Evo da se ja nadovežem, pratim što pišete i na temelju toga sam kupio KODT, KOEI, ZABA I ERNT.
Žao mi je što prije nisam kupio navede dionice ali sam zadovoljan prinosom. Imam još keša i razmišljam se da kupim još KODT
Koji je to “novi forum”?
Svi ga spominju ali ja ga ne mogu otkriti
insajder.hr
Ali dobar je i ovaj, samo ga trebaju popraviti. Već je predugo u ovakvom teškom stanju da Vam ne mogu poslati privatnu poruku ako već ranije nismo bili na tim porukama, u već započetom razgovoru.
Pratim ja i dalje ovdje BB i neke druge teme, ali rjeđe jer imam više obaveza u zadnje vrijeme pa ne stignem toliko. Ni na novom forumu nisam nešto preaktivan…tu i tamo koji manji post, koja zahvala, podrška, itd. Ivani ovdje redovito dam like, osim ako pretjera… Dobra je…a ima i hrabrosti i vizije…
Evo da se ja nadovežem, pratim što pišete i na temelju toga sam kupio KODT, KOEI, ZABA I ERNT.
– u redu je pratiti što netko piše, tome i služi forum, tu dobivamo ideje.
– ali ona odluka kupiti ili ne kupiti mora biti samo vaša.
– morali bi poznavati bar osnove fundamentalne analize.
– ako ste trejder ne morate ništa znati, uzdate se u sreću kao i moj prijatelj Krial i gospon Brankec.
– KODT i KOEI, uvijek sam kod usporedbe ove dvije dionice pisala da je KODT puno bolja opcija.
– ERNT, i danas sam ga kupovala, zbog dividende, toliko da trgujem i da održavam kod brokera minimalnu proviziju, ali taj isti ERNT će biti prva dionica na prodaji u srpnju, možda neku manju količinu zadržim.
molim Vas vaše mišljenje za LKPC.
– možda je LKPC i dobra dionica, ali mene ne zanimaju dionice koje svojim vlasnicima ne isplaćuju dividendu.
– na takve dionice ne želim trošiti svoje vrijeme.
– napomena za dioničare LKPC i LKRI.
– dioničari bi morali znati da ti lučki vezovi i kvadratni metri lučkog prostora su vlasništvo države Hrvatske.
– ta lučka poduzeća su samo korisnici prostora za što bi morali plaćati koncesiju.
– vlasništvo tih lučkih poduzeća su samo dizalice, stari kamioni i viljuškari, pisaći stolovi i ormari u kancelarijama ali ono najvrijednije nije u njihovu vlasništvu.
– u Rijeci se otvara novi kontejnerski terminal, ali on vam neće biti u vlasništvu LKRI, niti će tamo biti operater LKRI.
– najbolje vam se maknuti iz tih luka, odnosno ne investirati u luke i sve one dionice u koje investira moj prijatelj Krial i gospon Brankec jer ćete pogubiti svoje novce.
– na tržištu imate dosta dobrih dionica, ako ne znate što kupiti kupite ono što kupuju mirovinski fondovi, nećete puno zaraditi ali nećete ni pogubiti novce.
Žao mi je što prije nisam kupio navede dionice ali sam zadovoljan prinosom. Imam još keša i razmišljam se da kupim još KODT
[/quote]
– nikada vam nije kasno za kupiti ili prodati dionicu.
– ako razmišljate o kupnji KODT, najbolje vam ju je kupiti prije 2Q24 a to vam je 24/7.
– zašto ???
– po nekim mojim prognozama 2Q24 bi morao biti stvarno dobar kvartal.
– a vidjeli smo i do sada da svaki dobar kvartal isto tako dobro diže i cijenu dionice.
– i na ovim cijenama KODT je trenutno fundamentalno dosta jeftin.
– ja sam i dalje na kupnji KODT i KODT2 s cca desetak dionica, ali vidim da od kad je bila skupština više ne mogu kupiti dionicu KODT po 1.560 ili KODT2 po 1.530.
– očito je da su letvicu malo podigli.
– a ja te KODT imam stvarno previše pa sam poskidala više naloga za kupnju kod KODT jer jednostavno ne ide i stavila sam se na kupnju ERNT, PLAG, ADRS2.
– napišite slobodno ako ima još nešto zanimljivog.
KODT.
– kako sam jučer napisala letvica se pomalo diže.
– ali koji promet, da je to bilo u kunama bilo bi preko 2.500.000 samo na KODT.
– i na ostalim fondovskim dionicama danas veliki prometi, jedan fond prodaje drugi kupuje, dobro je to radi likvidnosti burze.
– danas sam kupila par dionica KODT.
MDKA.
– trejderi po malo izlaze, odnosno napravili su gužvu na izlazu.
– a izlaze i oni dugoročni investitori koji su je kupili samo da bi skupili onu dividendu od “900 eura”.
– mislim da se MDKA isplati kupiti ispod 6.000e, odnosno sve je dobro na 5.xxxe, ja ju tu čekam i planiram kupiti 3-4 dionice.
– na tim cijenama p/e će biti na cca 8 a to vam je stvarno dobra kupnja.
– ova dionica MDKA je dobra zbog disperzije rizika, ima dosta sigurno poslovanje i dobit, na ovoj cijeni će sigurno imati neki rast ali ne velik.
– da nije bilo ovih trejdera danas bi cijena bila cca 8.000e ali kod dokupa je svakako prihvatljivija cijena od 5.xxxe na kojoj će te imati sigurnu zaradu.
– kod ove dionice zbog nelikvidnosti ne pretjerivati, dosta ju je imati u portfelju 5-10% ne više od toga.
MDKA.
– lijepo sam jučer napisala čekajte MDKA na nižim cijenama.
– Zločesta gospođa danas skida MDKA na 6.500e.
– sigurna sam da dionica MDKA vrijedi i više od toga ali na ovom nelikvidnom izdanju je trenutno previše dionica na prodaji.
IKBA.
– čitam na onom najnovijem forumu:
– Marin piše da mi danima prodaje IKBA po438e.
– a ja danima nisam kupovala ni prodavala IKBA.
– danas se Marin hvali kako je prodao zadnje dvije dionice po 440e.
– a ono danas IKBA zaključi cijenu na 450e na malo većem prometu.
– zaključak:
– IKBA je dobra dionica za dugoročnu investiciju, a nezgodna je za trejdanje jer joj cijena po malo raste, tako da tu trejderi zarade za burek a pametni za auto.