Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mreich:

Banke su obustavile odobravanje novih margina jer su popunili kvote.

– za one koji žele više.
– ulaganjem u pojedine fondove, možete podići i kredite na iste, puno bolji uvijeti su nego kod margin kredita.
Pozdrav !

Molio bi malo detaljnije jer izgleda vrlo zanimljivo, pogotovo budući da je većina banaka stopirala odobravanje margina (naravno, ako nađete vremena…)

Na primjer…
http://www.kd-group.hr/index.php?ndx=221&pid=221&id=222&cmd=lst&t=&f=

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

ZABA
VABA
KOVANICA
PBZ
kod svih EKS 10-12%
daju van 50% (ZABA) do 70, 75% sadašnje vrijednosti udjela u fondu, dakle ako u fondu imate 100.000kn dobiti če te kredita 50.000kn (ZABA), 70.000kn ostali

po meni je ovo jedino zanimljivo ako mislite ulagati u fondove, je ako imate npr 30.000kn u nekom fondu možete na to dobiti još 70.000kn kredita za uloganje u fond
tada su svi udjeli u fondu založeni kod banke

većinom se daju na godinu dana i mjesečno se plača samo kamata, a glavnica na kraju, što je jako dobro ako nemate redovna mjesečna primanja ili su već prebukirana

pbz
kta7,43 %
3-5 godina, može i manje
naknada 0.5 %. min 150 max 1500 kn
mora se plaćat kamata mjesečno ili cijela rata, po izboru
daju na 70 % sadašnje vrijedosti udjela – PBZ Equity

vaba
kta 9,60 %
1-5 godina
naknada 2,49% (ako ide u fondove s njihove liste) ili 2,99 % (ako ide na tekući)
daju na 75 % sadašnje vrijedosti udjela – s njihove liste fondova

kovanica
kta 9,00 %
1-5 godina
naknada 2,75% (ako ide u fondove)
daju na 70 % sadašnje vrijednosti udjela

Vidim kako ste dobili dobre odgovore.

– evo još jedan mali savjet iz moje kuhinje.
– kad tržište jače padne, i kad nema više razloga zgog pada tržišta (np. sada ovi izbori), možemo gotovo sigurno očekivati porast burze.
– tada je najbolje biti u fondu, tada sigurno hvatate neke prosijeke tržišta.
– samostalnim ulaganjem u dionice možete sigurno ostvariti veći uspijeh samo se može ući i u par dionica koje mogu ali i ne moraju povući gore.

– evo cijelo vrijeme želim isprovocirati cijenjene forumaše da napišu koje će se dionice najprije oporaviti, ali oprez je veliki, kao i gubitak na burzi.
– ali opet ponavljam, malo optimizma ne škodi.
Pozdrav !

Ja razmišljam o Aureus Private, ali možda su bolji novi fondovi s manjim volumenom.

Ja razmišljam o Aureus Private, ali možda su bolji novi fondovi s manjim volumenom.

– kod tih ti je ogroman početni ulog, cca 100.000 eura.
– uvijek je bolje to disperzirati.
Pozdrav !

ee, crobex još -3,30 od petka još malo pa valjda je povoljno. Kolega in, glavno je je sve bajno i krasno, a fondovi manipuliraju s nama [smiley1]

Slažem se da se fondovi igraju,izbori su,trebaju iskoristiti priliku da preplaše već uplašene,zato sam ja uvijek 30% u kešu i sad biram s jelovnika,ako fondovi nastave a mislim da neće jer bi to bilo -10% u 3 dana ja ću uzeti kredit i ponovno birati bečke i zagrebačke odreske

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

…- evo cijelo vrijeme želim isprovocirati cijenjene forumaše da napišu koje će se dionice najprije oporaviti, ali oprez je veliki, kao i gubitak na burzi. – ali opet ponavljam, malo optimizma ne škodi. Pozdrav !

one koje su najviše rasle na velikim prometima, prije pada, su i najviše pale uz veliki promet, za njih očekujem da će se najbrže vratiti prema starim vrijednostima:
INGR, ATPL, IGH………..nemam niti jednu od navedenih [smiley11]

Heaven or Las Vegas

ivana7:

….- i još me zanima tko ima iskustva s margin kreditima, koliko je toga otprilike na našem tržištu, jer to su po meni sada i najveći prodavaći, možda i griješim, ispravite me jer s tim polugama za investiranje nemam iskustva. Pozdrav !

Banke su obustavile odobravanje novih margina jer su popunili kvote. Navodno im NBH ne dozvoljava više.
Meni neće produžiti jedan margin. Valjda da mogu dati nekom sa liste čekanja.
Pa sad računaj koliko je toga.

E ovo nevalja ,pa kad će ih počet odobravat ??[smiley4]kad tržište odradi rast,šta će mi onda.[smiley7]

zmrklic: ” Ja razmišljam o Aureus Private, ali možda su bolji novi fondovi s manjim volumenom. ” – kod tih ti je ogroman početni ulog, cca 100.000 eura. – uvijek je bolje to disperzirati. Pozdrav !

Znam , ali očekujem od njih jak prinos, nakon krša u kompletnoj regiji, jer imaju veću slobodu ulaganja. No vidjet ćemo, disperzija na više fondova s manjim volumenom je isto opcija.

Kolega in, ja sam 35% u cashu, 35 % HT-u, pa nije tako strašno. Ali ako je ovo igra fondova, jaaako su se i opasno zaigrali
[smiley8]

Ako HDZ dobije iGH ide u nebo preko ath. Cijeli će market skočiti, to je jasno.Ako dobije SDP sve pada, tko je u cashu nek čeka i nek se ne miče.Postoje dva scenarija,takodjer mislim ako SDP dobije da prije 1.mjeseca nema micanja bar ne nekog znakovitog.
Evo favorita: HDZ IGH,DLKV,HDEL
SDP: INGRA (ne očekujem rast kao u gore navedenim),Viro,Končar,Varteks

Sve je vezano uz politiku nažalost…

Glasnogovornik IGH na neodređeno

New Report

Close