Kolega opr, nemojte me krivo shvatit cijenim tuđa mišljenja, da li bi mogli otprilike dati procjenu dokuda bi mogao pasti crobex , ili neke dionice.
Ne bih o tome da me ne napadaju, ali ionako moje mišljenje ima istu težinu kao i u onih koji su tvrdili da će fondovi svim silama braniti crobex na 4000. Znači, to je samo moj stav koji ne mora biti točan.
Men isto zanima koliko je realno uporediti crobex 1/2007 i crobex danas, obzirom koliko se promijenila
košarica?
opr: ” Bojim se da smo otišli OT, ali da ne bih filozofirao neka svatko sam procijeni…Vaš link ” Kakva je situacija što se tiće multipla, zar su toliko pali, i nikad se nisu vratili ?
O tome je mnogo toga napisano, ali se meni ne da tipkati. Koga zanima neka se obrazuje, a ja odoh u krpe.
Laku noć
Mali promet -Dno pada Crobexa se polako formira.
Konacno svi mogu vidjeti da fondovi nisu sigurnije ulaganje, vec katastrofa. Kao da si volan prepustio podivljalom šoferu.
Stednju u bankama ce inflacija tek desetkovati.
Najbolje ovaj tren kupiti dionice firmi koje imaju sigurnu buducnost, a cijenu u nominali ili cak ispod (ADRS, PTKM, KOEI, PODR)
Nikako ne kupovati Todoriceve, jer su svoje odradile i krenule silaznim ciklusom koji ce dugo trajati. (Todoric je mogao i fingirati cijelu kupnju Migrosa samo zbog ovog, A znao je da nece kupiti Migros bar pola mjeseca prije nego svi mi. Zar vam nije sumnjivo sto je zadnji dan kad je trebao povecati ponudu izaslo u dnevnicima –Todoric snizio cijenu Migrosu (nije ga ni namjeravao kupiti). Cijeli cirkus samo za obmanu investitora.
Dok jos mozete dobiti bilo kakvu lovu za njih prodajte i udjite u jednu gore navedenu dionicu koja prva krene up. Osim toga Toda ima velike kredite a neke dionice (firme) dobio je za 1Kn. Imajte to na umu. Pa i Konzum ce splitati 180x.
Daleko perfidnija igra se plete oko ERNT. Tu se koristi i usluga za uslugu -RBA Mirovinski fond pomaze stvarati dojam kako ERNT dionica ima vecu RSI. A istina je da ta dionica nece prestat padat (slijedece 2 godine) dok ne dosegne svoje dno (ispod 2000kn), jer nije bez veze pala i dionica Ericssona u svijetu. Ta dionica ce najvise ljudi prevariti. Sta mislite zasto su na forumu postojali oni lizaci na 4500, i da li ste sigurni da su to nasi gradjani????
I ostale dionice koje su odradile svoj rast od 200% i vise stavite dobro pod povecalo prije nego ih ponovo kupite. Da li ce u Europi one stvarno nesto znaciti???
ERNT po kojoj pljujes ima P/E oko 17 sto je cini jednom od nasih jeftinijih dionica, te ROE 16% sto je vrlo solidno.
dok npr od dionica koje reklamiras PODR ima ROE -0.25 a time i negativni P/E. ccc… svaka cast managementu.
opcenito mi je tvoja analiza sumnjiva i navlakacka, ne kazem da nema i tocnih stvari…
– je li možeš bar još nadopisati. – kupovati. – prodavati. – i normalno zašto ? – ali moja ti je preporuka odi na temu Zdenka i tamo se zahebavaj. Pozdrav !
ivana….zahebavat te jer ne shvacam zasto ti koja navodno ima uvijek neke aseve u rukavu i koja si (navodno, kako kažeš) uvijek u lijepim zaradama stalno visiš na ovoj temi i gledaš šta drugi misle…..ako si toliko dobar investitor onda bi te trebalo zabolit šta drugi misle kupovat ili šta oni preporučuju….da se razumijemo, ovaj forum osim za razmjenu informacija služi i za mali pogled na to kako ostali razmišljaju i o kojim dionicama…..ali smiješno mi je da si svaki tjedan na ovoj temi sa uvijek istim pitanjima……
rekao bi karoje: ulaži u znanje [lol]
i još nešto…..malo smijeha nikome ne škodi zato ne moraš ovako napadno na mene odmah…[tongue]
zmrklic:
”
Nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju, bilo kakav savjet u ovim vremenima je preopasno davati!
”
– na ovim stranicama je svaki savjet dobrodošao.
– samo svaki savjet mora proći i neku cenzuru, pa tek onda možemo utvrditi koliko je i dobar.
Pozdrav !
Evo savjeti , samo za Ivanu !!!
ZAPI-R-A
CKML-R-A
INA-R-A
HUPZ-R-A
RIVP-R-A
RIBA-R-A
ADRS-P-A
Pozdrav !!
[smiley][smiley]
Evo savjeti , samo za Ivanu !!! ZAPI-R-A CKML-R-A INA-R-A HUPZ-R-A RIVP-R-A RIBA-R-A ADRS-P-A Pozdrav !! [smiley][smiley]
Slazem se sa CKML ali zasto RIBA ? Losi su u stavu prema malim dionicarima, cak ih pokusavaju varati na sitno?
– ja sam u lijepim minusima, i nemam aseve u rukavu.
– na ovoj temi stalno visim jer ima najmanje navlačenja, na temama o dionicama nažalost nemamo i objektivnog pisanja, tu ipak napišemo to ne valja, to je navlačenje ….
– jako, jako mi je važno što drugi misle, informacija mi uvijek mora biti porvrđena iz više izvora.
– zašto svaki tjedan ?
– pa svaki tjedan je drukčija situacija na burzi.
– obično kad je tržište na ATH, ova tema je i prepuna savjeta za kupnju.
– kako vidiš sada je sve jeftino, svi su oprezni i jako škrti s savjetima.
– gospodin Karoje ulaže u znanje, a ja u veze.
– uvijek sam za humor.
Pozdrav !