Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje: da li je bolje za dionicara isplata dividende, ali da se tajnovac pametno uloži u poslovanje firme, u nešto što će donijeti profit, pa će skočiti cijena dionice više nego što je dividenda. Po meni je najlošija varijatna za dionicare sibolična dividenda.

..zaboravio si dodat HDEL sa PPS-om u to vrijeme od oko 1600 kn, dividenda iznosila čak 2,00 kn po dionici

– 2kn po dionici, sramota.
– pitajte kolike su plaće menagera.
– i koliki trošak prave firmi.
– tu možemo govoriti realna cijena dionice 100kn, za taj dividendni prinos.
– izvješća se mogu frizirati kako god hoćete, to mi je struka.
– svašta se na papiru može napisati.
– jedino se ne može lagati za isplaćenu dividendu.
Pozdrav !

U dobrim vremenima dividenda možda nije tako bitna, jer cijena dionica raste ulaže se u razvoj i uzlazni ciklus će potrajati neko vrijeme. Ali u lošim to je glavni razlog zašto bi netko držao dionicu. Tu se zapravo i vidi snaga kompanije, koliko je sposobna isplaćivati dividendu dok ekonomije ne ide baš super.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Pitanje: da li je bolje za dionicara isplata dividende, ali da se tajnovac pametno uloži u poslovanje firme, u nešto što će donijeti profit, pa će skočiti cijena dionice više nego što je dividenda. Po meni je najlošija varijatna za dionicare sibolična dividenda.

Obično u upravi ljudi imaju lijep broj dionica npr uprava ATPL – Ingra – itd. i onda i simbolična dividenda bude lijepa svota
[proud] a oni odlučuju o tome
mi mali smo tu da pušimo [lol]

mislim da BRIN ima odličnu dividendu također

– ili znaš ili neznaš.
– ja nemam pojma ali sada si me puno zainteresirao.
– zna li tko kolika je, i je li stalna, mislim svake godine.
– nemojte gledati one koji to jednom u deset godina isplate.
Ppzdrav !

Dividenda, uvijek i odmah… tvrtka koja redovno isplacuje dividendu do 3% trzisne cijene je tvrtka u koju se isplati investirati… naravno ako ostali pokazatelji nisu losi[thumbsup]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Ima toliko teorija o dividendi te nije jednosatavno reci sto je najbolje za dionicare. Meni se osobno svidja stajaliste da dividenda treba biti takva da je WACC kompanije najnizi..
Kolegica Ivana je definitivno pripadnica Bird In The Hand teorije…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Dividenda, uvijek i odmah… tvrtka koja redovno isplacuje dividendu do 3% trzisne cijene je tvrtka u koju se isplati investirati… naravno ako ostali pokazatelji nisu losi[thumbsup]

zastarjela teorija nathane, zastarjela…btw. pozdrav[smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

zastarjela teorija nathane, zastarjela…btw. pozdrav[smiley]

Ja se uzdam u prokusane metode, imam par firmica cije sam dionice kupio na drazbi a da uopce ne kotiraju na burzi… dividenda je rasla sa 10% onog sto sam dao, do cak 30% prosle godine… jos malo pa cu godisnje dobivati ono sto sam ulozio

bonus je sto ne kotiraju pa ne moram gledati kako im trzisna cijena tone po 10 posto dnevno

imas li ti neku bolju teoriju?

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

– puno puta sam pisala ali ću ponoviti.
– moja mala firrmica dijeli strašno velike dividende.
– zašto ?
– najlakše i najjeftinije izvlačenje love iz firme.
– istu firmicu sam nedavno zadužila jednim velikim, ali jeftinim kreditom.
– a postoje i dokapitalizacije ………

– firma mora radnike platiti pošteno.
– dioničare, pa Vi ste vlasnici, pa kad to pročitam, bolje je kad firma novac reinvestira. Firma mora platiti i VLASNIKE.
– pa zašto ti pametni menageri najbolje plaćaju sebe, voze se u peskupim autima firme, nemilo troše novac firme ali za svoju udobnost i korist.
– ti isti najčešće prodaju i dionice firme na ATH, jer oni najbolje i znaju koliko to vrijedi,
– a Vaš novac treba reinvestirati, pa tko je sada tu lud.
Pozdrav !

Ima toliko teorija o dividendi te nije jednosatavno reci sto je najbolje za dionicare. Meni se osobno svidja stajaliste da dividenda treba biti takva da je WACC kompanije najnizi.. Kolegica Ivana je definitivno pripadnica Bird In The Hand teorije…

koja god teorija u pitanju, mislim da je smiješno da firma koja ima 1 mlrd kn prihoda ima 6 ml neto dobiti i 2 kune dividende …

I love the Smell of Profits in the Morning

ptico, pa sto si ti moderiran?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

New Report

Close