keš izvući bez poreza nema šanse.
Da nažalost to je sve teže i teže,naći nekog npr. građevinca koji operira sa većom količinom keša pa da ti opere lovu za 10% provizije kroz fiktivne račune sve je teže i teže.Za dionice koje su na firmu sad ih se isplati izvući kroz dobit kad su jeftine.
Molim da mi neko odgovori da li mogu dionicu kupiti preko firme i onda ju prenjeti, recimo nakon godinu dana na sebe, znači na privatno lice. Ili moram dionicu prodavati preko burze, što onda ne znači da će biti moja?
jednostavnije ti je da firma napravi pozajmicu prema tebi. Ugovoris zakonsku kamatu i platis pdv na kamatu. S pozajmljenim novcem ulazes kao privatna osoba i ako imas srece zaradis. Prije zatvaranja godine vratis firmi pozajmicu sa kamatom, a dobit koju eventualno ostvaris ostaje cista posto jos uvijek nema poreza na kapitalnu dobit. Eto otprilike tako. Riziki je naravno da ne zaradis, ali zakonski je sve cisto.
Hvala Matanu, ali još bi volio čuti odgovor da li postoji način da prenesem dionicu s svoje firme na sebe kao privatnu osobu. valjda će post proći!
Hvala Matanu, ali još bi volio čuti odgovor da li postoji način da prenesem dionicu s svoje firme na sebe kao privatnu osobu. valjda će post proći!
…pa naravno da možeš…postupak je sličan kao i kod prijenosa fizičkih osoba…pogledaj Pravni kutak…[thumbsup]
Napraviš ugovor o prijenosu dionica,uplatiš lovu za njih ili jednostavno isplatiš kroz dobit.Sad se to isplati raditi kad su dionice jeftine i u mnogim slučajevima su pale ispod cijene koju si za njih dao,tako da će ti biti i manji porez.Sreća u nesreći uvjek postoji.
Hvala Matanu, ali još bi volio čuti odgovor da li postoji način da prenesem dionicu s svoje firme na sebe kao privatnu osobu. valjda će post proći! Napraviš ugovor o prijenosu dionica,uplatiš lovu za njih ili jednostavno isplatiš kroz dobit.Sad se to isplati raditi kad su dionice jeftine i u mnogim slučajevima su pale ispod cijene koju si za njih dao,tako da će ti biti i manji porez.Sreća u nesreći uvjek postoji.
Ne možeš prenijeti vlasništvo dionice ako nije prošla kroz burzu.SDA te ne registrira, a oni imaju popis svih vlasnika dionica.
Što se tiče izvlačenja love bez poreza na dobit, moraš imati dobrog svećenika iliti popa i život postaje bajka.
Provjereno!!!!!
Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu?
Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN.
Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN.
AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008.
Ne možeš prenijeti vlasništvo dionice ako nije prošla kroz burzu.SDA te ne registrira, a oni imaju popis svih vlasnika dionica.
Ma nemoj, upravo mi je u petak došlo stanje iz SDA sa dionicama HT-a koje sam prenio od ljudi preko kojih sam ih kupio na IPO-u.Također prenio sam dionice Janafa koje sam imao na firmi na svog oca. A učinio sam to sa običnim ugovorom o prijenosu dionica, ovjerio ga kod bilježnika i cijelu stvar napravio mimo burze.
Ne možeš prenijeti vlasništvo dionice ako nije prošla kroz burzu.SDA te ne registrira, a oni imaju popis svih vlasnika dionica. Ma nemoj, upravo mi je u petak došlo stanje iz SDA sa dionicama HT-a koje sam prenio od ljudi preko kojih sam ih kupio na IPO-u.Također prenio sam dionice Janafa koje sam imao na firmi na svog oca. A učinio sam to sa običnim ugovorom o prijenosu dionica, ovjerio ga kod bilježnika i cijelu stvar napravio mimo burze.
točno, može se dionicama trgovati i preko fiducijarnog ugovora, ne nužno kroz burzu. jedino ne znam kako gospodin Samodol gleda na to iako ne znam što može poduzeti s obzirom da je to volja obje ugovorne strane.