Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi01, 29.09.2024. u 18:31

Ne bih rekao da su sve karte na kodt jer može se naći nekoliko razloga da dionica može i naglo početi padati a tada burza može ostati duže vrijeme u ravnoj crti.

Floki dugo vremena prodaje nije lako samo tako izaći.

– gospon Plavi,

– potpuno ste u pravu,  nije dobro sva jaja u istu košaru, odnosno sve u jednu dionicu.

– o tome sam više puta pisala, ne sve u jednu dionicu.

– evo imamo svježi primjer luke Ploče LKPL, urušila se pruga, pitanje je hoće li luka imati posla sljedeću godinu dana ???

– ali sam i više nego sigurna da će dionica LKPC dobro potonuti idući tjedan.

– to vam je taj rizik kod dionica.

– meni je rizik kod KODT potpuno prihvatljiv, jer je moje mišljenje da je ta KODT bar duplo bolja od bilo koje druge dionice na ZSE.

– točno trenutno postoji veliki pritisak na prodaji, ali cijena ne pada, o.k. cijena niti ne raste i tako može biti dvije i više godina.

– ali tu imamo fenomenalno poslovanje koje će kad tad utjecati na porast cijene dionice.

– a dok cijena ne poraste ja ću biti zadovoljna i s rastućom dividendom koju ova firma isplaćuje.

Nemaju problema oni koji su ulazili do cca 1000 eura ako dionica klizne za recimo 30 % što je moguće a što će se događati za 2/3 godine ne zna ni baba Vanga. Ja sam samo naveo da pred postavljam da niste samo u kodt jer kolika će biti divka ne zna se.

Moje poštovanje.

Ja sam tako bio presiguran u adris u koji sam uložio par godina prije prodaje duhana. Dionica je imala veliki rast i kad je bila puna love lošim upravljanjem doživjela pad i godinama ima ravnu crtu na burzi koja će vjerojatno trajati.

Spomenuli su sinoć na dnevniku da bi kao mogli spojiti slovensku i našu burzu..I da bi ljude potakli da više ulažu..Ali šta i kako ništa konkretno..

Ivana7,

Zahvaljujući Vama svi ćemo se obogatiti.

Zahvaljujem i velika pusa

Informanka, 7 – 18/10.

– evo “Informanka” za zadnja dva tjedna.

– portfelj mi je nakon 26/7 ponovno na ATH.

– u ova zadnja dva tjedna plus je +5.3% zahvaljujući rastu KODT, (većina ostalog mi je pala).

– i tako moj plus u ovoj godini je +64.9%.

– još će to nešto narasti nakon izvješća 3Q24 KODT, ali ne vjerujem da će nešto puno narasti jer imamo veliku navalu na prodaji, dobro je što je dionica i dalje dosta jeftina.

– skroz sam izišla iz DLKV, mogla sam ga i skuplje prodati, kupila sam i zadnju dionicu KODT (više ne mislim kupovati KODT).

– KODT mi trenutno čini 88.2% portfelja.

– danas sam prodala zadnji komad Au, lijepo sam tu zaradila u dosta kratkom periodu za Au zarada je više nego dupla a Au je na ATH, kad cijena dobro padne ponovno ću ga kupovati.

– imam jednu novu investiciju, tu računam na rast od 100% za 6 -10 mj., na žalost ne mogu napisati o kojoj dionici se radi jer moje investiranje špijuniraju dvije vještice (prijateljice od Parice), one stalno bazaju po SKDD i proučavaju njihove knjige, imaju novaca ali nemaju pameti.

– uglavnom mišljenja sam da treba tražiti nove investicije koje će nam donijeti 100% prinosa.

– a KODT, to će mi biti dugoročna investicija, puno ja toga imam pa će se i od dividendi moći lijepo živjeti.

– MDKA, to dosta spominju na forumu za drukanje i navlačenje, tu poziciju sam skratila da bi povećala investiciju u KODT, ali i dalje imam 6.0% MDKA u portfelju, ne mislim ju prodavati, mislim da je to dobra dionica, sada ćemo vidjeti izvješće pa ćemo vidjeti kako stoji poslovanje.

– nekad je NB bio u mojim očima veliki investitor, imao je milijuna ko u priči, a vidi vraga danas ja imam puno više dionica KODT od njega.

– važno vam je ne gubiti novce na burzi, ako pametno investirate i zarađujete više od fondovske industrije štedite u dionicama, reinvestirate dividende, ma doći će vam i ti milijunu, nemojte biti u strahu da nećete zaraditi, ali pamet u glavu i investirajte u pametne i dobre investicije.

plavi01, 06.10.2024. u 16:43

a što će se događati za 2/3 godine ne zna ni baba Vanga. Ja sam samo naveo da pred postavljam da niste samo u kodt jer kolika će biti divka ne zna se.

KODT.

– kod dionica vam nema stopostotne sigurnosti, dionice su rizične investicije, ali vam istodobno i nude visoke prinose ako odaberete dobre dionice.

– što će se događati kod KODT za 2/3 godine možda ne zna ni baba Vanga ali ja mogu predvidjeti cca 90% toga.

– kolika će biti dividenda ne zna se, ali računskim putem ja to mogu predvidjeti s max greškom 5 -10%.

– KODT mi je 88.2% portfelja, to vam je sva jaja u jednu košaru ali zbilja morate paziti na tu košaru.

plavi01, 29.09.2024. u 18:31

Floki dugo vremena prodaje nije lako samo tako izaći.

– taj investitor je bez problema izišao s cca 5.000 kom.

– kad imate dobru i jeftinu robu nije ju teško prodati.

plavi01, 06.10.2024. u 16:43

Ja sam tako bio presiguran u adris u koji sam uložio par godina prije prodaje duhana. Dionica je imala veliki rast i kad je bila puna love lošim upravljanjem doživjela pad i godinama ima ravnu crtu na burzi koja će vjerojatno trajati.

ADRS.

– i ja sam imala taj ADRS.

– tada sam imala dosta dionica u portfelju, to vam je disperzija portfelja koja vam daje veliku sigurnost i smanjuje vam gubitke.

– ja sam na ADRS zaradila.

– kad je cijena pala, tada mi ide “stop-loss”, to je nešto, dobro na papiru, ali u praksi “rezati gubitke”, puno je lakše kad režete dobitke.

– to morate raditi bez emocija.

– ako vidite da dionica ne valja prodajte, kupite ili čekate na bolju investiciju.

– odavno nemam niti gledam taj ADRS, za moj ukus to nije dobra dionica, a možda i griješim.

plavi01, 17.10.2024. u 17:24

Ivana7,

Zahvaljujući Vama svi ćemo se obogatiti.

– nikad se neće svi obogatiti.

– eno moj prijatelj Krial i gospon Branimir koliko su samo love popušili, nekim investitorima to investiranje jednostavno ne ide.

– moj prijatelj Krial i gospon Branimir pišu na KODT još kad je bila 200 eura da to ne vrijedi, a njima to ni danas ne vrijedi, oni imaju tu neku negativnu energiju koja ih vodi u investicije na kojima će pogubiti novce.

– a stvarno nije problem zaraditi novce na burzi ima dosta prilika ali ima i dosta mina na ovom našem slabo uređenom tržištu punom kriminala.

Uprava može donijeti i drugačije odluke o isplati divke nego što mi znamo izračunati jer ide se u gradnju novih pogona.

Normalno da se pozicije optimalno  krate kada se zarađuje preko 30%!/100 kn po dionici. Ima igrača koji uvijek kupuju na dnu a prodaju na vrhu. Nisam među njima a imam i određeni buđet samo za dionice.

Velika ivana7 uskoro mi ističu oročenja pa bi neku siću uložili u nekaj novoga a još sam ne kužim kaj bi to moglo biti končarovke donose lepu lovicu a tu se još petlja siemens a Dalička podravka juhu kuha a treba ostaviti i za neki IPO ili bum još neki kreditić zel ak našnjofam pravu stvar. Pusa

plavi01 koji IPO bi to mogao biti u điru? Nemam informaciju..Thanks!

New Report

Close