Ej, ma HT je u godinu dana rastao 38,55 % plus dividenda!! Luud je totalno..Vjerovatno neće još puno ali od svibnja naovamo je rastao kao nikad dosad od kada se trguje s njim..
@ivana7 Koji je trenutni Worst Buy? Što misliš o ADPL?
ADPL.
– evo gledala sam brojke 2Q/24. ne vidim što je tamo dobro.
– možda su u 3Q/24. bolje poslovali, ne da mi se čitati izvješće.
– moje je mišljenje da je ta industrija u EU trenutno u velikoj krizi.
– da puste Kinu bez carine mogli bi zatvoriti sve firme autoindustrije u EU, a s druge strane US stižu najave o velikim carinama.
– ja stvarno ne vidim što tu investitori vide dobroga, moram se ograditi jer je to moje mišljenje koje ne mora biti i točno.
– imate Đuru kojega reklamira moj prijatelj Krial-Trial na forumu za drukanje i navlačenje.
– ja ne investiram u te sumnjive investicije tipa ADPL, Đuro ili Petrokemija.
– moje investiranje se svodi na investiranje u provjereno dobre firme, ali gušt je investirati i u ta smeća, ja sam trenutno u jednom s par posto, te tvz. “garbiđ” investicije nam mogu donijeti veliki prinos, ali isto tako i veliki gubitak.
– kad vidim da na ZSE imamo jednu dionicu koja je najmanje duplo bolja od svih ostalih investicija ne vidim razloga zašto ne investirati u najbolju dionicu na ZSE.
– moj stil investiranja je investirati na ono najbolje na tržištu i postižem stalno prinos (nekad veći nekad manji ali uvijek je plus).
– nekad sam imala ADPL, kad je to bila o.k. investicija a “stop loss” je odredio kad to više nije bila dobra investicija.
Evo, do sada sam imao koei i kodt samo preko indeksnog fonda oko 15% i upravo sam dokupio preko internet trgovanja do 25%.. Više nemam za kupovati, samo pratim..!
Izašao privremeno iz one dionice o kojoj sam bio pisao, na 10 dolara to je skoro 1000% od lipnja rast,od studenog prošle godine i preko toga otišlo,to je cijena na kojoj je ukinuta dividenda, nisam toliko ostvario jer sam je kupovao prošle godine u ozujku i uprosjecivao do nedavno,uzeo kredit na oko 1 dolar, i to je utjecalo na sadašnju odluku, prosjek bio ispod 2, ali nadam se da tko je ulazio kad sam pisao od 2-5 ostvario iznad prosječan prinos, nisam zadovoljan sa izvješćem,earnings callom, realizacijom najavljenih ugovora mislim da je market već uračunao 5+7 a ostvarili 5+3 milijardi novih ugovora ,nadao sam se realizaciji postojećih ugovora na ovom izvješću te najavom novih ugovora, pregrijanim mjesečnim i tjednim rsi, možda će to još gore ali ostajem privremeno vani…ako Bog da mislim se vratiti kada prestane euforija lp