi bi moglo biti veselo.
Pozdrav !
Pozdrav !

fazan: ” Ja bi ovaj braniteljski fond po kratkom postupku prepravio u ZIF i dao dijonice braniteljima. Mislim da se 12. travnja ne će dogoditi ništa. Pitanje je što će se događati u danima poslije. ” – tako sam i ja prije mislila ZIF. – ali nije tako. – 12. travnja je blizu. – a službeno je upravo onako kako sam ja napisala. – bilo vlada ili hanfa, po meni je svejedno, ali ovo moraju riješiti što prije. – ako se ne riješi krah burze i ulaganja u Hrvata. – pa tko će poslije toga ulagati u dionice i investicijske fondove. – a i mirovinski fondovi će imati strašne prinose ali u minusu. – uostalom takav scenarij nitkome nije dobrodošao, a je li Vi vidite neki drugi. Pozdrav !

Ja vidim,pošto sam branitelj,ako će mi nakon 12 04 u fond ući hep.kroacia osig,i druge dobre firme,zašto bi prodao 12 kad će mi više vrijediti,pa nismo mi branitelji bez škole,pa da ne znamo zbrajati

– ali ovima koje poznajem preporučiti ću im odmah u subotu u noći ispred banke i odmah biti prvi za naplatu udjela dok ima još tih 200 milja keša. – tko zna što će biti u ponedjeljak.
– ali na burzi bi moglo biti veselo. Pozdrav ! Pozdrav !

Na burzi će biti veselo, ali euforično veselo, nekoliko dana nakon 12. travnja.

Tada će se investitori početi vraćati, jer će cijene dionica biti vrlo niske.
Pad cijena neće izazvati branitelji. Pad će izazvati sadašnji investitori, koji će u strahu od 12. travnja, novac s burze početi izvlačiti početkom ožujka, kako budu pristizali FI…

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Ivana, daj ti meni objasni taj tvoj pojam “krah burze” koji tako nonšalantno izvikuješ po forumu ? i može li mi netko objasniti zašto bi 2 dionice i kako mogle srušit burzu…pa srušit će se te 2 dionice, al ostalo bi trebalo bit okej ? or am I missing some point here ???

sve je lako kad si mlad :)

– nisam ti ja kriva što post nisi skužio. – ali ovima koje poznajem preporučiti ću im odmah u subotu u noći ispred banke i odmah biti prvi za naplatu udjela dok ima još tih 200 milja keša. – tko zna što će biti u ponedjeljak. – ali na burzi bi moglo biti veselo. Pozdrav ! Pozdrav !

sram te bilo …

[embarass]

I love the Smell of Profits in the Morning

Ivana mislim da vaš crni scenarijo ipak nije moguć. Možda ako počne rat u nas
Ukupna imovina Braniteljskog fonda je cca 3,5 milijardi kn
Mislim da ste svi svijesni da je to jako smiješna količina novca za par jačih ulagača
Prvi scenario je da padne INA ispod 1500kn na burzi javile bi se mnoge smiješne firmice da je preuzmu na burzi a možda i pokoja fizčka osoba pa tako smatram ta to ni blizu nije mogući scenarij
Također smatram da se slična stvar nemože dogoditi ni HT-u

Smatram da kad svi sve znaju to je odavno ukalkulirano u cijenu pojedine dionice
Odnosno da nije, veliki igrači bi masovno izlazili, HT bi bio na 270kn uz cca 60 milona kn dnevnog prometa a Ina bi se tržila po 2000kn uz cca 50 milona kn dnevnog prometa

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Uz to, nismo sami u HT i INI …

I HT i INA imaju načina i sredstava da smanje/spriječe svoj burzovni krah …

No, oni koji su većim dijelom portfelja u INI i HT imaju razloga razmišljati – što, kako i kada …

PS
Moj prijatelj, kao dugododisnji djelatnik HT-a ovih dana dobiva dionice HT-a po nekih 200-tinjak Kuna.
Vjerujem da će mu se isplatiti i u slučaju najcrnjeg (mogućeg) scenarija.

When someone asks you a question you don't want to answer, smile and ask, "Why do you want to know?".

Ivana, cude me ovakve panicne rekacije od tebe [lol]
Ti nije ništa novo , za to se zna duže vremena.
Kad je nešto tako očito i predvidivo, onda se i riješi.
Nemoj plašit ljude bez veze.

Ivana, cude me ovakve panicne rekacije od tebe [lol] Ti nije ništa novo , za to se zna duže vremena. Kad je nešto tako očito i predvidivo, onda se i riješi. Nemoj plašit ljude bez veze.

Ona je bila krcata sa INA-om i HT-om i sad kad je sve panično prodala u ovoj korekciji, sad navlači da će to još dolje pa će ona to iskoristit, a budući da se trend promjenio u pozitivnom smislu sada gleda kako njene bivše dionice rastu. Ovo je žalosno ali ima jako puno takvih, kažem netreba biti pohlepan treba biti umjeren u svemu.

14.04.2008.

Cijene dionica bi mogao srušiti sam strah od tog 12.04., što znači da bi glavninu pada mogli odraditi prije u očekivanju rasprodaje.
Jedina opcija koja može zaustaviti paniku i najcrnji scenarij je tržišni regulator, odnosno HANFA.
Inače, zaposlenici HT-a do sada nisu bili u mogućnosti kupiti dionice po povlaštenim uvjetima, a pitanje je kada će to moći. Iako su se pojavljivali neki novinski članci da bi Vlada trebala ponuditi dionice radnicima do kraja veljače, sumnjam da će išta biti od toga upravo zbog tog braniteljskog fonda.
Netko je napisao kako 3,5mlrd nije ništa. Za usporedbu, gledavši podatke za prošli mjesec, OMF-ovi su se mogli nakrcati sa dodatnih oko 3mlrd kuna dionicama, tako da se ipak radi o ogromnim sredstvima za našu burzu. Na OIF-ove niti ne računam jer su u gabuli otprije zbog izvlačenja sredstava.
Čak i kad bi se branitelji odlučili na prodaju u manjem postotku, udar bi bio silovit. I na ovako malim prometima tonemo po 2%.
Dakle, ako tržišni regulator uistinu ne promijeni zakonski okvir, i ja vjerujem da bi pad na te dvije dionice mogao povući dolje cijelo tržište.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Ovo je problem koga su svjesni i svi fondovi i vlada, i imaju zajednički interes da se riješi. I rade na tome,
tako da vjerujem da će se riješiti. Naravno ukoliko se ništa ne bi napravilo da bi to srušilo tržište, ali napravit će se.

Srećom za nas,, puno je više ovdje na kocki od dobrobiti malih dioničara i OIF-ova, tako da IMHO će se riješiti
[thumbsup]

New Report

Close