Sad je lako ovdje izdvojiti što je bilo best buy.
dali je končar best buy za 24. možda ako poveća divku.
Informanka.
– od 25/8 nemam značajnog prinosa, odnosno portfelj mi lagano pada, i konačno ovaj tjedan imam tjedni rast od +10.1%.
– u ovoj godini rast portfelja mi je 96.1%, kako stvari na burzi stoje izgledno je da ću ove godine doći do 100% rasta portfelja.
– ovaj rast mogu zahvaliti dionici KODT koja mi je prešla 50% portfelja, a rast su mi ostvarile i MDKA, SPAN, AUHR.
– ovaj tjedan sam kupila samo jednu dionicu ali po jako skupoj cijeni, platila sam čak 840e za samo jednu jedinu dionicu KODT (jednostavno sam ju s tom kupnjom morala nagraditi zbog velikog rasta).
Sad je lako ovdje izdvojiti što je bilo best buy.
Turističke dionice.
– ako ste redovito pratili “Informanke” mogli ste znatno prije izdvojiti koja je to turistička dionica Best Buy i zaraditi novce.
– činjenica je da ja koristim najbolje formule koje mi na vrijeme ukažu koje su to najbolje dionice.
– iste te formule mi govore i koje su to najgore dionice na tržištu.
– nije vam tržište dionica da kupite neku dionicu i onda kao moj prijatelj Krial i gospon Brankec drukate godinama, dokupljujete, a vaše dionice svakim danom na sve nižim i nižim granama do konačnog bankrota.
Ne vidim te Končare kao skupe na ovim cijenama jer su im dosadašnji rezultati fenomenalni, a i budućnost izgleda dosta dobro, pogotovo iduće dvije godine. Naravno, ne znamo budućnost…Nitko ne zna… u tome je i čar investiranja…
https://www.mojedionice.com/dionica/KODT-R-A
Dovoljno je da pogledaš P/B i BVPS, pa onda još i koliko je posto dividende. Neko se debelo zaigrao ovdje.
Dovoljno je da pogledaš P/B i BVPS, pa onda još i koliko je posto dividende. Neko se debelo zaigrao ovdje.
Da je book 1 , koliki bi tada bio P/E ?
Da je book 1 , koliki bi tada bio P/E ?
Trenutni P/S KOEI je 0,58, a P/E 11,79. P/B mu je 1,25. Dugoročni dug ispod 12% kapitala, novac preko 25% po dionici. NPM malo ispod 5%, ali ROCE sada dvoznamenkast na 11,23%.
Što propuštamo vidjeti? Ne tvrdim da je neki BB, ali je dobra firma. Ima i rizika, prvenstveno od korupcije, kad znamo kakvi sve rade tamo. Ali posla imaju do stratosfere…
Nisam rekao da je firma loša, dapače. Ali nakon ekstremnog rasta koji smo ovdje vidjeli i nekakvog oblika euforije, u pravilu dolazi do hlađenja kad ponestane novca voljnog za daljnji ulazak. A očito ga ponestaje. Dionica je duuugo stajala bez prometa, a i tada je to bila ista uspješna firma, pa nikoga nije zanimala. Što će biti u skoroj budućnosti, to ćemo vidjeti. Na ovoj cijeni je zapela i nije uspjela dotaknuti 900 eura. Bude li tu dulje zapinjala, polako će krenuti kapitalizacija dobiti.
Kad bi se prema P/E, P/S, P/B i ostalim matemaičkim parametrima moglo sa velikom sigurnošću odrediti kuda će dionica, bilo bi dilati prilično lako. Ali tržište je nešto drugo. Nikada se ne zna kada će netko krenuti naveliko kupovati, ili naveliko prodavati. Na ovoj cijeni, ovdje sigurno više nitko neće krenuti naveliko kupovati. A i prometi su se stanjili.
Pratimo, zanimljivo je.
Informanka.
– evo dragi investitori koji pratite ovu temu, došla ja do 100% prinosa u ovoj godini.
– kako sam došla do ovoga prinosa, i s kojim dionicama, mogli ste pratiti, redovito svakog vikenda u ovoj godini na ovoj temi.
– evo kako je bilo u ovom tjednu:
– tjedni prinos +6.8%, rast su mi ostvarile KODT i MDKA, a kad cijena na te dvije dionice poraste zbog velikog % koji mi čine u portfelju dolazi i do velikog porasta prinosa portfelja.
– još mi je SPAN odradio lijepi rast, ove banke koje imam i PLAG su mi napravile minuse, ali nemam toga puno pa nije značajno utjecalo na moj portfelj.
– i tako ja, u ovoj godini sam došla do 100% i u ovom tjednu odmah taj prinos povećala na 102.9% (kad vas ide, onda vas ide, a portfelj mi je fenomenalno dobro posložen i to bi bilo to).
– ako ne bude nekih extra događaja, onako proročanski vidim da će mi portfelj i dalje rasti do kraja ove godine.
– ovaj tjedan sam kupovala KODT po 820e, (bilo je te KODT cijeli dan po toj cijeni) i još sam kupila malo ZABE na rasprodaji.
– trenutno sam 100% u dionicama.
– a KODT mi je prešla 50% portfelja.
– vidim dosta dobrih prilika a ja sam bez keša, možda idući tjedan malo smanjim zalihe Au.
– stvarno je šteta ne kupovati dionice kad ovako lijepo rastu.
Informanka.
– evo dragi investitori koji pratite ovu temu, došla ja do 100% prinosa u ovoj godini.
– kako sam došla do ovoga prinosa, i s kojim dionicama, mogli ste pratiti, redovito svakog vikenda u ovoj godini na ovoj temi.
– evo kako je bilo u ovom tjednu:
– tjedni prinos +6.8%, rast su mi ostvarile KODT i MDKA, a kad cijena na te dvije dionice poraste zbog velikog % koji mi čine u portfelju dolazi i do velikog porasta prinosa portfelja.
– još mi je SPAN odradio lijepi rast, ove banke koje imam i PLAG su mi napravile minuse, ali nemam toga puno pa nije značajno utjecalo na moj portfelj.
– i tako ja, u ovoj godini sam došla do 100% i u ovom tjednu odmah taj prinos povećala na 102.9% (kad vas ide, onda vas ide, a portfelj mi je fenomenalno dobro posložen i to bi bilo to).
– ako ne bude nekih extra događaja, onako proročanski vidim da će mi portfelj i dalje rasti do kraja ove godine.
– ovaj tjedan sam kupovala KODT po 820e, (bilo je te KODT cijeli dan po toj cijeni) i još sam kupila malo ZABE na rasprodaji.
– trenutno sam 100% u dionicama.
– a KODT mi je prešla 50% portfelja.
– vidim dosta dobrih prilika a ja sam bez keša, možda idući tjedan malo smanjim zalihe Au.
– stvarno je šteta ne kupovati dionice kad ovako lijepo rastu.
Respect! No velika je razlika između prinosa i zarade.