Puni smo kodt pa mislimo da treba nešto kupiti i za papati od tete vegete jer imaju svega u špajzi. Ona vražja baba je nakrcala svega dobroga u konzum lijepi novi dizajn/pakung/cijena tak da nemre a da ne kupiš croajša. Dobit raste u nebesa, padaju rekordi. Ja sam malo pospremili podravke u špajzu. Nek se nađe jer za čas može ponovo dron pasti kroz mađarsku u Zagreb a tajni letovi aviona sleću na Pleso a nitko o ničem nema pojma. Zlu ne trebalo. Podravku u špajzu.
Kaj ne vjerujete za nekakve tajne avione. Evo čitajte. Velim vam ja. Podravku u špajzu.
Velika ivana kaj vele Vaše brojkice o rekordnoj dobiti, investicijama, kupnji agro biznisa. Vražja baba stvara dobru lovu u Podravci a bogme i u svom đepu.
Puni smo trafića pa si mislimo da bi trebalo nekaj i imati za papati. Teta vegeta nekaj u rezervi. Kaj Vi mislite. Meni se čini da se kuha neka podravka juha.
PODR.
– svakako je uz KODT dobro imati i drugih dionica zbog disperzije odnosno smanjenje investicijskog rizika.
– PODR mi spada u fondovske dionice, tipa HT, ADRS…, što nikako nije loše, te dionice imaju likvidnost i ostvaruju neki prosječni prinos.
– ali ako želite imati vrhunski prinos kao ja morate smanjiti tu disperziju, morate staviti sva jaja u jednu košaru što nije baš pametno.
PODR.
– a sad malo usporedbe KODT i PODR.
– rast PODR u zadnje 4g. je cca 140% što stvarno nije loše za jednu veliku firmu, na stranu to što je KODT puno više rasla.
– na žalost trenutno je PODR u fazi pada, odnosno to su vam padajući noževi, ja vam neću ništa savjetovati što raditi.
– čak je i gospon Mittko (kojega cijenim) na forumu za drukanje i navlačenje pisao o tom padu.
– taj rast u zadnje 4g. od 140% koji je ostvarila PODR sam sigurna, (odnosno vjerujem jer vam kod dionica nije ništa sigurno) da će ostvariti KODT dok za PODR nisam sigurna.
– p/e je cca duplo veći kod PODR (u odnosu na KODT).
– marža im je (PODR) cca 3 puta manja (u odnosu na KODT).
– dividendni prinos, znatno manji…
– pada im neto dobit.
– slabo im raste prihod…
– kupiti/prodati, ta odluka mora biti samo vaša, nemojte da moje mišljenje utiče na vaše investicijske odluke.
Informanka, 25 – 29/11.
– nakon šest tjedana konstantnih ATH portfelja došao je i jedan tjedan s auuuuuuu velikim minusom od -3.7%.
– srećom da je godišnja akumulirana zarada velika pa taj tjedni minus nije bitno utjecao na godišnji prinos koji je +80.2%..
– sada mogu napisati kako sam 100% sigurna da mi ove godine zarada neće biti uobičajenih 100%.
– ovaj tjedan sam prodala malo KODT, da mi život bude zanimljiviji, a i nemam keša, kad mogu prodavati veliki zašto im se ne bi pridružila.
– prodala bi ja još malo te KODT ali ste mi tu srušili cijenu, a ja kao i onaj veliki investitor ne prodajem ispod cijene.
– i ubrzo mi se pružila jeftina kupnja, nakon pada cijene HT, potom sam prodala KOEI, podigli ste mi cijenu HT i sada imam nešto keša i mjerkam što kupiti, KODT ako još malo srušite cijenu, HT – tamo sam s dva naloga s jeftinom kupnjom ili koju nelikvidušu.
– nemojte misliti da je u mom portfelju došlo do neke bitne promjene, KODT mi je i dalje top investicija s udjelom od 89.3% i tako će biti još barem dvije godine bez bitnog skraćivanja.
Hm, hm. Nitko neće podravku u špajzu. Svi bi po 100 eura. Ko nekad. Sve po 10 kuna. Bit će lijepo to za nadokupiti. Top 100 sto posto CRO. Sjećam se Kraša kad je to NV sređival čokolade je bilo i na Dolcu, jurišićevoj. Halo. A gdje je NV sada.
Poštovana zakaj ste prodali končar i platili bute porez.
Ja pa moram prodavati zabu jer sam utuvil da je vrijeme prodaje ali kači me porez.
Podravku u špajzu jer jesti se mora.
Informanka, 2 – 6/12.
– ovaj tjedan portfelj mi nije na ATH, ali tjedni plus je solidan +2.7%.
– u ovoj godini +82.9% .
– onih par dionica koje sam prodala KODT2 sam povratila kupnjom KODT (skoro pa po istoj cijeni), još sam prodala malo IKBA te u ovoj godini imam keša na brokerskom za još jednu jedinu skromnu kupnju.
– trenutno ne razmišljam o nekim većim prodajama ili kupnjama.
– u 2025. ulazim s portfeljom od 100% u dionicama.
– u veljači ću morati nešto prodati zbog plaćanja poreza na kapitalnu dobit.
– kredit ne mislim dizati tako da do sljedećih dividendi mi neće biti nekih kupnji.
– portfelj sam složila stvarno po svom guštu te i u sljedećoj godini očekujem lijep prinos, ovih zadnjih godina me ide i više nego dobro.
Puni smo kodt …..
– “neki imaju malo KODT”.
– gospon Plavi što mislite o ovom gore napisanom citatu ???
– nije mi cilj nikoga nagovarati na bilo koju kupnju.
– tu na ovo temi pišem o svom investiranju i prinosu kojega ostvarujem.
– puno puta sam vam napisala kako sam puna KODT i da to nije pametno.
– meni je taj rizik prihvatljiv, mnogima nije.
– ali bez velikog rizika vam nema ni velikog profita.
– np. gospon Plavi rizikira na PODR, za sad ga ne ide, ali to ne znači da ga jednog dana neće krenuti.
Puni smo trafića pa si mislimo da bi trebalo nekaj i imati za papati. Teta vegeta nekaj u rezervi. Kaj Vi mislite. Meni se čini da se kuha neka podravka juha.
PODR.
– svakako je uz KODT dobro imati i drugih dionica zbog disperzije odnosno smanjenje investicijskog rizika.
– PODR mi spada u fondovske dionice, tipa HT, ADRS…, što nikako nije loše, te dionice imaju likvidnost i ostvaruju neki prosječni prinos.
– ali ako želite imati vrhunski prinos kao ja morate smanjiti tu disperziju, morate staviti sva jaja u jednu košaru što nije baš pametno.
PODR.
– a sad malo usporedbe KODT i PODR.
– rast PODR u zadnje 4g. je cca 140% što stvarno nije loše za jednu veliku firmu, na stranu to što je KODT puno više rasla.
– na žalost trenutno je PODR u fazi pada, odnosno to su vam padajući noževi, ja vam neću ništa savjetovati što raditi.
– čak je i gospon Mittko (kojega cijenim) na forumu za drukanje i navlačenje pisao o tom padu.
– taj rast u zadnje 4g. od 140% koji je ostvarila PODR sam sigurna, (odnosno vjerujem jer vam kod dionica nije ništa sigurno) da će ostvariti KODT dok za PODR nisam sigurna.
– p/e je cca duplo veći kod PODR (u odnosu na KODT).
– marža im je (PODR) cca 3 puta manja (u odnosu na KODT).
– dividendni prinos, znatno manji…
– pada im neto dobit.
– slabo im raste prihod…
– kupiti/prodati, ta odluka mora biti samo vaša, nemojte da moje mišljenje utiče na vaše investicijske odluke.
PODR.
– gospon Plavi, pa sve sam vam napisala prije dvadesetak dana.
– dobronamjerno, ipak imam neko znanje.
– da ste me poslušali mogli ste izbjeći ovaj vaš kratkoročni gubitak od cca -15%.
Poštovana zakaj ste prodali končar i platili bute porez.
Ja pa moram prodavati zabu jer sam utuvil da je vrijeme prodaje ali kači me porez.
KODT, to mi je sitan trejd, imam veliku količinu tih dionica, preko 50% ih je kupljeno prije 10 – 15g., zadnje 3 – 4 g. po malo dokupljujem.
– dugoročno investiram cca 90% portfelja.
– da mi život ne bude dosadan s cca do 10% trejdam.
– na prodane dionice KODT me ne kači porez, ali sam ove godine prodala dosta ZABE da bi kupila KODT, tu nisam puno profitirala jer je rasla i ZABA i KODT, ali na toj ZABI ću morati platiti puno poreza na kapitalnu dobit.
– sada kad gledam tu ZABU ne bi prodala, ne bi plaćala porez, portfelj bi mi bio disperziran…. ali to je naknadna pamet, glavno je da nisam počinila financijsku štetu (np. kupnjom dionice PODR).
– gospon Plavi malo se zezam na vaš račun, nemojte me ozbiljno shvatiti, svatko na forumu ima zakonsko pravo drukati za svoje dionice, a to se naročito odnosi na “forum za drukanje i navlačenje”.
– pogledajte kako tamo navlače moj prijatelj Krial i gospon Brankec, kojom brzinom mijenjaju svoja imena, izmišljaju nove likove (meni se najviše svidio njihov lik “Glupimir 1313” ali su ga zločesti moderatori na forumu za drukanje i navlačenje izgasili, gospon Plavi, puno toga možete naučiti od mog prijatelja Kriala i gospon Brankeca – pratite njihove drukove – i jednog dana će te sigurno biti bolji i uspješniji od njih.
IGH.
– sada kada cijena roni nema na temi moga prijatelja Kriala i gospon Brankeca da tješe investitore.
– njima je glavna zanimacija da su promijenili svoja imena.