Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SPAN.

– ovo mi je treći ulaz u ovu dionicu, na IP-u sam punooo toga kupila pa prodala, pa sam isti postupak s manjom količinom ponovila kupila-prodala, i sada kod trećeg ulaza posrećila mi se dosta jeftina kupnja, i stvorila mi se velika zarada na ovoj dionici.

– ako prodam plaćam veliki porez koji mi se ne plača.

– a točno na 71e razmišljam, danas je cijena cca 51e, značajan pad, ali sam i dalje tu u plusu cca 30%.

– a sada me nije ni briga hoće ili neće ovo i dalje padati, računam da će tu cijena narasti za godinu dvije pa će ovo ići bez poreza.

– ako tu budu dobre dividende onda tu mogu osta i ono zauvijek (dok ne prodam).

– nisam stručna za ovu njihovu proizvodnju “oblaka” te ne mogu preporučiti ni kupnju ni prodaju ove dionice.

– ali, sviđa mi se optimizam direktora SPAN-a.

PLAG.

– o ovoj dionici ne pišem, ali meni je to ispala super investicija.

– i ovo bi prodala isto kao i SPAN ali porez mi se ne plaća pa nema ništa od prodaje.

– ne tako davno, kad je firma dala obavijest o isplati dividende 20.29e kupila sam malo više ove dionice po cijeni od 266e.

– računam skupiti dividendu, kad ono porast cijene cca 90e plus dodatna dividenda od 11.19e koja će biti isplaćena idući tjedan.

– ispalo mi je stvarno super, dobar porast cijene plus dvije dividende.

– i u ovoj dionici ostajem do daljnjeg, šteta državi plaćati porez a dionica dobra.

IGH.

– ovo je tužna priča, nema tu radosti pisanja kao na SPAN ili PLAG.

– tu su dioničari ostali zarobljeni u dionici kojoj cijena stalno roni i roni, ponekad i na većem prometu što svakako nije dobro.

– na ovoj dionici se morate paziti da vas tu ne navuku na kupnju moj prijatelj Krijal iz Piškerovca i gospon Brankec.

– stvarno mi je žao što su oni tu pogubili velike novce ali ne nasjedajte na njihove drukove.

@tento

možda je istražuje HANFA zbog prevelikog utjecaja na HR tržište kapitala pa nam dozira svoje mudrosti s dan-dva zakašnjenja 😁

Turizam – moje poslovanje.

– dugo vam ni o ovome nisam pisala.

– ova godina je bila stvarno odlična.

– 7. i 8mj. po jako dobrim cijenama imala sam 100% popunjenosti.

– 9mj. imala sam otkazivanja rezervacija (gosti s dalekog istoka) oni su organizirani, rezerviraju 4mj. prije dolaska, i prije otkaznog roka otkažu i potraže ono što im je jeftinije, onda ja spuštam cijene, rezervacije “zadnja minuta”, ponovno mi se sve to popuni, ali to su gosti od jedne noći, puno posla mala zarada.

– sada ja najmanje zarađujem ali ovi za pranje i čistačice su na maksimalnim zaradama (ima puno pranja i čišćenja a cijene su im kao i u top sezoni), ali nije mi krivo, neka i oni zarade, zaslužili su.

– prva polovica listopada mi je slabo popunjena, druga polovica sve bukirano.

– u studenome zatvaram, počinje grijanje, na krevete ide više robe (a sve se to treba prati) a to sve spušta zaradu.

– sada se stvarno može raditi cjelogodišnji turizam.

– ali nije sve ni u novcu, treba se malo i odmoriti.

– turizam vam je stvarno dobra stvar, ako ga dobro znate organizirati ne radite ništa, osim što gledate kako vam rastu euri na tekućem.

– ima tu uvijek nekih problema kao i u svakom poslu np. u top sezoni vam crkne klima a radnika treba naći.

– eto moj savjet, ako želite puno zaraditi a malo raditi bavite se turizmom stvarno je isplativo.

– od škole vam ne treba više od osnovne škole toliko da znate brojati novce a zarada će vam biti bolja od ministarske plaće.

– pa možete nešto uložiti i u dionice, isto kao i u turizmu ne radite ništa a možete zaraditi punooo.

– za razliku od turizma kod dionica će vam trebati stručno znanje koje ne daje osnovna škola.

E sada sam uvjeren, da Ivana uživa da nas ….

🎯

itd, 01.09.2023. u 15:37

Imam Končara svih vrsta ali mi KODT(2) dionice izgledaju da ne mogu rasti više 10% još tako skoro. Previše fondovi što izlaze pokušavaju prodati na silu, a ne ide. Bolje mi izgleda dionica KOEI. Do sada sam je se nakupovao, možda još nešto, ali nije precijenjena, a Vlada jedina prodaje i ne na silu već podiže nalog na višu cijenu. Trenutno mi izgleda da bi cijena vrlo brzo mogla nešto više porasti.

KOEI ili KODT ???

– što je bolje ???

– odgovor na to pitanje ste imali barem sto puta (napisan na forumu).

– ja neću sada napisati koja je bolja, ali ću napisati što je bilo u zadnjih 5 god.

– KOEI +111.87%, s div. +119.22% .

– KODT +412.05%, s div. +440.63%.

– u ovih zadnjih 5 god. ja sam bila u ovoj koja je rasla +440.63%.

– a vi dragi investitori sami procijenite koja je bolja dionica.

A i ovaj moderator je u svom filmu

ošo čo’ek na godišnji ..3 tj. 😅

a kaj ako q3 bude tanak što više-manje svi očekujemo, a dionica počne rasti?

@randopph

Ove godine smo vidjeli da je svašta moguće.

Ono što je nemoguće je kratkoročno predviđanje cijene. I pritom mislim i na SPAN i ostale papire.

Ako je dobra firma, prije ili kasnije će se to potvrditi na cijeni. Svatko treba ocijeniti je li mu trenutna cijena prihvatljiva za kupnju/prodaju… Meni nije nikako prihvatljiva za prodaju. Ali mnogi prodaju i gotovo isključivo mali.

New Report

Close