Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ej, ma HT je u godinu dana rastao 38,55 % plus dividenda!! Luud je totalno..Vjerovatno neće još puno ali od svibnja naovamo je rastao kao nikad dosad od kada se trguje s njim..

yieldchaser, 09.11.2024. u 12:31

@ivana7 Koji je trenutni Worst Buy? Što misliš o ADPL?

ADPL.

– evo gledala sam brojke 2Q/24. ne vidim što je tamo dobro.

– možda su u 3Q/24. bolje poslovali, ne da mi se čitati izvješće.

– moje je mišljenje da je ta industrija u EU trenutno u velikoj krizi.

– da puste Kinu  bez carine mogli bi zatvoriti sve firme autoindustrije u EU, a s druge strane US stižu najave o velikim carinama.

– ja stvarno ne vidim što tu investitori vide dobroga, moram se ograditi jer je to moje mišljenje koje ne mora biti i točno.

– imate Đuru kojega reklamira moj prijatelj Krial-Trial na forumu za drukanje i navlačenje.

– ja ne investiram u te sumnjive investicije tipa ADPL, Đuro ili Petrokemija.

– moje investiranje se svodi na investiranje u provjereno dobre firme, ali gušt je investirati i u ta smeća, ja sam trenutno u jednom s par posto, te tvz. “garbiđ” investicije nam mogu donijeti veliki prinos, ali isto tako i veliki gubitak.

– kad vidim da na ZSE imamo jednu dionicu koja je najmanje duplo bolja od svih ostalih investicija ne vidim razloga zašto ne investirati u najbolju dionicu na ZSE.

– moj stil investiranja je investirati na ono najbolje na tržištu i postižem stalno prinos (nekad veći nekad manji ali uvijek je plus).

– nekad sam imala ADPL, kad je to bila o.k. investicija a “stop loss” je odredio kad to više nije bila dobra investicija.

Evo, do sada sam imao koei i kodt samo preko indeksnog fonda oko 15% i upravo sam dokupio preko internet trgovanja do 25%..  Više nemam za kupovati, samo pratim..!

Izašao privremeno iz one dionice o kojoj sam bio pisao, na 10 dolara to je skoro 1000% od lipnja rast,od studenog prošle godine i preko toga otišlo,to je cijena na kojoj je ukinuta dividenda, nisam toliko ostvario jer sam je kupovao prošle godine u ozujku i uprosjecivao do nedavno,uzeo kredit na oko 1 dolar, i to je utjecalo na sadašnju odluku, prosjek bio ispod 2, ali nadam se da tko je ulazio kad sam pisao od 2-5 ostvario iznad prosječan prinos, nisam zadovoljan sa izvješćem,earnings callom, realizacijom najavljenih ugovora mislim da je market već uračunao 5+7 a ostvarili 5+3 milijardi novih ugovora ,nadao sam se realizaciji postojećih ugovora na ovom izvješću te najavom novih ugovora, pregrijanim mjesečnim i tjednim rsi, možda će to još gore ali ostajem privremeno vani…ako Bog da mislim se vratiti kada prestane euforija lp

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Bosqar-r-a

Bosqar invest, kupio Panvitu, poljoprivreda i prehrambena comp. Plan je da postanu lider prehrambene industrije JIEurope

Eberd banka krediti

Podr-r-a

Kupila poljoprehramb. dio Fortenova

Tu se kuha podravka juha. Ajmo kroati ima li netko pametan. Ima li tu neka čudna veza.

To je best buy proizvod prirodne/umjetne inteligencije a ivana best buy mi daje neke umjetne odgovore.

Pusa moderatoru i šefu PD

Čujte Gosp. JUKA jeste doma i gdje, kaj delate u dolarima. Ja ništ ne razmem ovaj best buy a sad ste i Vi još upali s Martinja. Kaj ste u euforiji. Vinčeko bilo dobro a i vama bu sutra bolje. Živjeli.

Informanka, 11 – 15/11.

– višegodišnja čarolija se nastavlja,

– KODT, koja mi čini 89.4% portfelja doslovno radi čuda.

– ja ne radim ništa, ne trgujem, (što se burze tiče), samo gledam kako mi portfelj raste.

– ipak nešto i radim, nije nešto intelektualno ali psihički dosta odmara – berem masline.

– hotelčić sam zatvorila, gotova ova sezona, sezona je bila stvarno uspješna, a zarada, što mi je prošle godine bilo bruto ove godine to je bilo neto, porast cijene stvarno radi čuda.

– i skoro sam zaboravila,

– ovaj tjedan plus od lijepih +5.3% , a to vam je dragi moji investitori puno više od godišnjih prinosa ovih naših obvezničara.

– a porast portfelja u ovoj godini +82.3% , ponovno na ATH.

– brzo se bliži kraj ove godine i mišljenja sam da neću ponoviti prošlogodišnji uspjeh prinosa od preko 100%.

– ali nema veze, ja sam zadovoljna i s ovogodišnjih 80%, možda dogodine bude 100% kada od 1/1/2025. krećem ponovno od 0%

– sada više ništa ne ovisi o meni, koliki će mi biti prinos ove a i iduće godine najviše ovisi o KODT.

– važna napomena !!!

– ponavljam po ne znam koji put, ja imam godinama velike prinose jer volim stavljati sva “jaja u jednu košaru”.

– biti “all in” u jednoj dionici ili investiciji svakako nije pametno.

– zbog toga vam je pametno napraviti jednu disperziju rizika (biti u više različitih investicija).

– disperzija će svakako umanjiti vaše godišnje prinose, ali bez velikog rizika ne možete imati “i ovce i novce”.

Tjera me kolega plavi iz dolara pa sam morao prebaciti dio u eure pa gledam šta da kupim? Razmišljam se o tome da parkiram Mercedesa u garažu? Mislim figurativno, dionicu a ne auto… Gledam Fundamenti odlični, dividenda još bolja, ustvari toliko dobra da je to sumnjivo?! Nisam raspolozen uletjeti u dividend trap i postati bagholder, iako ako već moram biti bagholder možda bolje u mercedesu nego u nekom drugom vozilu… E sad Dojčland kao republika trenutno ima nekih unutrasnjih trzavica raspao se semafor pa dok se formira novi biti će neizvjesno a tržište ne voli neizvjesnost…+plus imamo kao šlag na čitavu priču carine i trgovinske  ratove, električnu konkurenciju…za koju ne znamo još kakav će biti osjećaj sjesti i voziti se u elektricnom Oldtimeru za Merđana to već znamo… Ne želim glumiti kamikazu i nisam pametan, možda ima neko pametan savjet da mi kaže u stilu odustani i kani se ćorava posla… Ako se opet vrati plandemija mogu cijenu zamisliti u rangu 2020 ali bez pandemije koliko je realno downsize? Tehnički iako nisam tehnički potkovan lupa po donjem bolingeru, rsi je isto simpatičan…

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

New Report

Close