Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

. Mislim da nece biti tolikog pritska na prodaju, no svakakvih ljudi ima,,,

– greška, po meni će ispred banke redovi za prodaju biti 10 puta veći nego kad su bili za kupnju HT.
– morate znati kako će prvi imati najveće isplate.
– drugi dan velike prodaje na burzi cijene dionica dolje.
– oni koji budu prodavali sutra dobiti će sigurmno puno manje.
– a oni koji se sjete to prodati za 5 dana dobiti će upola manje nego ovi koji su prodali prvi dan.

– a tko će tada kupovati na burzi, biti će jeftino, ali prometi će biti u milijardama kuna.
– a ima li uopće tolikog novca na tržištu.
– a blokade na prodaji, a branitelji traže novac.

– ne mora uopće tako biti, ali ako ste odgovorni investitor zašto ne bi te mogli zamisliti i jedan takav crno scenari.
Pozdrav !

– ne mora uopće tako biti, ali ako ste odgovorni investitor zašto ne bi te mogli zamisliti i jedan takav crno scenari. Pozdrav !

otkako sam spoznao 12. travnja, vrti mi se ovakav scenario po glavi …

I love the Smell of Profits in the Morning

Ja bi ovaj braniteljski fond po kratkom postupku prepravio u ZIF i dao dijonice braniteljima. Mislim da se 12. travnja ne će dogoditi ništa. Pitanje je što će se događati u danima poslije.

– tako sam i ja prije mislila ZIF.
– ali nije tako.
– 12. travnja je blizu.
– a službeno je upravo onako kako sam ja napisala.
– bilo vlada ili hanfa, po meni je svejedno, ali ovo moraju riješiti što prije.
– ako se ne riješi krah burze i ulaganja u Hrvata.
– pa tko će poslije toga ulagati u dionice i investicijske fondove.
– a i mirovinski fondovi će imati strašne prinose ali u minusu.
– uostalom takav scenarij nitkome nije dobrodošao, a je li Vi vidite neki drugi.
Pozdrav !

pa napisao sam ti drugi scenarij … mijenjaju se pravilnici i zakoni … zaustavalja se trgovanje … zaustavlja se isplata iz fonda … ćao đaci … izbori su prošli … sama si napisala da nitko nije platio niti kune za udjele u ovom fondu …

e hebiga, a sto ako ako Polancec kaze da je dividenda HT samo za recimo 20kn one koji su vlasnici na 30.4. a Ina na 20.5.

zašto bi to Polančec govorio? otkud mu to pravo?

pa da sprijeci brze izlaske, izlaske, no napisao sam ranije, za one koji sad izlaze, nema HEPa, Cro osiguranja i sl,
S druge strane, nije bilo 500 000 branitelja u HR, nekima ce se jako zuriti van[yawn]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

.. sama si napisala da nitko nije platio niti kune za udjele u ovom fondu …

– nezgodno je jedino što oni nisu to platili u novcu.
– plaćeno je krvlju i životima.
– osim Minhenske bojne koja broji cca 300.000, a možda koji i više, ipak će povjesničari dati odgovor i na to pitanje.
– po meni to je jedan veliki politički problem.
– ekipi treba lova a ne tamo neki udjeli za koje ih se čisto hebe.
Pozdrav !

otkako sam spoznao 12. travnja, vrti mi se ovakav scenario po glavi …

– mene su pitali neki branitelji zašto su stavili baš taj datum 12. travnja, pa subota je, burza ne radi.
– zašto to nije moglo biti np. u četvrtak, radni dan 10. travnja.
Pozdrav !

pa da sprijeci brze izlaske, izlaske, no napisao sam ranije, za one koji sad izlaze, nema HEPa, Cro osiguranja i sl, S druge strane, nije bilo 500 000 branitelja u HR, nekima ce se jako zuriti van[yawn]

nisi razumio: pitanje je: otkud mu pravo -> vidi vlasničku strukturu HT-a!

nije bilo 500 000 branitelja u HR, nekima ce se jako zuriti van[yawn]

Nisu samo branitelji dobili udjele: već i obitelji poginulih. Nemojte baratati s ovom brojkom olako. Ulažite u znanje.

Ukupno udjelničara u Fondu* – oko 525.000
* uključujući članove obitelji (nasljednike) poginulih, nestalih i umrlih branitelja

Dionički portfelj braniteljskog fonda (92% uk. imovine)
700.000 dionica Ine
5,732.197 dionica HT-a
Obveznice 106.783.000,00 kn
Depoziti i gotovina oko 200 ml kn.
Ukupna imovina fonda na dan 31.12. je bila 4.3 mlrd, normalno da je sada manja zbog manjih cijena.
Izvor: Deloitte d.o.o., Večernji list od 18. veljače 2008.

Vrijednost dijonica HT-a: 5.732.197*300,00 kn = 1.719.659.100,00 kn.

fazan: ” otkako sam spoznao 12. travnja, vrti mi se ovakav scenario po glavi … ” – mene su pitali neki branitelji zašto su stavili baš taj datum 12. travnja, pa subota je, burza ne radi. – zašto to nije moglo biti np. u četvrtak, radni dan 10. travnja. Pozdrav !

kakve veze ima to da li burza radi ili ne radi … fond ima 200 milja keša i može isplate vršiti od prvog dana … osim toga, novac se sigurno ne će isplaćivati na ruke isti dan … već na tekući …

za one koji sad izlaze, nema HEPa, Cro osiguranja i sl,

– vjeruj mi, veliku većinu to nimalo ne zabrinjava.
– njih interesira lova (bar veliku većinu),
– pa nisu oni investitori, pogotovo ne dugoročni.
– ne ulažu oni u burzu, niti ne računaju koliko imaju milijona.
– pa velika većina njih jedva uspijeva preživljavati s primanjima koja dobijaju.
– nisu svi u Hrvatskoj investitori, u postotku ih je jako malo.
– a i velika većina poslodavaca daje jako male plaće.
– i većina penzija spada u socijalnu kategoriju.
– nažalost je ovako kako sam napisala.
– a i na ovom forumu imate jako puno virtualnih milijunera.
Pozdrav !

New Report

Close