munjeviti:
”
Evo savjeti , samo za Ivanu !!! ZAPI-R-A CKML-R-A INA-R-A HUPZ-R-A RIVP-R-A RIBA-R-A ADRS-P-A Pozdrav !! [smiley][smiley]
”
Slazem se sa CKML ali zasto RIBA ? Losi su u stavu prema malim dionicarima, cak ih pokusavaju varati na sitno?
fundamentalno relativno dobro stoje u odnosu na druge banke
Evo da se i ja pridružim hvaljenju dionica…
BDMR po zadnjoj cijeni:
P/E=12,9
P/B=0,77
P/S=0,18
Evo da se i ja pridružim hvaljenju dionica…
BDMR po zadnjoj cijeni:
P/E=12,9
P/B=0,77
P/S=0,18
– evo da se i ja pridružim pisanju onoga što ne valja na ovoj dionici.
– 13.02. pad od 24.96%
– jedan većinski vlasnik, što opet nije dobro.
– mala likvidnost, što opet nije dobro.
– ali dobra dionica, samo morate imati u vidu i ono prije napisano.
– daje neku dividendu pa me interesira kolika je ?
Pozdrav !
Losi su u stavu prema malim dionicarima, cak ih pokusavaju varati na sitno?
kako loši zbiro? što su ti radili?
– kupe par novih brodova na kredit. –
tetka, pogledaj ima stanje gotovine na žiro-računu …
@leti
ERNT po kojoj pljujes ima P/E oko 17 sto je cini jednom od nasih jeftinijih dionica, te ROE 16% sto je vrlo solidno.
dok npr od dionica koje reklamiras PODR ima ROE -0.25 a time i negativni P/E. ccc… svaka cast managementu.
opcenito mi je tvoja analiza sumnjiva i navlakacka, ne kazem da nema i tocnih stvari…
– gospodine Leti,
– stvarno dobar članak po mojem ukusu.
– ali tu Vas dočekaju i dežurni kritičari, što je opet jako dobro.
– u ovakvom tržištu možemo očekivati i dalje pad ERNT, ali firma je poštena što se tiče dividendi, svake treće godine jedna solidna dividenda, izmađu toga neka sića od dividende, ako se može uhvatiti po još nižim cijenama dobra investicija.
– PODR, nekako je puno politike u toj dionici, daju smiješnu dividendu i kad ju daju, u nju ulažu i fondovi, dosta je pala, hrana je interesantna za ulaganje, ali njima nekako slabo to ide, imala sam tu dionicu i rekla nikada više u nju, ali znate onu nikad ne reci nikad, po ovim cijenama možda je dobra jedna mala količina u portfelju.
Pozdrav !
ivana7:
“- kupe par novih brodova na kredit. – ”
tetka, pogledaj ima stanje gotovine na žiro-računu …
– u cijeloj priči je najvažniji onaj tko ima pristup rada s tog žiro-računa.
– i u mojoj firmici je stanje gotovine na žiro-računu bilo veliko, do jučer.
– ali danas je račun prazan.
Pozdrav !
fazan: ” ivana7: “- kupe par novih brodova na kredit. – ” tetka, pogledaj ima stanje gotovine na žiro-računu … ” – u cijeloj priči je najvažniji onaj tko ima pristup rada s tog žiro-računa. – i u mojoj firmici je stanje gotovine na žiro-računu bilo veliko, do jučer. – ali danas je račun prazan. Pozdrav !
zato ti radiš u firmici, a ja sam dijelom vlasnik firmetine …
u svakom slučaju hvala na upozorenju … iako se baš nešto i nisi snašla u odgovoru …
fazan: ” ivana7: “- kupe par novih brodova na kredit. – ” tetka, pogledaj ima stanje gotovine na žiro-računu … ” – u cijeloj priči je najvažniji onaj tko ima pristup rada s tog žiro-računa. – i u mojoj firmici je stanje gotovine na žiro-računu bilo veliko, do jučer. – ali danas je račun prazan. Pozdrav !
Ali je i uprava nakrcana dionicama. A i managemant ima obveze prema dioničarima. Ne pretjerujmo.
Slazem se sa CKML ali zasto RIBA ? Losi su u stavu prema malim dionicarima, cak ih pokusavaju varati na sitno?
– RIBA, imam tu dionicu, ali neznam previše o njoj.
– kupila sam ju jako jeftino.
– sada je bila dokapitalizacija, ali nisam kupila niti jednu dionicu.
– u ovim vremenima se jako dobro drži, ništa nije pala, a to je ipak najvažnije.
– a i poslovanje im je OK.
Pozdrav !
– sada je bila dokapitalizacija, ali nisam kupila niti jednu dionicu.
a dalo se kupit po 700 i prodat po 900.
– u ovim vremenima se jako dobro drži, ništa nije pala, a to je ipak najvažnije.
na žalost, čini se da ima vremena.
zato ti radiš u firmici, a ja sam dijelom vlasnik firmetine …
u svakom slučaju hvala na upozorenju … iako se baš nešto i nisi snašla u odgovoru …
– ja ne radim u toj firmici, ja se nalazim na zavodu za zapošljavanje.
– ali ipak nisi kužio poantu priče.
– meni će ta mala firmica isplatiti puno veću dobit ili dividendu, nego tebi i svim ostalim vlasnicima ta firma o kojoj pričaš.
– oni će kupiti brod, sebi podijeliti provizije, voziti lijepe službene automobile, imati će jako puno troškova na svojim putovanjima, i normalno prave menagerske plaće.
– a Vi dioničari ćete za sve to imati razumijevanje, i još ćete biti prezadovoljni ako vam udijele neku sirotinju od dividende.
– i još ispravak krivog navoda, mala firmica je već isplatila dividendu, a kada će tebi ta tvoja ?
Pozdrav !