Uzeo bi bio ono 9138, al nisam stigo, jer sam nesto radio [angry]
Zanima me generalno bankarski sektor, obzirom na nove mjere HNB i slično u 2008.
Ove godine nikako neće biti restriktivnije nego prošlih. A sektor je još uvijek plodan…i strana predviđanja su takva. IMHO [smiley]
Možda Ivana, draga kolegica zna nešto više?…[smiley]
Ako ti se da, molim te obrazloži.
Smatram da su svoje limite obje banke dosegle, rasta, barem onog kakav je do sada bio, vise nece biti, a i cijeli je svjetski bankarski sektor u krizi… dugorocno mozda i nije lose, al ja bih se radije orijentiro na one s boljim p/e omjerom i vecim div yieldom
Da gledam ulaz u HT, ali vidio sam da je pukla obrana na 290 pa čekam. Kod ERNT je pitanje da li će opet biti onolika dividenda.
Ove godine nikako neće biti restriktivnije nego prošlih. A sektor je još uvijek plodan…i strana predviđanja su takva. IMHO [smiley]
Možda Ivana, draga kolegica zna nešto više?…[smiley]
– normalno je kako Ivana uvijek zna i nešto više.
– moj dragi prijatelj Asko se je nakrcao tih dionica.
– ne stoji opet kako je to i loša investicija,
– ali znamo opet kako nazivamo one koji reklamiraju svoje dionice,
– samo sada je ipak u redu reklamirati dobru dionicu na niskoj cijeni, ali zašto to ne bi moglo i još jeftinije ???
– koliki je dividendni prinos ???
– a što kažeš na puno bolje prilike kojih ima na burzi ????, i ne trebaš ih skidati s Aska.
[lol] [lol] [lol]
Pozdrav !
– normalno je kako Ivana uvijek zna i nešto više.
– moj dragi prijatelj Asko se je nakrcao tih dionica.
– ne stoji opet kako je to i loša investicija,
– ali znamo opet kako nazivamo one koji reklamiraju svoje dionice,
– samo sada je ipak u redu reklamirati dobru dionicu na niskoj cijeni, ali zašto to ne bi moglo i još jeftinije ???
– koliki je dividendni prinos ???
– a što kažeš na puno bolje prilike kojih ima na burzi ????, i ne trebaš ih skidati s Aska.
[lol] [lol] [lol]
Pozdrav !
Nema reklame, čovjek je pitao.
Slažem se da ima prilika za kupiti, samo je pitanje kako ćeš ih prodati…[smiley]
Jesi li više završila taj faks, pa da malo pričamo o nogometu…[smiley]
Nema reklame, čovjek je pitao.
Slažem se da ima prilika za kupiti, samo je pitanje kako ćeš ih prodati…[smiley]
Jesi li više završila taj faks, pa da malo pričamo o nogometu…[smiley]
– pa nisam mogla korektnije odgovoriti u svezi tvoje reklame.
– prodati ćeš ih na burzi, ili ako ih kupiš na margin opet će ih banka prodati na burzi.
– a što je s dugoročnim ulaganjima.
– ne smiješ kapitalizirati dobit odmah čim zaradiš za burek kako bi isti i kupio.
– slabe su te tvoje moderne teorije na burzi, drži se mojih i zarađuj 100 – 200%.
– i prati malo ovaj forum, pa završila sam faks, sada sam na birou, bolje išta nego ništa.
– znaš kako ne volim nogomet ali dobijam na kladionici, pa prestani biti ljubomoran.
Pozdrav !
– pa nisam mogla korektnije odgovoriti u svezi tvoje reklame.
– prodati ćeš ih na burzi, ili ako ih kupiš na margin opet će ih banka prodati na burzi.
– a što je s dugoročnim ulaganjima.
– ne smiješ kapitalizirati dobit odmah čim zaradiš za burek kako bi isti i kupio.
– slabe su te tvoje moderne teorije na burzi, drži se mojih i zarađuj 100 – 200%.
– i prati malo ovaj forum, pa završila sam faks, sada sam na birou, bolje išta nego ništa.
– znaš kako ne volim nogomet ali dobijam na kladionici, pa prestani biti ljubomoran.
Pozdrav !
Ajde dođi malo do Zagreba, moglo bi ti koristiti… a možda i pojedemo ručak koji si dužan već pola godine…[smiley]
Ajde naučit ću te što su to commodities…znaš ono oko prsta…[lol]
p.s. ja bih bio, kad bi imao našto..![wink]
Ajde dođi malo do Zagreba, moglo bi ti koristiti… a možda i pojedemo ručak koji si dužan već pola godine…[smiley]
– ma kakav si ti to gospodin ?
– jedna cura koja je na birou za zapošljavanje pa da ti plati ručak.
– ma mogla bi jedan burek ako si već gladan.
– nego nemam love,
– a nemam niti za kladionicu.
– sve ulupala u dionice.
– a živim od dividendi, a i sam znaš kako su ove naše firme škrte kod isplata dividendi.
– kad ne bih imala svoju malu firmicu koja mi daje izdašnu dividendu morala bih sigurno nešto raditi.
– ali sad mi je problem i tu lovu izvući do završnog računa i plaćanja poreza.
Pozdrav !
Ivana, ako trebas pare iz firme, samo napises dio dobiti iz 2007 i dignes pare. Ako si vec digla cijelu dobit i frka je, dignes pare s racuna na predujam na dobit iz 2008 [proud]
Gledam fundamente TISK-R-A, obzirom na većinu dionica, pravi bombon
Ivana, ako trebas pare iz firme, samo napises dio dobiti iz 2007 i dignes pare. Ako si vec digla cijelu dobit i frka je, dignes pare s racuna na predujam na dobit iz 2008 [proud] Gledam fundamente TISK-R-A, obzirom na većinu dionica, pravi bombon
e moj Zmrklicu, sa takovim isplatama dobiti nećeš ti nikad na zelenu granu kao poduzetnik