Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

MDKA.

– izišlo izvješće, ništa naročito, ponovno rast prodaje, rast tržišnog udjela, iznenadio me i sitan rast marži (to je polu socijalistička firma koja radi s stvarno malim maržama).

– kupili su i jednu apoteku.

– ali su zaposlili više radnika i previše su digli plaće a to im je ubilo dobit, odnosno ima dobiti ali nema povećanja dobiti.

– s ovim poslovanjem mogu isplatiti dividendu.

– a njihovo poslovanje je u stvari monopol, rade s malim maržama jer je država najveći kupac, zarađuju na apotekama.

– poslovanje i dionica stvarno su i više nego sigurni.

– dividenda je redovna, nije velika ali je bolja od obveznica.

– mislim da je trenutna cijena povoljna za kupnju,

– dionica je stvarno puno pala jer su je nemilosrdno rušili gospon Marin i ona Zločesta gospođa.

– dionica MDKA je na cca p/e 8 što je stvarno povoljno za ovu dionicu i mogli bi ostvariti barem pola bivšeg rasta.

– koliko vidim na kupnji ima interesa za ovu dionicu.

KODT.

– i tu je izišlo izvješće, čitala sam ga 3 puta, prvi put brzinski i navečer detaljno pa idući dan ponovno detaljno.

– da vam sad ne pišem što sam sve pročitala u izvješću za 3Q jer ste i sami pismeni.

– moj zaključak bi bio:

– kad sam pročitala više puta izvješće KODT stvarno više nema smisla čitati ostala izvješća jer je moje mišljenje da je izvješće KODT barem duplo bolje od bilo koje firme na ZSE.

– ako stvarno mislite da postoji koje bolje ili slično dobro molim vas da napišete koja je to dionica da pročitam i to izvješće.

IGH.

– na ovoj temi pratim i ovaj biser od mog prijatelja Kriala i gospon Brankeca.

– nisam čitala izvješće IGH, a čemu gubiti vrijeme.

– koliko vidim dionica stvarno lijepo pada.

– ma rekorder je u padanje, jedan dan 7% drugi 12.5%, moje čestitke dioničarima.

– koliko vidim tu se ne može izići s 10.000e jer nema tolike kupnje ni na onim najnižim cijenama.

– dobro vas je moj prijatelj Krial uvalio u ovo smeće.

– on je tu zaradio, čak su mu na onom forumu za drukanje i navlačenje dodijelili odlikovanje za najveći i najbolji druk.

– a moj prijatelj Krial ili Trial promijenio ime, sada druka na nekim novim biserima.

– da ga ne skužite sa najnovijim drukovima i navlačenjima promijenio je i ime nešto kao Muuuu 22 ali bolje bi mu pristajalo Beeee 22.

– a vi dragi investitori sada se možete slikati s dionicama IGH.

Best buy je ivana7 – r-a

Pusa za ivanu7.

Uz 5,5% rasta prihoda, Hrvatski Telekom podigao ulaganja za 14%

Koliko vrijedi ht. Molim ozbiljne odgovore i za divku ako imate izračun podijelite ga na forumu kod ivane

Na njuškalu trag vodi preko 40 eura/divka 2eura.prognoza se može gađati samo 7 dana unaprijed a ostalo ne zna ni baba vanga

Ivana7 , koji je to forum za drukanje i navlačenje? Forum.hr ili..Jer neznam za neki treći?Hvala!

martincm, 03.11.2024. u 18:43

Ivana7 , koji je to forum za drukanje i navlačenje? Forum.hr ili..Jer neznam za neki treći?Hvala!

Insajder.hr

Informanka, 4 – 8/11.

– kako je krenulo u ovom tjednu, a naročito danas (petak) mislila sam da će mi biti veći minus u portfelju, a kad ono portfelj završi u plusu, odnosno ponovno sam na ATH.

– tjedni plus je simboličan +0.1%, ali je plus i portfelj na ATH.

– u ovoj godini prinos portfelja mi je +77.0% .

– KODT je malo pala, ali kad vam to čini 88.9% portfelja to vam je veliki pad za portfelj.

– ali onaj manji ostatak portfelja me je spasio od tjednog minusa.

– MDKA je ostvarila stvarno lijepi rast, a počelo je biti i prometa na toj dionici, i ZABA mi je ostvarila rast.

– ovaj tjedan nisam ništa trgovala, nemam keša, a ništa nisam prodala.

– mislim da ću slabo i nikako trgovati sljedećih pola godine, pratiti ću burzu i to bi bilo to.

ivana7, 31.10.2024. u 22:17

MDKA.

– dividenda je redovna, nije velika ali je bolja od obveznica.

– mislim da je trenutna cijena povoljna za kupnju,

– dionica je stvarno puno pala jer su je nemilosrdno rušili gospon Marin i ona Zločesta gospođa.

– dionica MDKA je na cca p/e 8 što je stvarno povoljno za ovu dionicu i mogli bi ostvariti barem pola bivšeg rasta.

– koliko vidim na kupnji ima interesa za ovu dionicu.

MDKA.

– evo moja prognoza se ostvarila.

– a mogli ste ju i vi kupiti na 5.550e , izgleda je to bilo dno.

– mislim da je gospon Marinu i onoj Zločestoj gospođi ponestalo dionica za prodaju, a stvarno su je zatukli.

– kod ove dionice ne očekujem ništa spektakularno, to vam je dionica što se sigurnosti tiče dosta slična HT-u ali je slabo likvidna.

Inače sam strpljiv, ali sada me baš zanima nova poslanica Sv. Ivane. IVN7-R-B (“B” ne kao serija B, nego kao BEST Buy).

@ivana7
Koji je trenutni Worst Buy? Što misliš o ADPL?

plavi01, 01.11.2024. u 16:15

Uz 5,5% rasta prihoda, Hrvatski Telekom podigao ulaganja za 14%

Koliko vrijedi ht.

HT.

– HT je dobra firma, velika likvidnost, sigurna dividenda.

– kod HT nećete imati veliki rast kao kod np. KODT, ali vam pruža jednu veliku sigurnost u portfelju i stalno je unovčiv, što mnoge dionice nisu.

– ja na HT gledam kao na banku, dobro ga je imati u portfelju umjesto keša na računu, jer kad vam treba keš prodate HT.

– a taj HT vam nosi dividendu koja je veća od oročene štednje ili prinosa na obveznice.

New Report

Close