Ej, ma HT je u godinu dana rastao 38,55 % plus dividenda!! Luud je totalno..Vjerovatno neće još puno ali od svibnja naovamo je rastao kao nikad dosad od kada se trguje s njim..
@ivana7 Koji je trenutni Worst Buy? Što misliš o ADPL?
ADPL.
– evo gledala sam brojke 2Q/24. ne vidim što je tamo dobro.
– možda su u 3Q/24. bolje poslovali, ne da mi se čitati izvješće.
– moje je mišljenje da je ta industrija u EU trenutno u velikoj krizi.
– da puste Kinu bez carine mogli bi zatvoriti sve firme autoindustrije u EU, a s druge strane US stižu najave o velikim carinama.
– ja stvarno ne vidim što tu investitori vide dobroga, moram se ograditi jer je to moje mišljenje koje ne mora biti i točno.
– imate Đuru kojega reklamira moj prijatelj Krial-Trial na forumu za drukanje i navlačenje.
– ja ne investiram u te sumnjive investicije tipa ADPL, Đuro ili Petrokemija.
– moje investiranje se svodi na investiranje u provjereno dobre firme, ali gušt je investirati i u ta smeća, ja sam trenutno u jednom s par posto, te tvz. “garbiđ” investicije nam mogu donijeti veliki prinos, ali isto tako i veliki gubitak.
– kad vidim da na ZSE imamo jednu dionicu koja je najmanje duplo bolja od svih ostalih investicija ne vidim razloga zašto ne investirati u najbolju dionicu na ZSE.
– moj stil investiranja je investirati na ono najbolje na tržištu i postižem stalno prinos (nekad veći nekad manji ali uvijek je plus).
– nekad sam imala ADPL, kad je to bila o.k. investicija a “stop loss” je odredio kad to više nije bila dobra investicija.
Evo, do sada sam imao koei i kodt samo preko indeksnog fonda oko 15% i upravo sam dokupio preko internet trgovanja do 25%.. Više nemam za kupovati, samo pratim..!
Izašao privremeno iz one dionice o kojoj sam bio pisao, na 10 dolara to je skoro 1000% od lipnja rast,od studenog prošle godine i preko toga otišlo,to je cijena na kojoj je ukinuta dividenda, nisam toliko ostvario jer sam je kupovao prošle godine u ozujku i uprosjecivao do nedavno,uzeo kredit na oko 1 dolar, i to je utjecalo na sadašnju odluku, prosjek bio ispod 2, ali nadam se da tko je ulazio kad sam pisao od 2-5 ostvario iznad prosječan prinos, nisam zadovoljan sa izvješćem,earnings callom, realizacijom najavljenih ugovora mislim da je market već uračunao 5+7 a ostvarili 5+3 milijardi novih ugovora ,nadao sam se realizaciji postojećih ugovora na ovom izvješću te najavom novih ugovora, pregrijanim mjesečnim i tjednim rsi, možda će to još gore ali ostajem privremeno vani…ako Bog da mislim se vratiti kada prestane euforija lp
Bosqar-r-a
Bosqar invest, kupio Panvitu, poljoprivreda i prehrambena comp. Plan je da postanu lider prehrambene industrije JIEurope
Eberd banka krediti
Podr-r-a
Kupila poljoprehramb. dio Fortenova
Tu se kuha podravka juha. Ajmo kroati ima li netko pametan. Ima li tu neka čudna veza.
To je best buy proizvod prirodne/umjetne inteligencije a ivana best buy mi daje neke umjetne odgovore.
Pusa moderatoru i šefu PD
Čujte Gosp. JUKA jeste doma i gdje, kaj delate u dolarima. Ja ništ ne razmem ovaj best buy a sad ste i Vi još upali s Martinja. Kaj ste u euforiji. Vinčeko bilo dobro a i vama bu sutra bolje. Živjeli.
Informanka, 11 – 15/11.
– višegodišnja čarolija se nastavlja,
– KODT, koja mi čini 89.4% portfelja doslovno radi čuda.
– ja ne radim ništa, ne trgujem, (što se burze tiče), samo gledam kako mi portfelj raste.
– ipak nešto i radim, nije nešto intelektualno ali psihički dosta odmara – berem masline.
– hotelčić sam zatvorila, gotova ova sezona, sezona je bila stvarno uspješna, a zarada, što mi je prošle godine bilo bruto ove godine to je bilo neto, porast cijene stvarno radi čuda.
– i skoro sam zaboravila,
– ovaj tjedan plus od lijepih +5.3% , a to vam je dragi moji investitori puno više od godišnjih prinosa ovih naših obvezničara.
– a porast portfelja u ovoj godini +82.3% , ponovno na ATH.
– brzo se bliži kraj ove godine i mišljenja sam da neću ponoviti prošlogodišnji uspjeh prinosa od preko 100%.
– ali nema veze, ja sam zadovoljna i s ovogodišnjih 80%, možda dogodine bude 100% kada od 1/1/2025. krećem ponovno od 0%
– sada više ništa ne ovisi o meni, koliki će mi biti prinos ove a i iduće godine najviše ovisi o KODT.
– važna napomena !!!
– ponavljam po ne znam koji put, ja imam godinama velike prinose jer volim stavljati sva “jaja u jednu košaru”.
– biti “all in” u jednoj dionici ili investiciji svakako nije pametno.
– zbog toga vam je pametno napraviti jednu disperziju rizika (biti u više različitih investicija).
– disperzija će svakako umanjiti vaše godišnje prinose, ali bez velikog rizika ne možete imati “i ovce i novce”.
Tjera me kolega plavi iz dolara pa sam morao prebaciti dio u eure pa gledam šta da kupim? Razmišljam se o tome da parkiram Mercedesa u garažu? Mislim figurativno, dionicu a ne auto… Gledam Fundamenti odlični, dividenda još bolja, ustvari toliko dobra da je to sumnjivo?! Nisam raspolozen uletjeti u dividend trap i postati bagholder, iako ako već moram biti bagholder možda bolje u mercedesu nego u nekom drugom vozilu… E sad Dojčland kao republika trenutno ima nekih unutrasnjih trzavica raspao se semafor pa dok se formira novi biti će neizvjesno a tržište ne voli neizvjesnost…+plus imamo kao šlag na čitavu priču carine i trgovinske ratove, električnu konkurenciju…za koju ne znamo još kakav će biti osjećaj sjesti i voziti se u elektricnom Oldtimeru za Merđana to već znamo… Ne želim glumiti kamikazu i nisam pametan, možda ima neko pametan savjet da mi kaže u stilu odustani i kani se ćorava posla… Ako se opet vrati plandemija mogu cijenu zamisliti u rangu 2020 ali bez pandemije koliko je realno downsize? Tehnički iako nisam tehnički potkovan lupa po donjem bolingeru, rsi je isto simpatičan…