Godišnji prinosi.
– zadnji dan u godini, zanimljiv je da vidimo kako smo radili, da bi znali kako smo radili uspoređujemo ga s prošlim godinama, s prinosima fondova, obveznica, zlata…
– puno posla za kraj godine uz kupnje, spremanje jela, dočeka…
– mislim da će vam biti zanimljivo vidjeti moje prinose u zadnje četiri godine.
2021. +33.3%
2022. +8.7%
2023. +103.5%
2024. +80.1%
– 2022. mali prinos vjerojatno zbog korone.
– 2023. i 2024. veliki prinos nije vjerojatno nego je razlog KODT.
– evo vidite neke godine veći, neke manji prinos, važno vam je ne gubiti novce.
– moje je mišljenje da na KODT u 2025. mogu zaraditi više ili manje (sasvim nebitno, i s time se ne opterećujem), ali sam i više nego sigurna da tu novce neću pogubiti.
Informanka, 2 – 3/1.
– lijep početak godine, u ovom tjednu +1.8%, vidim da na onom forumu za drukanje i navlačenje ne znaju izračunati ni godišnji prinos, kod mene bi u ovoj godini, godišnji prinos bio jednak tjednom prinosu +1.8%.
– gledam malo, odnosno uspoređujem prošlogodišnji prvi tjedan, rast od +5.8%. a već u drugom tjednu +7.0% i godišnji rast u toj godini od +12.8%.
– neki će se sjetiti, to je bio onaj rast KODT od 950e do 1.050e.
– evo i jedna mala zanimljivost iz moje statistike u 2024.g. sam krenula s 52.7% KODT u portfelju.
– na kraju 2024.g. odnosno početak 2025.g KODT mi je činila 89.7% portfelja.
– godišnji prinos od +80.1% zasigurno nije loš, ali da sam početkom te godine imala viši % KODT i godišnjim prinos bi mi bio puno bolji, ali tko radi taj i griješi.
– u ovom tjednu nisam ništa trgovala, malo imam keša, nemam ga ni za jednu dionicu KODT.
– tjedan sam zaključila s 0.1% manje KODT od prethodnog tjedna, a ništa nisam trgovala, razlog je što je ostatak portfelja puno više rastao.
– ove godine sve mi ovisi o KODT, kako će biti na kraju 31.12.2025. nemam pojma, ali imam neki osjećaj da će mi dividende biti sasvim o.k., a nadam se da će mi u nekoj bliskoj budućnosti ponovno doći neka godina s prinosom većim od 100%.
Kolegice Ivana, koliko prognozirate kodt na kraju 2025.g. Hvala!
ma brige nje za prognozu, ona je samo danas u plusu za najmanje dvosobni stan na Trešnjevci
Informanka, 6 – 10/1.
– još jedan tjedan kakav se samo poželjeti može, a to znaju svi kojima portfelj čini cca 90% KODT.
– ovaj tjedan plus +7.8%, a u ovoj godini +9.6%, (ovoliki plus na kraju godine neće ostvariti dosta fondova iz fondovske industrije, obvezničarima trebaju 3g. za ostvariti ovaj prinos.
– ali usporedbe radi prošle godine je bilo i bolje, u drugom tjednu +7.0% ali godišnji +12.8% (znatno bolji od ovogodišnjeg).
– u ovom tjednu sam prodala malo MDKA našem gospon Marinu, kupila malo jako skupe KODT i KODT2 (2.180 i 2.100), previše je ovo poskupilo.
– i sada mi ta KODT čini 90.8% portfelja, i to je previše i nije puno pametno.
– zaljubila sam se u tu KODT (što ponovno nije dobro, zaljubiti se u dionicu), i još ću kupiti par dionica na malo nižim cijenama ako cijena padne, i to bi bilo to od sadašnje i buduće trgovine.
– sve dividende će mi ići u osobnu potrošnju, ništa na burzu i dionice.
– zbog poreza na kapitalnu dobit sam odlučila za ovu godinu nema više trgovanja s moje strane, stvarno mi je žao zbog same burze i brokera.
– tako ove godine moje dionice KODT idu na čekanje, može i na kiseljenje za cijelu 2025., a kako stoje stvari i 2026.
– a tako bi rado prodala dionice ZABA, ali me onda hvata porez, boli glava koliko bi morala platiti, možda prodam gospon Marinu još koju dionicu MDKA jer su mi one prešle onaj period izolacije od dvije godine.
– imam novaca, ali mi je nekako bedasto plaćati taj namet na kapitalnu dobit uhljebima.
Kolegice Ivana, koliko prognozirate kodt na kraju 2025.g. Hvala!
– to je teško prognozirati, tu je prodaja strašno velika, većina iz Top10 prodaje.
– ovaj rast cijene me nije obradovao, jer s većim rastom cijene će sigurno pasti i interes za ovu dionicu.
– ono što me je obradovalo to je dnevni promet od 4.000.000e na cijeni od 2.000e.
– da je cijena dionice 1.700e imali bi i manji p/e i ludi promet, ovako s većim cijenama dionice smo taoci ovih velikih prodavača.
– pitali ste za rast cijene dionice KODT, pa evo i odgovora:
– ove godine smo već ostvarili rast cca +10%, plus do kraja godine još cca +10%, plus dividenda, i to bi bilo to dok se ne riješimo velike prodaje, nakon toga možemo očekivati neki normalan rast, ali nije loše ni +20% plus dividenda, ako s ovim prinosom niste zadovoljni na forumu za drukanje i navlačenje potražite investicijske prijedloge moga prijatelja Kriala i gospon Brankeca tamo su vam zagarantirane zarade od 200 – 300%, (gospon Krial često mijenja imena, trenutno je gospon Meeee22).
ma brige nje za prognozu, ona je samo danas u plusu za najmanje dvosobni stan na Trešnjevci
– te dnevne ili tjedne oscilacije portfelja mi i nisu toliko bitne.
– najvažnija mi je dividenda, odnosno dividendni prinos.
– jako je važno da ta dividenda bude svake godine sve veća i veća.
– i kako će te znati da ste uspjeli, da ste došli do vrha ???
– ja to uspoređujem s plaćama uhljeba koji u RH primaju najveće plaće, a to su svakako plaće premijera ili predsjednika države, (ima uhljeba koji primaju i više ali to je druga tema).
– neke uhljebe i danas birate, mene ne bira nitko, ali ja mislim da sam uspjela ako sam ostvarila dividendni prinos koji je isti ili veći od dva najplaćenija uhljeba u RH.
– kapitalni prinos je nešto drugo, o njemu pišem na kraju svakog tjedna u “Informanci”, i ne plaćam porez ako u dionici izdržim dvije godine.
– to je teško prognozirati, tu je prodaja strašno velika, većina iz Top10 prodaje.
– ovaj rast cijene me nije obradovao, jer s većim rastom cijene će sigurno pasti i interes za ovu dionicu.
– ono što me je obradovalo to je dnevni promet od 4.000.000e na cijeni od 2.000e.
– da je cijena dionice 1.700e imali bi i manji p/e i ludi promet, ovako s većim cijenama dionice smo taoci ovih velikih prodavača.
– pitali ste za rast cijene dionice KODT, pa evo i odgovora:
– ove godine smo već ostvarili rast cca +10%, plus do kraja godine još cca +10%, plus dividenda, i to bi bilo to dok se ne riješimo velike prodaje, nakon toga možemo očekivati neki normalan rast, ali nije loše ni +20% plus dividenda, ako s ovim prinosom niste zadovoljni na forumu za drukanje i navlačenje potražite investicijske prijedloge moga prijatelja Kriala i gospon Brankeca tamo su vam zagarantirane zarade od 200 – 300%, (gospon Krial često mijenja imena, trenutno je gospon Meeee22).
Hvala, naravno da sam zadovoljn s 20 % prinosa a ne znam tko ne bi bio, i još ubereš dividendu! I sam ću slabo trgovati slijedeće 2 godine. I sam sam preuzeo veliki rizik, rasprodavši sve, čak i zabu i pretvorio sve u kodt kodt2, koei, i jedino mi ostao hpb. Kako diverzifikacija je skoro na nuli znam da to nije ni malo pametno, ali to sam učinio više iz razloga ljutnje na sebe, jer nisam na vrijeme još prije 2 godine prepoznao potencijal kodt. Imao sam ga ali i nakon velikog rasta i prodao , misleći ga kupiti na nižim cijenama, nikada više nisam doživio zadovoljavajuće niže cijene za ponovni ulazak. Pa da probam ispravit ako nisam zakasnio, učinio gorw navedeno. Pozdrav i sretno!
Informanka, 13 – 17/1.
– u ovom tjednu +2.3% .
– u ovoj godini +11.9% .
– u ovom tjednu svaki dam mi je portfelj bio na novom ATH.
– kupila sam još par dionica KODT2, te mi je sad KODT 91.2% portfelja.
– veći rast portfelja ne očekujem do objave 4Q24., a i to će doći 24/2.
– uživajte mi u rastu dionica na ZSE i držite se dalje od onih dionica kojima cijena pada.
Ovaj forum na PD potpuno se raspao. Što se to događa???
– gospon Redizajn-los, ovaj forum se trenutno redizajnira i dok to ne bude gotovo investitori su prešli na onaj najnoviji forum za drukanje i navlačenje jer najveći broj naših investitora jednostavno uživa u tome da gube novce i jednostavno vole to drukanje i navlačenje.
– navrate ti investitori i na ovu temu, isto kao i vi.
– uhvati ih muka kad vide koliko ja tu zarađujem na jedan dosta jednostavan način, za koji vam ne treba neka velika pamet, i upravo zbog toga oni na ovoj temi ne ostavljaju pisani trag.