Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://novac.jutarnji.hr/novac/next/jutarnji-list-i-delo-predstavili-drugi-broj-magazina-next-business-hrvatska-slovenija-prvog-regionalnog-biznis-izdanja-15515170

Dali će magazin otkriti nešto novo što nas čeka do kraja ove godine. Možda neke planove za 2025

https://hr.bloombergadria.com/trzista/burze/68742/koncar-viktor-lenac-croatia-airlines-cije-dionice-donose-zaradu-na-burzi/news

Ajmo naša ivana7 narod traži karte na stol da vidimo čija mačka čiju vunu prede. Volio bi božićni reli ali lidermedia.hr najavljuje recesiju u njemčiji grdo škripi mada mislim da ameri neće dozvoliti rusvaj

Evo Studenac će izaći na našu i Varšavsku burzu..I neki IPO će biti..

Informanka, 21. – 25/10.

– lijepi plus ovaj tjedan, +6.4%, koliko je to puno najbolje znaju investitori tvz. obvezničari.

– u prethodna dva tjedna je bilo +5.3% ili ukupno 11.7%.

– a u ovoj godini mi je prinos +71.3%, a moglo bi to još i idući tjedan rasti, izvješće za 3Q24 KODT.

– sav ovaj lijepi prinos mogu zahvaliti KODT koja mi trenutno čini 88.7% portfelja.

– i u ovom tjednu sam kupila par dionica KODT toliko da zaokružim jedan lijepi broj, ali imam još nešto keša pa ako bude nešto jeftinije na prodaji kupim, ove zadnje sam kupila po 1.800e.

– čekam izvješće KODT, da vidim koliko će me ovaj put obradovati s svojim izvješćem.

plavi01, 22.10.2024. u 15:29

ivana7 uskoro mi ističu oročenja pa bi neku siću uložili u nekaj novoga a još sam ne kužim kaj bi to moglo biti….

– evo vam prilike,

– upravo vam izlaze izvješća o poslovanju firmi.

– čitati izvješća, pronaći one koje dobro posluju ili još bolje one koje izvrsno posluju, poželjno je da su i jeftine.

– nemojte da na vašu odluku utječe onaj forum za drukanje i navlačenje.

– a nemojte vjerovati ni tipovima poput mog prijatelja Kriala i gospon Brankeca.

plavi01, 25.10.2024. u 09:55

Ajmo naša ivana7 narod traži karte na stol da vidimo čija mačka čiju vunu prede. Volio bi božićni reli ali lidermedia.hr najavljuje recesiju u njemčiji grdo škripi mada mislim da ameri neće dozvoliti rusvaj

Recesija.

– kad je bila korona ja sam pisala, KODT i MDKA.

– ako očekujete recesiju idete na dionice koje će dobro poslovati i u kriznim vremenima.

– KODT, MDKA, IKBA, ZABA, HT… odabrala bi dividendne dionice, kojima ako cijena i padne brzo će se oporaviti.

– ili ako očekujete veću korekciju prodajte sve ili barem 50%.

– ja sam trenutno skoro 90% u KODT, tu možda cijena još nešto poraste nakon izvješća, ali ne očekujem neki rast do kraja godine, možda ček i nešto padne, tu očekujem dobru dividendu ali kada gledam % u odnosu na cijenu dionice to svakako nije velika dividenda.

– kod KODT će možda doći do porasta cijene tek kad objave kolika će biti div. (a do tada ćemo se načekati).

– KODT mi je zanimljiva dionica dok god mu je p/e oko 10, mišljenja sam da će nakon izvješća 3Q24 p/e zaroniti ispod 10, a to nam kaže da je dionica KODT i dalje jeftina dionica.

– kod KODT nećemo imati većeg rasta cijene dionice dok god imamo velike prodavače ove dionice, ali jednog dana možda oni uspiju i prodati svoje dionice.

– moja preporuka, tražite dionice koje imaju potencijal rasta od 100% i čuvajte se recesije…….

ERNT.

– pogledala sam izvješće, posluju pozitivno ali to je loše u odnosu na prošlu godinu.

– ne bih preporučila kupnju dionice dok se poslovanje ne popravi ili cijena dionice drastično ne padne.

RIVP

– čitala sam izvješće i malo što se piše po forumu.

– izvješće, ništa naročito, dobro je to što posluju pozitivno.

– ovo izvješće sigurno neće pogurati gore cijenu dionice na gore.

ZABA.

– dobro izvješće.

– ZABA mi se sviđa jer tu uvijek možemo očekivati lijepu dividendu.

– dionica je likvidna, lako je ući izaći.

– ta dionica je više manje stalno prisutna u mojem portfelju.

– u ovoj godini sam ju imala puno, pa veći dio prodala, kapitalizirala veliku dobit, sada u veljači me čeka plaćanje lijepog poreza državi, a to je takav sport, mogla sam biti i bez toga, ali naknadna pamet vam tu ne važi.

– mislim da je ZABA malo preskupa dionica, zbog toga sam ju i prodala, smatrala sam da je KODT puno bolja investicija, (i nisam pogriješila).

– i sada imam nešto dionica ZABA, kad bi imala višak novca dokupila bi ZABU, ali to je klasika, tog viška skoro nikada nema.

Što je sada po vama svima best buy ?

Po meni Dlkv. Končar je vlasnik i vjerujem da bi Dlkv konačno mogao krenuti poslovati onako kako se već odavno od njega očekivalo.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Informanka, 28. – 31/10.

– ponovno tjedan s velikim prinosom od +5.6% .

– ponovno je i portfelj na ATH.

– godišnji prinos mi je +76.9% .

– taj KODT koji mi čini 89.4% portfelja doslovno čini čuda.

– tjedni prinos bi mi bio i veći bar za cca 5% da je KODT ostala na 2.000e, jednog dana će ponovno doći na te a i veće visine.

– na KODT imamo velike prodavače koji koče rast cijene.

– tako već sada mogu prognozirati koliki će mi biti godišnji prinos na kraju ove godine.

– očekujem ga na +75% (+/- 5%).

– odnosno prinos moga portfelja će ovisiti o cijeni dionice KODT, a ne očekujem više rast KODT u ovoj godini.

– svojim poslovanjem i p/e 9 , dionica KODT će i dalje biti poželjna kupnja, ali zbog velikih prodavača neće biti rasta cijene dionice.

– to su moja predviđanja koja i ne moraju biti točna.

– u ovom tjednu sam na najnižim cijenama kupila KOEI, par dionica MDKA 5550e, KODT 1.920e i KODT2 1.890e.

– mali dio KOEI sam danas prodala a ostalo je postavljeno na prodaju za idući tjedan.

– s novcima od prodaje možda kupim koju MDKA ako bude što na jeftinoj cijeni i koju dionicu KODT (prošli tjedan sam išla na kupnju KODT zbog zaokruženja nekih lijepih brojeva a ovaj tjedan sam išla preko tih zaokruženja na lijepim brojevima).

– tako ću još tjedan dva raditi s kupnja/prodaja i gotovo za ovu godinu.

– u idućoj godini u veljači moram nešto prodati zbog plaćanja velikog poreza na kapitalnu dobit.

– tako neće biti ništa od mojih kupnji do sezone dividendi svibanj – srpanj, a ona najveća dividenda od KODT mi je tek početkom srpnja.

– za ovu godinu ću puno platiti poreza, istu glupost ne namjeravam učiniti i dogodine tako da moja velika pozicija u KODT ostaje zaključana barem dvije godine bez obzira na krize i recesije u svijetu.

New Report

Close