m.dioničar: ” SDP „prijeti“ porezom na kapitalni dobitak, što je s gledišta države ekonomski opravdano, ali politički i baš nije oportuno. ” obratno: porez na kapitalnu dobit POLITIČKI je oportun (vidimo da se biračima sviđa) i politički se može opravdati, jer odgovara načelu jednakog tretiranja prihoda, ali je EKONOMSKI poguban jer destimulira ulaganja.
a kojim se to biračima sviđa?????? onima koji ni neznaju sta je to crobex…….NIJE vrijeme za PKD….a ionako nas sve vec oporezuju…..da nebi ispalo jos da nama novac pada sa marsa pa ga mi odmah ulazemo u dionice i tako prolazimo “lišo”…..osim toga, sdp-ov program je katastrofalan……devalvirat kunu kako bi povećali izvoz….? nemam rijeci……
mislim da je pametno cekati kraj izbora pa onda kupit, ipak je to sigurnije…….ali s druge strane, mozda se isplati i riskirat, po meni hdz dobija ove izbore……
mislim da je pametno cekati kraj izbora pa onda kupit, ipak je to sigurnije…….ali s druge strane, mozda se isplati i riskirat, po meni hdz dobija ove izbore……
– danas sam htijela rizikirati, ali preko PBZ nije išlo, preko drugih brokera sam ispucala sav keš.
– danas sam računala stanja svih mojih investicija, od ATH gubitak 7.8%, mislila sam kako će gubitak biti i veći jer već dugo nisam ništa računala.
– sada se moramo pripremiti za poslije izborno vrijeme.
– ja sam razradila taktiku, za HDZ i SDP, otom potom.
alan_poh: ” mislim da je pametno cekati kraj izbora pa onda kupit, ipak je to sigurnije…….ali s druge strane, mozda se isplati i riskirat, po meni hdz dobija ove izbore…… ” – danas sam htijela rizikirati, ali preko PBZ nije išlo, preko drugih brokera sam ispucala sav keš. – danas sam računala stanja svih mojih investicija, od ATH gubitak 7.8%, mislila sam kako će gubitak biti i veći jer već dugo nisam ništa računala. – sada se moramo pripremiti za poslije izborno vrijeme. – ja sam razradila taktiku, za HDZ i SDP, otom potom.
mislim da je bilo bolje jučer kupovati neke stvari skraćeni dan i ova nervoza oko OMX-a je napravila zbrku.Ivana što radiš kući zar nisi vani i trošiš?
.Ivana što radiš kući zar nisi vani i trošiš?
– nemam novaca, sve uložila u ove dionice i investicije.
– sada mi je čekati ove izbore.
– ali zato Vas i učim, najprije morate dobro platiti sebe.
Pozdrav !
– ja sam razradila taktiku, za HDZ i SDP, otom potom.
to su dvije taktike, kupi-prodaj ili? [smiley2]
I jedni i drugi će morati pregovarati s Hrvatskom strankom umirovljenika, a to je skupa večera
apsolutno tocno, i dugorocno jako zaje……[smiley9][smiley6]
Hrvatskom strankom umirovljenika
– ti su mi glavna fora.
– jadno je kada jedna skupina ljudi mora imati stranku kako bi uspijeli zaštititi svoje interese.
– a sve se to može lijepo zakonski regulirati.
– a kako rade,
– novi stari penzići ali i različite mirovine, bar su to mogli riješiti u ove četiri godine.
– nikako mi nije jasno kako je netko na istom radnom mjestu išao u penziju s 30g staža, a onaj koji je otišao 10g kasnije s istom plačom kao prvi i ima 10g više staža nego prvi, ali zato ima drastično manju penziju.
– to je za ne povjerovati ali je tako.
– evo i povrat duga penzićima.
– vjerovali ili ne, nalazim se i tu u dva ugovora o povratu duga, za mene je svaka investicija dobra.
– evo sad mi stigla i prva rata.
– samo su i ti penzići u saboru mogli prepoznati burzu, i prodavati preko burze svoje povrate, jer ni sami ne kuže koliko su više mogli dobiti.
Pozdrav !
ukratko, ne ako nego kad pobijedi hdz rasti ce sve i sve ce biti zeleno i to ce biti tako par dana i onda mir a ako pobijede crveni e onda smo najebali jer ce sve pasti i to dosta zato obavezan glas za dr ivu
Ford
Koje bi dionice ( osim IGH) mogle sljededeći tjedan arsti ako pobjedi HDZ a koje ako pobijedi SDP?
ako HDZ pobjedi gradjevinci rastu sigurno. dlkv, hdel, ingr, a ako sdp dobije mozda firme kao varteks, zdenka i sl.
Evo jedna zaboravljena tema, a dugo me i nije bilo.
– danas čitam po svim temama ali ništa pametnoga, pa evo od mene nešto zanimljivog.
IPO OPTIMA.
– sada je to aktualno, pa malo pobliže o toj temi.
– trošak članova uprave za 2006g. 3.500.000kn (za četvoricu).
– trošak nadzornom odboru za 2006g. 1.800.000kn (za trojicu u NO).
– poslovati će s dobiti 2011g. (napominjem sada smo u 2007g.)
– imate i naručeni članak u lideru.
– tko će to kupovati, pa vjerovatno mirovinci, pitam se samo s čijim novcima.
– preporuka, iziđite iz mirovinaca koji kupuju Optimu, i prebacite se u one koji je ne kupuju.
– za mene je sve ovo jedan veliki kriminal.
– i naravno preporuka, nikako ne sudjelovati u ovom IPU.
Pozdrav !