Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

in,

preskočio sam 6) nitko nikog ne tjera da upiše IPO,recimo primjer, MEDIKA će imati na kraju god prihod preko 2 milijarde a nije ni na 2BV,dobit bi mogla biti preko 30mil,fundamenti odlični ali netko ide na IPO jer je to in

Glede Medike, PBV 2,1 u kombinaciji sa PE 41 i nije neka super prilika.
Ako ćemo gledati fundamente ipak su dosta povoljniji HT i ADRS-p,Kraš,Franck,Čakovečki mlinovi,Tankerska plovidba a našla bi se i pokoja banka…

in: ” preskočio sam 6) nitko nikog ne tjera da upiše IPO,recimo primjer, MEDIKA će imati na kraju god prihod preko 2 milijarde a nije ni na 2BV,dobit bi mogla biti preko 30mil,fundamenti odlični ali netko ide na IPO jer je to in ” Glede Medike, PBV 2,1 u kombinaciji sa PE 41 i nije neka super prilika. Ako ćemo gledati fundamente ipak su dosta povoljniji HT i ADRS-p,Kraš,Franck,Čakovečki mlinovi,Tankerska plovidba a našla bi se i pokoja banka…

MEDIKA ima prihod 65 000kn po dionici tako da taj P/E vrlo lako može ispod 10,ja kupujem budučnost,više o tome na temi MEDIKA,trenutni P/BV je 1,8

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

IVANA 7 ti opet drukaš za kupnja ADRS dionice..svi vide šta je jeftino…[smiley5]

ivana: pak ja kupujem kad je jeftino.
Priznaj, još uvijek i na ovim cijenama ti je skupo [smiley1][smiley1]

– koliko vrijedi jedna umjetnička slika ?
– onoliko koliko je budala spremna platiti (tako piše u stručnoj literaturi).

– danas je slično s dionicama, do sada smo navikli na mini korekcije, a izgleda je došla jedna maksi korekcija.
– ali kod dionica ipak imamo neku cijenu na kojoj je povoljno ući u dionicu s obzirom na njezinu vrijednost i dividendni prinos, samo sada svi tražimo dno, a gdje je, vidi li ga tko.
– nisam stručna ali baš me zanima što kažu TA i FA analize.
– i na koncu, malo živosti, pa sve ovo što je palo narasti će Vam jednoga lijepog dana.
– ovo su doista rijetke prilike za bagatelnu kupnju.
– objasnite investitorima kako se može doći do dodatne love za ulaganje na burzi.
– i ono najvažnije, koje su to dionice najviše pale, a imaju veliki potencijal ubrzanog rasta, isplate se kupiti jer su dobre i isplate se kupiti zbog dobrog dividendnog prinosa (osobno obožavam ove s dobrom dividendom).
Pozdrav !

IVANA 7 ti opet drukaš za kupnja ADRS dionice..svi vide šta je jeftino…[smiley5]

– svi vide što je jeftino – ja jako slabo vidim od velikog crvenila na burzi.
– za ADRS i niti jednu dionicu ja ti ne drukam, iako je moje mišljenje za ADRS OK.
– a dionice koje sam preporučila, Bubašpara je pitao savjet, a ja sam prepisala one dionice koje je on kupovao.
Pozdrav !

ee, crobex još -3,30 od petka još malo pa valjda je povoljno.
Kolega in, glavno je je sve bajno i krasno, a fondovi manipuliraju s nama [smiley1]

ee, crobex još -3,30 od petka još malo pa valjda je povoljno.

– kad je na ATH e onda ima dobrih savjeta za kupnju.
– što je sada, ostalo se u dionicama nije se uspijelo prodati i možemo i sutra očekivati -3,30%.
– malo živosti i optimizma ipak ne bi škodilo.

– zanima me koje je dionice po Vama najbolje založiti za margin.
– ali opet tu je i situacija kako već za dva dana dolazi do margin call, pri ovakvim padovima.
– e sada kada krenuti, i ono najbitnije što kupovati ??????
– zašto se bojite davati savjete neukim investitorima.

– i još me zanima tko ima iskustva s margin kreditima, koliko je toga otprilike na našem tržištu, jer to su po meni sada i najveći prodavaći, možda i griješim, ispravite me jer s tim polugama za investiranje nemam iskustva.
Pozdrav !

pozdrav,ja imam u poba margin zalog ingra 1 + viro 30=97 k

malo sad visim,uzeu sam prije tjedan dana al racunam da ce jos malo past to imam osigurano a dalje…?

Stvari nisu onakve kakvima se čine...

….- i još me zanima tko ima iskustva s margin kreditima, koliko je toga otprilike na našem tržištu, jer to su po meni sada i najveći prodavaći, možda i griješim, ispravite me jer s tim polugama za investiranje nemam iskustva. Pozdrav !

Banke su obustavile odobravanje novih margina jer su popunili kvote. Navodno im NBH ne dozvoljava više.
Meni neće produžiti jedan margin. Valjda da mogu dati nekom sa liste čekanja.
Pa sad računaj koliko je toga.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

šteta ja taman počeo razmišljati o marginu, za sve koji su kešu dolazi vrijeme koje čeka ponekad i godinama, vrijeme jeftinog dokupa poslije malo jače korekcije

Banke su obustavile odobravanje novih margina jer su popunili kvote.

– za one koji žele više.
– ulaganjem u pojedine fondove, možete podići i kredite na iste, puno bolji uvijeti su nego kod margin kredita.
Pozdrav !

mreich: ” Banke su obustavile odobravanje novih margina jer su popunili kvote. ” – za one koji žele više. – ulaganjem u pojedine fondove, možete podići i kredite na iste, puno bolji uvijeti su nego kod margin kredita. Pozdrav !

Kolegice, koje su to, molim?

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

New Report

Close