D. Coperfild američki iluzionist koji kad hiti magiju i Amerika pada u trans. Ne kupuje Pivac i još neki podravku samo tako jer podravka/Atgr zajedno nastupaju na američkom tržištu. Kud baš na amere nabasaju.
Dali je i ovo možda best buy.
Informanka.
– u ovom tjednu skromni plus od +0.3%, a u ovoj godini +84.4%.
– ZABA, malo veći pad, ali zahvaljujući skromnom plusu na KODT ovaj tjedan sam završila u plusu.
– ovaj tjedan sam iskoristila jako povoljnu “ahciju bolja cena” te sam kupila malo IKBA, KODT2 i ZABA.
– čekamo izvješća pa ćemo biti pametniji.
– u idućem tjednu ako bude koja transakcija na MDKA, roni mi portfelj dolje, tu imamo više prodavača i skromnu kupnju.
– prodaja je nestrpljiva i spušta se sve niže, pričekajte, ne kupujte skupo i koristite ove “ahcije bolja cena”.
Best buy :
Ericsson Nikola Tesla
Turbulentna su vremena a u takva vremena kvalitetne stvari su najsigurnije a kad ktome pridodamo kontinuirani pad zadnjih godinu dana zahvaljujući Erste i indeksnom fondu ne treba puno razmišljati.Dok je ovo padalo “špekulantska” izdanja su itekako rasla tako da se nemojte čuditi eventualno većem padu istih.Tko riskira profitira ali kocka je kocka tako da bar toga budite svijesni.Ja više ne kockam ali me je cijeli dan jučer vuklo da uložim na 59 % neto dobitka u jednoj kladuši.U drugoj je to bilo samo 46% neto.Nestvarna razlika. Naravno ,trebalo je odigrati samo to i veći iznos. Bih-Hrvatska 1 , hend.+19.5 golova. Igralo se u Bosni ,doduše u Cazinu ali svejedno.Nit je Hrvatska Francuska nit je Bosna Bangladeš.Al to sad više nije bitno…
Best buy :
Ericsson Nikola Tesla
Turbulentna su vremena a u takva vremena kvalitetne stvari su najsigurnije a kad ktome pridodamo kontinuirani pad zadnjih godinu dana zahvaljujući Erste i indeksnom fondu ne treba puno razmišljati.Dok je ovo padalo “špekulantska” izdanja su itekako rasla tako da se nemojte čuditi eventualno većem padu istih.Tko riskira profitira ali kocka je kocka tako da bar toga budite svijesni.Ja više ne kockam ali me je cijeli dan jučer vuklo da uložim na 59 % neto dobitka u jednoj kladuši.U drugoj je to bilo samo 46% neto.Nestvarna razlika. Naravno ,trebalo je odigrati samo to i veći iznos. Bih-Hrvatska 1 , hend.+19.5 golova. Igralo se u Bosni ,doduše u Cazinu ali svejedno.Nit je Hrvatska Francuska nit je Bosna Bangladeš.Al to sad više nije bitno…
Na ovim razinama cijene je ERNT nesumnjivi Best Buy na ZSE, gledano kroz deep value prizmu. Ta i još dvije tri ZSE dionice su meni sasvim dovoljne u ovome trenutku. Jednostavno nema toliko odličnih biznisa koji se nude po zadovoljavajućim cijenama dionice, ali nije ni potrebno da ih bude više od tri-četiri istovremeno.
Zamolio bi poštovane a koliki je best buy za crobex jer vidim ovdje da sve sastavnice crobexa su best buy.
Jer može možda kakav graf.
Informanka.
– miran tjedan prije izvješća za 3Q.
– u ovom tjednu zanemariv plus +0.1% .
– a u ovoj godini +84.5%, lijepi plus ali kad se sjetim da je to nedavno bilo i +98.8%.
– u ovom tjednu bez trgovanja, nema se (keša za dionice).
– ali razmišljam o prodaji dijela Au, cijena se lijepo podigla.
– u dionicama sam 100% i čekam izvješća za 3Q23.
Informanka.
– ovaj tjedan isti kao i prošli +0.1%, favoriti mi cjenovno miruju, sitni pomaci na ZABA i PLAG.
– u ovoj godini +84.6% .
– ovaj tjedan nisam ništa trgovala.
– počela stizati izvješća, mislim da su za ZABA i MDKA sasvim o.k.
Best buy :
ERNT
Ovaj neki P/E =10.54. Rezultati,projekti,digitalizacija,Cloud,nacionalna sigurnost…
https://www.ericsson.hr/20231025-rezultati
https://www.ericsson.hr/20231026-rjesenja
https://www.ericsson.hr/20231027-tehnoloska-rjesenja
David coperfild američki iluzionist uvodi turističku čaroliju kroz:
Američki blackstone koji ima lovu do krova izgleda ulazi na Hvar piše lider a CRO postaje hit u turizmu. Maistra bi mogla preuzeti upravljanje.
ne znam tko je iluzionist iz price, ali sko ovo prodje i BlackRock uzme nesto iz naseg turizma, nece proci drugo dok oni ili netko drugi ne uzme nesto od ostatka. Koliko bi onda vrijedile nase turisticke tvrtke?
MAIS i PLAG mislim da vlasnici nisu bas zainteresirani za prodaju, ali zato imamo solidnih kandidata koji bi mogli na bubanj.
BlackStone, BlackRock je konkurent, oni bi mogli ADRS ako AV popusti. 😅
a glede Best buy, meni i dalje turizam.
Izgleda da smo i svijetu i dalje hit, evo vec za 2024:
https://www.express.co.uk/travel/articles/1827903/best-country-2024-croatia-lonely-planet