– daje neku dividendu pa me interesira kolika je ?
Mislim da se moze vidjet na http://www.sda.hr [cool]
Opet pametujete a da niste sve podatke provjerili. Uvjerljivo najveću dividendu prošle godine imala je Jadran tvornica čarapa d.d. Zagreb (JDTC). Dok je cijena dionica bila 450 kuna , određena je dividenda od 67,50 kuna po dionici, dakle preko 10% na cijenu. Sada je cijena isto tu negdje i očekuje se opet izdašna dividenda za ovu godinu. Dakle, nema tu bolje dionice u tom pogledu od ove. Isto tako se ove godine očekuje puno veća dividenda od prošlogodišnjih 13 kuna kod Zvečeva jer će i dobit biti povećana. Dakle, malo bolje pratite vijesti…[proud]
.. a ja čuo da Jadran TČ neće isplatit dividendu ove godine…sve ide u zadržanu dobit
JDTC je imao izvanrednu dividendu zato sto je prodao staru zgradu pioniru
Mali promet -Dno pada Crobexa se polako formira. Konacno svi mogu vidjeti da fondovi nisu sigurnije ulaganje, vec katastrofa. Kao da si volan prepustio podivljalom šoferu. Stednju u bankama ce inflacija tek desetkovati. Najbolje ovaj tren kupiti dionice firmi koje imaju sigurnu buducnost, a cijenu u nominali ili cak ispod (ADRS, PTKM, KOEI, PODR) Nikako ne kupovati Todoriceve, jer su svoje odradile i krenule silaznim ciklusom koji ce dugo trajati. (Todoric je mogao i fingirati cijelu kupnju Migrosa samo zbog ovog, A znao je da nece kupiti Migros bar pola mjeseca prije nego svi mi. Zar vam nije sumnjivo sto je zadnji dan kad je trebao povecati ponudu izaslo u dnevnicima –Todoric snizio cijenu Migrosu (nije ga ni namjeravao kupiti). Cijeli cirkus samo za obmanu investitora. Dok jos mozete dobiti bilo kakvu lovu za njih prodajte i udjite u jednu gore navedenu dionicu koja prva krene up. Osim toga Toda ima velike kredite a neke dionice (firme) dobio je za 1Kn. Imajte to na umu. Pa i Konzum ce splitati 180x. Daleko perfidnija igra se plete oko ERNT. Tu se koristi i usluga za uslugu -RBA Mirovinski fond pomaze stvarati dojam kako ERNT dionica ima vecu RSI. A istina je da ta dionica nece prestat padat (slijedece 2 godine) dok ne dosegne svoje dno (ispod 2000kn), jer nije bez veze pala i dionica Ericssona u svijetu. Ta dionica ce najvise ljudi prevariti. Sta mislite zasto su na forumu postojali oni lizaci na 4500, i da li ste sigurni da su to nasi gradjani???? I ostale dionice koje su odradile svoj rast od 200% i vise stavite dobro pod povecalo prije nego ih ponovo kupite. Da li ce u Europi one stvarno nesto znaciti???
Nema problema kolega, nakrcajte se vi fino sa Podravkom, ja ću sa Tiskom. Vidimo se za godinu-dve -tri. Tko zna, vaš izbor možda do tad i zaradi pokoji dinar.
A što se tiče teorija zavjere čuo sam i interesantnijih scenarija. Nego da vas pitam, kupujete li Podravkinu smrznutu hranu ili Ledovu? hvala.
. Nego da vas pitam, kupujete li Podravkinu smrznutu hranu ili Ledovu? hvala.
Vjerojatno ne kupuje ni jednu ni drugu već kupuje Bo Frost, to je onaj kamiončić što kruži kvartom i onako antipatično zavija taman za vrijeme popodnevne sieste.
[proud]
imat će i ove godine dividendu. a ono nije izvanredna dividenda nego dobit za par godina unatrag…dakle, pišete gluposti.
Korisnik jovica prijavljen.
Ukupno korisnika: 67
Ukupno gostiju: 42460
Večeras ponovno puno gostiju na forumu.
-sutra bi mogli opet optimistično krenuti up
-vidi se na trgovanju da je kupnja rezervirana i oprezna,nelupa se baš pretjerano po asku
-žrtve se još uvijek osjećaju pa nitko ne žuri
vipy:
”
”
imat će i ove godine dividendu. a ono nije izvanredna dividenda nego dobit za par godina unatrag…dakle, pišete gluposti.
mislim da i Adris ima nesto tako[huh]
Osim toga, izračunajte sami koliko je isplaćeno (67 kn po dionici) a od prodaje zemljišta dobili su oko 9.000.000,00 eura…I najljepše od svega – još imaju jedno zemljište u Rapskoj pored onog koje su prodali. Za pretpostaviti je da će i njega prodati i to sve izvući van kroz dividendu.