točno, može se dionicama trgovati i preko fiducijarnog ugovora, ne nužno kroz burzu. jedino ne znam kako gospodin Samodol gleda na to iako ne znam što može poduzeti s obzirom da je to volja obje ugovorne strane.
Baš me zanima kakav će bit završetak farse sa Mamićevim “torbarenjem” na HT-u? Bojim se da će bit – tresla se brda…
tale: ” Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN. ” AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008.
A s obzirom na cijenu dionice i nije neka dividenda, cca 2%. Kod KOSN je bila oko 7% cijene dionice.
tale:
”
Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN.
”
AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008.
sorry, ali mislim da je u 2007 najveća dividenda bila od JDTC Jadran tvornica čarapa d.d. 67 kuna po dionici, a tada je cijena bila oko 500 kuna, dok je sada ispod 500…[thumbsup]
ernt je imao 320kn, ali kako sam ja razumio nece ove godine bit izvanredne dividende…
inace je ht isto zanimljiva, ako se isplati 20kn/dionice, tu su nekih 7%…
febo: ” tale: ” Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN. ” AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008. ” sorry, ali mislim da je u 2007 najveća dividenda bila od JDTC Jadran tvornica čarapa d.d. 67 kuna po dionici, a tada je cijena bila oko 500 kuna, dok je sada ispod 500…[thumbsup]
govorim o najvećem iznosu dividende isplaćenom na račun dioničara u 2007., to je bila AUHR sa svojih
850,00 kn ako se ne varam. nominala AUHR je 700 kn također ako se ne varam. pa se ti misli..
delboy:
”
febo: ” tale: ” Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN. ” AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008. ” sorry, ali mislim da je u 2007 najveća dividenda bila od JDTC Jadran tvornica čarapa d.d. 67 kuna po dionici, a tada je cijena bila oko 500 kuna, dok je sada ispod 500…[thumbsup]
”
govorim o najvećem iznosu dividende isplaćenom na račun dioničara u 2007., to je bila AUHR sa svojih
850,00 kn ako se ne varam. nominala AUHR je 700 kn također ako se ne varam. pa se ti misli..
a koliko dionica AURH možete kupiti sa 100.000 kn a koliko JDTCa ili HTa… gledamo postotak od tržišne cijene tako da neznam zašto se zamarate nominalom. I JDTC će se tek isplatiti i točno 63 kn po dionici koja se može za cca 450 sada kupiti. Dakle jedno 14% trenutne cijene dionice. Mora se napomenuti da je to isplaćena i zadržana dobit iz zadnjih par godina ali ni približno cijela pa se može desiti i ove godine povuku isti potez.
a koliko dionica AURH možete kupiti sa 100.000 kn a koliko JDTCa ili HTa… gledamo postotak od tržišne cijene tako da neznam zašto se zamarate nominalom.
Naravno. Gleda se po dividend yield (dividenda po dionici/cijena dionice)
A u koje je vrijeme najčešće presijek, odnosno s kojim danom. Znam da je različito za razne firme, ali u koje je vrijeme najčešće.
ma sve je to OK, ja osobno Jadran tvornicu čarapa nikad ne bi kupio al to je već stvar osobnih afiniteta. Osim
toga kad je isplaćena dividenda AUHR je bila na spot cijeni od cca 37.000,00 kn, otprilike u isto vrijeme je i JMNC ispltaila dividendu koja je bila manja (ne da mi se istraživati kolika) a istovremeno joj je tržišna cijena bila barem duplo veća. što na to kažete?
A u koje je vrijeme najčešće presijek, odnosno s kojim danom. Znam da je različito za razne firme, ali u koje je vrijeme najčešće.
uglavnom proljeće nakon zatvaranja prethodne godine , iznosi se izvješće i rezultat i eventualno izglasava dividenda na skupštini
Prosle godine je bila dividenda:
Ina – 13 kn
Igh – 50 kn
Thnk – 90 kn
Tnsa – 200 kn
S obzirom na dividend yield – siromasno.