Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

..ja bi da sad imam para kupovao redom: ATPL, THNK,MIV,KOEI,KODT;ULPL;HT,INA,DLKV,VIRO,JNAF…a ostale još uvijek nisu dovoljno pale no svakom je danom izbor sve veći pa sam pomalo neodlučan [rolleyes][undecid]

ja sad da imam para dao bi febi da mi vodi portfelj pod uvjetom da obeća da neće biti preveliki pesimista
[lol] [lol] [lol] [lol]

Heaven or Las Vegas

..ja sam samo realist, niti optimist niti pesimist, na žalost, bojim se da stvarnost ovaj put nije optimistična. ekipa, pozdrav, čujem ose sutra tokom dana

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

..ja sam samo realist, niti optimist niti pesimist, na žalost, bojim se da stvarnost ovaj put nije optimistična. ekipa, pozdrav, čujem ose sutra tokom dana

Kako za koga kolega. Više bih rekao da je prisutna doza fatalizma kolega u vašim postovima.
A po nekim stvarima bih rekao da ste determinista.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Kako za koga kolega. Više bih rekao da je prisutna doza fatalizma kolega u vašim postovima.
A po nekim stvarima bih rekao da ste determinista.

A možda je violinist? [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

..ja bi da sad imam para kupovao redom: ATPL, THNK,MIV,KOEI,KODT;ULPL;HT,INA,DLKV,VIRO,JNAF…a ostale još uvijek nisu dovoljno pale no svakom je danom izbor sve veći pa sam pomalo neodlučan
[rolleyes][undecid]

– zašto mi je ovo jako važno, za kupnju su mi ipak potrebna bar dvije neovisne preporuke.
– nekim likovima na ovom forumu se zbilja može vjerovati.
– ali se uvijek treba čuvati likova kao što su Sasko , Cartman……………….

ATPL prodala u jednoj mini korekciji za 1.900kn, pala je na 1.500kn, kasnije nisam imala love, a imala sam pouzdane informacije ide to na 3.000kn, ali kasnije mi je bila preskupa, naglo je porasla, kupila sam je zbilja jeftino i na njoj puno zaradila, slažem se kako je dobra, ali zašto to ne bi moglo i jeftinije.
THNK, zar nisu građevinari previše rasli, i koliku daju dividendu.
KOEI, pa imam informacije, može to do 2.000kn, ali sada ne, koliku daju dividendu.
MIV zar to nisu prodali direktori, zar Vi zbilja znate bolje od njih koliko to vrijedi.
KODT nakupovala toga na 1.600kn, na 2.000kn mi bila preskupa, natjerali je gore neki fondovi zbog svoga prinosa,
ULPL, za mene jedan skupi brodar ali znaju podići cijenu svoje dionice, koliku daju dividendu.
HT, u prospektu piše dati će dividendu min 50% neto dobiti, sada čekamo kolika će biti, o tome će ovisiti i cijena dionice, negativna stvar, radnici će sada dobiti puno toga po bagateli, bar na INI je to bio tobogan ka dolje.
INA, ipak su to radnici dobili za bagatelu 1,200kn.
HT i INA e te dvije dionice najviše prodaju i mali i veliki kojima treba love za isplate udjela u fondovima, jako ih je teško braniti, nemoguće, ali su jedna i druga jeftine.
DLKV dobra firma skupa dionica, kolika im je dividenda.
VIRO isto kao i Dalekovod, samo kad sam ju ja kupovala po 600kn, onda nije ništa valjala.
JNAF kad je cijena bila 2.700kn, ja stavila nalog fore radi na 3.000kn i sve prošlo, kasnije sam ju u dva navrata dokupljivala, dvije dionice i po jako skupim cijenama, kolika je dividenda.

– evo dala sam svoje mišljenje o svim ovim navedenim dionicama.
– slažem se kako su tu većinom jako dobre firme.
– samo zašto bi im bila ovo i fer cijena.
– svugdje sam napisala, a kolika im je dividenda.
– e to je i najvažnije pitanje,
– tu se vidi koliko su spremni platiti svoje vlasnike odnosno dioničare.
– ali obično imamo samo situaciju kako su samo menađeri tih firmi jako dobro plaćeni,
– E, gospodo a što je s vlasnicima ????????
Pozdrav !

THNK, zar nisu građevinari previše rasli, i koliku daju dividendu. .

previše rasli, pa previše pali
na trenutnu cijenu 1,1% dividende, isplačuje se mjesečno
tj 90 kn/dionici, mjesečno 7,5 kn/dionici

Heaven or Las Vegas

E sada kako u praksi ja to radim ?

– suvlasnica sam jedne male firme.
– radnike se pošteno plati, oni rade za lovu i treba ih stimulirati novcima.
– ja tu ništa ne radim, osim što pratim financije.
– knjigovodstveni servis vodi knjigovodstvo.
– radi se sve po zakonu, ako ne mogu povećati prihod pazim na rashod.
– dnevnica se daje samo ako je odrađena, pazi se na potrošnju telefona, goriva ……
– a ono što ostaje je dividenda, plati se državi 20% poreza i sve je čisto i po zakonu.
– a ta dividenda je veća nego kod nekih velikih firmi, koje su na burzi.
– za razvoj firme uzimam povoljne kredite, ako treba mogu i suvlasnici što nadoplatiti.
– evo baš sam uzela jedan veći kredit, a sebi ću podjeliti dividendu.
Pozdrav !

Nisam primjetila kako nitko na forumu posjeduje dionice koje su osnova vlasničke strukture.
– možda ih i imaju ali ne pišu.
– zbog tih dionica ja nikada ne mogu biti u keš poziciji 100%.
– to nisu neki jako veliki udjeli, ali nisu ni mali.
– s tim dionicama štitim vlasničku strukturu firme od neprijateljskog preuzimanja.
– klotiraju na burzi, ali ih niti ne računam u svom portfelju.
– ali mi zato svake godine daju dividendu.
Pozdrav !

Imam i jedno pitanje, a kada nema pitanja kod mene.

– na bankovnom računu moje firme imam veću lovu u eurima i dolarima.
– ali stalno gubim na tečajnim razlikama.
– ta lova je predviđena za dividendu.

– do sada sam uvijek reinvestirala tu dividendu na tržište dionica, ali privatno.
– sada su suvlasnici te firme voljni prepustiti meni sav taj novac kako bi ga uložila na burzi.
– burza je pala, a do podjele dividende će proći još dva mjeseca.
– e sada ako bude pravi buy signal šteta je te novce ne potrošiti na dionice.
– pitanje glasi ?
– koliki plaćam porez državi na kapitalnu dobit kupnjom dionica za firmu.
– jednom mi je brokerica objasnila kako se nema smisla zezati s lovom od firme i plaćati porez.
– ako je netko to radio, je li se isplati i koliki se plaća porez ?
Pozdrav !

20% porez na dobit kolko sam ja čuo..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Imam i jedno pitanje, a kada nema pitanja kod mene.

– na bankovnom računu moje firme imam veću lovu u eurima i dolarima.
– ali stalno gubim na tečajnim razlikama.
– ta lova je predviđena za dividendu.

– do sada sam uvijek reinvestirala tu dividendu na tržište dionica, ali privatno.
– sada su suvlasnici te firme voljni prepustiti meni sav taj novac kako bi ga uložila na burzi.
– burza je pala, a do podjele dividende će proći još dva mjeseca.
– e sada ako bude pravi buy signal šteta je te novce ne potrošiti na dionice.
– pitanje glasi ?
– koliki plaćam porez državi na kapitalnu dobit kupnjom dionica za firmu.
– jednom mi je brokerica objasnila kako se nema smisla zezati s lovom od firme i plaćati porez.
– ako je netko to radio, je li se isplati i koliki se plaća porez ?
Pozdrav !

Pozdravi brokericu i reci joj da nema pojma. PKD-a nema kako ni za gradjanstvo tako ni za firme. Znam iz prve ruke jer investiram i svoju osobnu lovu i lovu svoje firme.

previše rasli, pa previše pali
na trenutnu cijenu 1,1% dividende, isplačuje se mjesečno
tj 90 kn/dionici, mjesečno 7,5 kn/dionici

– previše pali pa sada na tim cijenama 1.1% dividende.
– jako malo cijene svoje vlasnike odnosno dioničare.
– pitam se kolika je plaća direktora, koje auto od firme vozi, kolika mu je reprezentacija, koliki su mu putni troškovi, o ostalim stvarima neću niti pisati.
– neznam, ali pretpostavljam, i dobra plaća, i dobro auto i dobri svi ostali troškovi.
– a dioničarima 1.1%.
– možda je to jako dobra dionica, vjerojatno ju se isplati kupiti jer će rasti, ali tu se može zaraditi samo na rastu dionice.
– a osnovno pitanje je hoće li uopće rasti na ovom tržištu.
– što se tiće dividendnog prinosa mogla bi pasti još bar 300%, po meni bi tada bila zbilja povoljna kupnja.
Pozdrav !

New Report

Close