Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana7:

Imam i jedno pitanje, a kada nema pitanja kod mene.

– na bankovnom računu moje firme imam veću lovu u eurima i dolarima.
– ali stalno gubim na tečajnim razlikama.
– ta lova je predviđena za dividendu.

– do sada sam uvijek reinvestirala tu dividendu na tržište dionica, ali privatno.
– sada su suvlasnici te firme voljni prepustiti meni sav taj novac kako bi ga uložila na burzi.
– burza je pala, a do podjele dividende će proći još dva mjeseca.
– e sada ako bude pravi buy signal šteta je te novce ne potrošiti na dionice.
– pitanje glasi ?
– koliki plaćam porez državi na kapitalnu dobit kupnjom dionica za firmu.
– jednom mi je brokerica objasnila kako se nema smisla zezati s lovom od firme i plaćati porez.
– ako je netko to radio, je li se isplati i koliki se plaća porez ?
Pozdrav !

Pozdravi brokericu i reci joj da nema pojma. PKD-a nema kako ni za gradjanstvo tako ni za firme. Znam iz prve ruke jer investiram i svoju osobnu lovu i lovu svoje firme.

meni su neki ljudi s firmama tvrdili da se to tretira ko obična dobit.. a ja njima da nije..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Nema pkd ali ima normalne dobiti jer ako dionice koje si kupila na firmu uspiješ prodati skuplje javljaju se prihodi od prodaje i razlika ti ulazi u dobit.Dobit je 20%

SAM PROTIV SVIH

Konkretno ako si kupila po 100 kn i prodala po 150 kn dionicu, plaćaš 20% na 50 kuna što je ukupno 10 kuna.

SAM PROTIV SVIH

Pogledajte kolika je dobit INGRE ostvarena u financijskom dijelu i vidjet ćete da su uredno platili dobit na to!

SAM PROTIV SVIH

Konkretno ako si kupila po 100 kn i prodala po 150 kn dionicu, plaćaš 20% na 50 kuna što je ukupno 10 kuna.

Ali ako firma neradi sa dobiti već sa gubitkom a ti ostvariš dobit na dionicama koja ne pokriva gubitak firme onda neplaćaš ništa.

SAM PROTIV SVIH

onda je alien kriminalac[lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Nije jer je spominjao PKD a toga stvarno nema već ima poreza na dobit u firmama

SAM PROTIV SVIH

Pozdravi brokericu i reci joj da nema pojma. PKD-a nema kako ni za gradjanstvo tako ni za firme. Znam iz prve ruke jer investiram i svoju osobnu lovu i lovu svoje firme.

– zahvaljujem gospodine Alien.
– ali ako si uložio 1.000.000kn love iz firme na koju nisi platio porez, uložiš u burzu i np. zaradiš 500.000kn i sada imaš 1.500.000kn koje opet vratiš u firmu kad prodaš dionice, po meni ide sada porez na 1.500.000kn kada vadiš lovu iz firme np. kroz dividendu.
– e ta mi situacija nije jasna, kako možeš izvući neoporezivo tih 500.000kn, po meni jedino ako kupiš za sebe autu preko firme, keš izvući bez poreza nema šanse.
– kad pišem o firmi, nekako imam osjećaj kako na cijelom forumu samo nas dvoje imamo svoje firme.
– a šteta Vam je ne imati svoju firmu, život Vam je tada u puno stvari puno jeftiniji.
Pozdrav !

PKD i porez na dobit su dva različita poreza.

SAM PROTIV SVIH

Alien:

– zahvaljujem gospodine Alien.
– ali ako si uložio 1.000.000kn love iz firme na koju nisi platio porez, uložiš u burzu i np. zaradiš 500.000kn i sada imaš 1.500.000kn koje opet vratiš u firmu kad prodaš dionice, po meni ide sada porez na 1.500.000kn kada vadiš lovu iz firme np. kroz dividendu.
– e ta mi situacija nije jasna, kako možeš izvući neoporezivo tih 500.000kn, po meni jedino ako kupiš za sebe autu preko firme, keš izvući bez poreza nema šanse.
– kad pišem o firmi, nekako imam osjećaj kako na cijelom forumu samo nas dvoje imamo svoje firme.
– a šteta Vam je ne imati svoju firmu, život Vam je tada u puno stvari puno jeftiniji.
Pozdrav !

Može se kolegice ali vidim da ionako previše znate a ja se satro objašnjavajući.[bye]

SAM PROTIV SVIH

Nema pkd ali ima normalne dobiti jer ako dionice koje si kupila na firmu uspiješ prodati skuplje javljaju se prihodi od prodaje i razlika ti ulazi u dobit.Dobit je 20%

– ovo je i moje mišljenje.
– plaća se porez na dobit od 20%.
Pozdrav !

onda je alien kriminalac[lol]

– ova ti je najbolja !!!!!
– ali zato spominje PKD – popravno kazneni dom.
– možda je tamo i puno stvari naučio.[lol] [lol] [lol]
Pozdrav !

New Report

Close