Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju, bilo kakav savjet u ovim vremenima je preopasno davati!

Ponedjeljak:
Gosp. Papic (predsjednik uprave): Nado, jel i danas 240 tisuća dolara više na računu?
Gđa. Kundid (financijski direktor): Nije šefe 240 nego 720 tisuća dolara više, brodovi zarađuju i vikendom…

– kupe par novih brodova na kredit.
– vozarine padnu.
– Gđa. Kundid (financijski direktor): danas 240 tisuća $ manje.
– a ti krediti, kao i hipoteke na brod.
– to vam je nešto slično margin kreditima.
– dođe margim call,
– i brod buy, buy.
– ne mora biti, ali ovako nekako Vam izgleda onaj crni scenarij.
Pozdrav !

Nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju, bilo kakav savjet u ovim vremenima je preopasno davati!

– na ovim stranicama je svaki savjet dobrodošao.
– samo svaki savjet mora proći i neku cenzuru, pa tek onda možemo utvrditi koliko je i dobar.
Pozdrav !

munjeviti:

mamus:

U ovim turbulentnim vremenima previranja, preslagivanja portfelja fondova i korekcije Ht-ova dionica je još uvijek najsigurnija luka, po ovoj cijeni pogotovo.[wink][wink][wink]

Nema sigurnije luke nego da cash-a.[thumbsup]

Da, naročito uz realnu inflaciju od 9,1%…Dakle, kad ti novac stoji ti gubiš, iako ti se ne čini tako…Jel tako tvoj špekulantski mozak razmišlja…Po meni je sada najbolje biti u dionici koja stoji, koja nije baš likvidna, a koja bi uskoro mogla eksplodirati. Imam ja i takvih u portfelju…[proud]

Ja sam strpljiv, a godina je duga.
Napravit ću >20% bez problema.

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

nije mi jasno šta vas tjera kupovati u ove teške dane, odmorite malo, posvetite se drugima stvarima
bacite pogled na ponudu i potražnju, posebno na manje likvidnim dionicama i sve je jasno

Zdrava rasprava nikad ne škodi. Zbog određenog rizika brodari se trže na niskim multiplima. Trenutno su projekcije sjajne. Ne ovise o recesiji ni o Kosovu. Naravno svako preuzima svoj rizik. I puni su casha.

brodari
– treba “samo” definirati dugotrajne i kratkotrajne trendove
– pad Bdi pred Kinesku novu godinu, za sada sada izgleda kao bear trap;

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

opr: ” Što kupovati? Pa Ivana ti si maher u tim stvarima i glavninu portfelja ti čine dugoročne dionice, koje si kupovala sa dobrim fundamentima i po mom stavu si dobro pripremljena za turbulencije na tržištu, tako da mislim da ti ne trebaju tuđi savjeti. Ali, kad već pitaš, ja osobno se još ne bih upuštao u kupovinu barem do pred skupštine kako bi se izvukla dividenda. Jedini je problem što bi i nakon toga dionice opet mogle dolje prije nego ponovno krene pravi oporavak tržišta. Ja računam da bi dno mogli vidjeti početkom ili na proljeće slijedeće godine. ” Ajme pa ti si najveći medvjed na forumu. Mislim da to jedino u slučaju da Amerika i Evropa odu u recesiju. Zasada prognoze stručnjaka nisu takve. Forecast je oporavak najesen. Realno bi dno trebali dosegnuti do ljeta. Nadam se da su ti prognoze krive.

Bez obzira što ti mislio ja sam optimista. Pesimista je onaj koji buduće kretanje Crobexa predviđa poput kretanja Nikkei-a.
Nikkei nakon 1990. više nikad nije postigao tu rekordnu razinu. I sad je oko 3 puta manji od njegovih rekordnih razina iz 1990.
Za usporedbu Dow Jonesu je za povratak na staru razinu iz 1929. trebalo 20-ak godina.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

zmrklic: ” opr: ” Što kupovati? Pa Ivana ti si maher u tim stvarima i glavninu portfelja ti čine dugoročne dionice, koje si kupovala sa dobrim fundamentima i po mom stavu si dobro pripremljena za turbulencije na tržištu, tako da mislim da ti ne trebaju tuđi savjeti. Ali, kad već pitaš, ja osobno se još ne bih upuštao u kupovinu barem do pred skupštine kako bi se izvukla dividenda. Jedini je problem što bi i nakon toga dionice opet mogle dolje prije nego ponovno krene pravi oporavak tržišta. Ja računam da bi dno mogli vidjeti početkom ili na proljeće slijedeće godine. ” Ajme pa ti si najveći medvjed na forumu. Mislim da to jedino u slučaju da Amerika i Evropa odu u recesiju. Zasada prognoze stručnjaka nisu takve. Forecast je oporavak najesen. Realno bi dno trebali dosegnuti do ljeta. Nadam se da su ti prognoze krive. ” Bez obzira što ti mislio ja sam optimista. Pesimista je onaj koji buduće kretanje Crobexa predviđa poput kretanja Nikkei-a. Nikkei nakon 1990. više nikad nije postigao tu rekordnu razinu. I sad je oko 3 puta manji od njegovih rekordnih razina iz 1990. Za usporedbu Dow Jonesu je za povratak na staru razinu iz 1929. trebalo 20-ak godina.

Uhh, kad naša ekonomija bude na razini japana 1990, sve prodajem
[proud]
No, ipak smo emerging market, a di smo mi od svojih potencijala. Ali svaka čast treba sve uzeti u obzir.
No valjda su neke dionice i na Nikkei rasle od 1990 ?

Opr; nemoj pisati parcijalne informacije
– da li su indexi bili isti sto se tice sastava
– sto je sa stock splitom, carve out-ima i slicnim stvarima
– zanemarujes dividendu
– obiljezje indeksa je da ukljucuju najcesce u potpunosti mature komapnije koje su svoj najveci porast ostvarile prije ulaska u ove indekse; s druge strane one imaju sasvim zadooljavajuci risk adjusted prinos

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Kolega opr, nemojte me krivo shvatit cijenim tuđa mišljenja, da li bi mogli otprilike dati procjenu dokuda bi mogao pasti crobex , ili neke dionice.

Bojim se da smo otišli OT, ali da ne bih filozofirao neka svatko sam procijeni…Vaš link

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

New Report

Close