pa naravno bedržaču…ko je ušo u dionice četrespete taj je sada miljarder u dolarskim iznosima a ne u kunskim…u jdtc nije kasno ni sada ući…cijena je na diskontu, ako se pogleda po kojoj je cijeni ulazio kapitalni fond i bastion upravljanje od ostoje[thumbsup]
Braniteljsi fond.
– 12. travnja i to kreće.
– dugo sam bila u zabludi, mislila sam kako će to biti zatvorani fond tipa KORF.
– ali nije tako, branitelji će prodavati udjele banci, ovi njima novac,
– a banka će prodavati dionice INE i HT na burzi (imaju samo te dvije dionice).
– još bi trebali dobiti i dionice struje, ali ih nemaju.
– sada kada tu još dodamo radničke dionice HT i INE.
– možete sada pričati i branitelji i radnici su pametni i ostale priče,
– ali je činjenica kako će se milijarde toga naći na burzi 12.travnja,
– hoće li država odlučiti drukčije, ne znam.
– i još ima jedna klauzula, kada se isproda 50% fonda branitelja dolazi do ukidanja fonda, vjerojatno će isprodati i ostalu polovicu.
– po mojem viđenju biti će HT na burzi ispod 200 koliko hoćete, a i INA bi vrlo lako mogla ispod 1.500kn.
– ne želim sada tu širiti paniku.
– ja imam kod sebe razrađeni scenarij i za tako nešto,
– ali je vrlo lako moguće i ovo što sam napisala.
– a u tom slučaju zbogom burzo i investicijski fondovi, za više godina.
– pa tu će biti bankrota ko u prići, i tko će nakon toga ulagati u dionice.
– a biti će sigurno i koji IPO i dokapitalizacije.
– molim Vaše komentare .
Pozdrav !
je, sranje na kvadrat … ipak mislim da leissez feir ne ćemo u ovom slučaju vidjeti … već obrnuto … državni intervencionizam …
da bi se fond likvidirao potrebno ja da preko 250.000 tisuća ljudi proda svoje udjele … do sada je samo 40.000 građana prodalo HT … ima dobar članak na poslovni.hr
toplo preporučam da pročitaš novootvorenu temu Drvenjača … sječaš se naše drvenjače …
još imaju jedno zemljište u Rapskoj pored onog koje su prodali.
To je takav komadic da mogu dobit jedino kikiriki, jos moraju rusiti zgradu, dodatni trosak
– po mojem viđenju biti će HT na burzi ispod 200 koliko hoćete, a i INA bi vrlo lako mogla ispod 1.500kn.
onda vjerovatno na burzi nece biti nikoga osim mirovinaca- judgment day; malo previse…
je, sranje na kvadrat … ipak mislim da leissez feir ne ćemo u ovom slučaju vidjeti … već obrnuto … državni intervencionizam … da bi se fond likvidirao potrebno ja da preko 250.000 tisuća ljudi proda svoje udjele … do sada je samo 40.000 građana prodalo HT … ima dobar članak na poslovni.hr toplo preporučam da pročitaš novootvorenu temu Drvenjača … sječaš se naše drvenjače …
Nema straha da se fond likvidira,uskoro kreće mediska kampanja o udjelima u fondu i sugerirat će se ljudima da ne prodaju zbog toga i toga…Oni kojima se žurilo već su prodali za siću tako da će malen dio biti koji će izaći iz fonda.Puno ih ne zna da ima udjele pa ih srećom neće prodavati a kad skuže udjeli će im se udvostručiti s vremenom![thumbsup]
je, sranje na kvadrat …
da bi se fond likvidirao potrebno ja da preko 250.000 tisuća ljudi proda svoje udjele … do sada je samo 40.000 građana prodalo HT …
– kad tu pribrojiš radničke dionice s popustom s BF dobiješ “sranje na kvadrat”.
– po meni ovo je jedna velika tempirana bomba, datum eksplozije 12. travnja 2008.
– ove branitelje koje ja poznajem, od deset devet će prodati.
– samo previše tu ima branitelja, a oni koji su to dobili a nisu branitelji i oni će brže bolje prodati.
– HT do sada je prodalo samo 40.000 građana,
– samo su oni i svojim novcem kupovali dionice,
– u ovom padu HT ne želu kapitalizirati malu dobit,
– da je cijena HT 500kn brojka bi bila daleko veća,
– ipak građani koji su svojim novcima kupili HT, čekaju dividendu i nagradnih 10% dionica što nije zanemarivo.
– ne smijemo smetnuti s uma kako sada dionice ili udjele dobija ekipa koja to nije platila svojim novcem.
– samo me sada nemojte prozivati kako branitelji to nisu zaslužili i te dionice plaćali svojom krvlju.
– slažem se kako su dionice opravdano dobili i kako su stvarno malo dobili za sve ono što su učinili.
– ali ponavljam to je jedna velika tempirna bomba za veliki krah burze.
– možda se investicijski i mirovinski fondovi na to već i pripremaju.
– jer sada sigurno mali ne prodaju velike količine INE i HT, a vidimo toga ima koliko hoćeš, i oboje je jako jeftino.
– a to može jedino značiti kako će biti i još puno jeftinije.
– voljela bih kada bi me ubijedili kako nisam u pravu ili kako griješim.
Pozdrav !
e hebiga, a sto ako ako Polancec kaze da je dividenda HT samo za recimo 20kn one koji su vlasnici na 30.4. a Ina na 20.5. Mislim da nece biti tolikog pritska na prodaju, no svakakvih ljudi ima,,,
onda vjerovatno na burzi nece biti nikoga osim mirovinaca- judgment day; malo previse…
– potpuno se slažem kako je malo previše.
– ali to je jedan moj model crnog scenarija ili kraha burze.
– možda imamo koga pametnog u vladi koji će na vrijeme uvidjeti i taj problem, koji sigurno nije mali.
– nemojte zaboraviti kako te branitelje već tri godine vuku za nos, pa valjda su to njihove dionice.
– samo neznam ono najvažnije, kako se je država pripremila za taj veliki udar na burzu.
Pozdrav !
Vrijednost prosječnog ‘paketa’ (>10 udjela)** – oko 7000 kn
Vrijednost maksimalnog paketa (52 udjela)** – oko 34.000 kn
Samodol odlučno kaže kako se neće dopustiti naplavina dionica koja bi ‘ugušila’ burzu. Bude li trebalo, kaže, uvijek se mogu promijeniti i pravilnici, pa i zakoni.
Mene brine najava osnivanja ZIFa u koji bi se strpala državna imovina. Moguće isto sranje.
Ja bi ovaj braniteljski fond po kratkom postupku prepravio u ZIF i dao dijonice braniteljima. Mislim da se 12. travnja ne će dogoditi ništa. Pitanje je što će se događati u danima poslije.