Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko će prije odustati s “Objava ceka odobrenje” , gospoja milostiva il’ gospodin…  dug je vikend.

Opet Ivanu ne vidim čitati.

Toliko molbi a Ivana po svome, očito ima tvrdo srce ili je u nečem drugo kvaka. Zna li tko ??

Andromeda, 18.09.2023. u 13:49

Mišljenja sam da ERNT ima najbolji potencijal rasta.Ne preporučujem kupnju KODT i MDKA .

ERNT.

– napišem kako ERNT trenutno nije dobra kupnja, i odmah dobijem odgovor za KODT i MDKA (pravi dječji vrtić, odnosno vrtićka posla).

– a pogodila sam, ERNT je i ovaj tjedan pao.

– trenutni otpor je na 200e, ako to padne….

yieldchaser, 18.09.2023. u 14:14

Ne znam za najveći potencijal rasta, ali znam da u usporedbi s 90% ZSE ima svjetlosnim godinama daleko manji potencijal da se dogodi nešto ružno, a kud da propadne. To je prvenstveno dionica za nas iz cumpoundersko-drukerske udruge bagholdera.

ERNT.

– za one koji ne znaju “bagholder” = oni investitori koji drže dionicu dok joj vrijednost ne dođe na nulu.

– ERNT, zasigurno nije firma kojoj će vrijednost doći na nulu.

– moje mišljenje o ERNT sam napisala u prethodnim postovima.

– ali bih tu još nadodala:

– ERNT je svakako dobra firma ali trenutni financijski pokazatelji nisu tako dobri, za mjesec dana Q3 znati ćemo je li se stanje popravilo.

– to bi bilo nešto ovako trenutno dobra firma loša dionica.

– ERNT možemo usporediti s IGH gdje imamo loša firma + loša dionica.

MDKA.

– kupnja se povukla, ima više prodavača koji bi željeli dionicu unovčiti ali ne ide.

– ovo je dionice za dugoročne investitore, trejdanje tu očito ne ide.

– mislim da će cijena doći na 7.000e a možda i na 6.xxxe ako dođe neki nestrpljivi prodavač (a doći će).

– meni je glavno da firma dobro posluje (a kako i neće kad ima skoro pa monopol na lijekovima).

– trenutno i na ovim cijenama ovo je relativno jeftina dionica.

– moje je mišljenje da na ovoj dionici do skupštine odnosno do objave dividende neće biti porasta cijene dionice.

– dugoročno, ovo je sasvim o.k. dionica, jer će ovo čudu i u najvećoj krizi dobro poslovati.

KODT.

– dosta čudna dionica, cijena samo raste li ga raste, pa dokle će to rasti ???

– ni na ovoj dionici trejderi nisu prošli dobro.

– nedavno (čitam na jednom forumu) veća masa investitora je prodavala odnosno na cijeni od 470e izlazila iz dionice jer tehnička analiza kaže ide to na 400e (pa je šteta to ne kapitalizirati), a kad ono cijena išla preko 500e.

– na 530 – 550e ponovno ista priča, ovaj put izlaze fond menageri.

– i sada cijena dionice na 700e, tu smo malo stali, prodaje se na veliko jer stiže recesija.

– o ovoj dionici se godinama nije puno pisalo, a bila je i dosta nelikvidna.

– danas, dio ove dionice je ušao u Crobex, a na jednom forumu se i neviđeno druka na ovoj dionici gdje prednjači jedan mali Lynđo iz Mokošice.

– za ovu dionicu stvarno nema smisla drukati, kupite ju i zaboravite da ju imate.

– meni je KODT najveća pozicija u portfelju, (previše velika), i ne mislim ju prodavati.

Ivana kao da je pročitala Marielenin i moj post, pa sada namjerno piše post za postom, haha.

JDGT.

– tu je cijena malo pala, a pisala sam da će pasti.

– firma je u prvih 6mj. slabo poslovala.

– ako mislite kupiti JDGT pričekajte izvješće za 3Q.

ATPL.

– budite oprezni na toj dionici.

– pročitajte temu kako se je drukalo na cijeni 60e, dobro bi vam bilo znati koja su to imena, zbog nekog budućeg investiranja.

– dokapitalizacija, nikako nije dobra za malog investitora, kapital se razvodnjava i vaša dionica će vrijediti manje.

– oprez na ATPL, ne bih ju preporučila za kupnju.

ULPL.

– kad sam kod brodara pa da spomenem i ovu dionicu, tu vam manja skupina profesionalnih drukera orkestrirano druka.

– za malog investitora preporučam veliki oprez kod ove dionice.

PODR.

– ne bih ju preporučila za kupnju.

– kad vidim što tu menađment radi zgadi mi se dionica.

– ali neovisno o menagerima, pogledajmo proizvodnju.

– ja od istočnih susjeda kupujem slične proizvode po puno “boljoj ceni”.

– oni nisu monopol, imaju jaku konkurenciju, na duže staze je ovo dosta rizična dionica.

New Report

Close