Ivana
Dok ste vi 2019 g imali negativan prinos od 10 posto jadnici su na Ingri imali 300 posto a sad već i 1000 posto.
– vi težite prinosu od kapitalne dobiti.
– meni je puno važniji novčani tok.
– u mom svijetu investiranja očekujem beskonačan povrat i to uz mali rizik.
– još odavno sam uzela svoj novac i investirala ga u hotelčić.
– sada s besplatnim novcem radim na burzi.
– na žalost ovo što ja radim, 90% vas to jednostavno ne može razumjeti.
Teško je dobiti ju ispod 209, a čak i po 209 kilavo ide. Već se lagano čisti Ask, ali sve to je još dosta sramežljivo.
Po financialsima je trenutno najmanje rizično ulaganje. Ne znači da je i dalje nemoguće na njoj izgubiti, ali već je dosta pala s vrha od 255, a dosadašnji rezultati opravdavaju minimalno tu cijenu. Sve ovisi kakav će biti rast i to konkretno – prihoda. Ako ga ne bude ili bude lagani pad, sumnjam da će se tržiti na P/E većem od 16. Ako dobit ovog kvartala bude nalik Q3’20. , ne bi me čudilo da ju na jesen/zimu gledamo na P/E <13. Pod pretpostavkom da cijena duže ostane ovako utučena ili se minorno poveća.
Teško je dobiti ju ispod 209, a čak i po 209 kilavo ide. Već se lagano čisti Ask, ali sve to je još dosta sramežljivo.
Po financialsima je trenutno najmanje rizično ulaganje. Ne znači da je i dalje nemoguće na njoj izgubiti, ali već je dosta pala s vrha od 255, a dosadašnji rezultati opravdavaju minimalno tu cijenu. Sve ovisi kakav će biti rast i to konkretno – prihoda. Ako ga ne bude ili bude lagani pad, sumnjam da će se tržiti na P/E većem od 16. Ako dobit ovog kvartala bude nalik Q3’20. , ne bi me čudilo da ju na jesen/zimu gledamo na P/E <13. Pod pretpostavkom da cijena duže ostane ovako utučena ili se minorno poveća.
Bit će da su vozarine loše ili ide asteroid prema zemlji i to direktno na adresu Ernt.
Heh, kad protekne dosta vremena, onda se ovaj dio tadašnjeg grafa promatra kao “odlična prilika”, a sada, u scenariju stvarnog vremena, e, tu ju nitko ne želi ni dirnuti jer eto, leti asteroid koji će izazvati extinction event na Krapinskoj 45.
Informanka.
– mislila sam da ću i ovaj tjedan završiti u minusu ali pri kraju tjedna došlo je do preokreta tako sam ovaj tjedan završila u sitnom plusu od +0.4%, što daje godišnji prinos od 92.5%.
– ovaj plus mi je donio KODT s sitnim rastom (ali ga imam puno).
– jači rast na PLAG i veći pad na SPAN, ali to ni ne utječe bitno na portfelj (zbog količine).
– ne trgujem ništa, ali promatram.
– i dalje sam u dionicama 100% i čekam da mi portfelj ove godine probije magični broj od 100% porasta portfelja.
ERNT.
– upravo sam računala koliko je isplativo kupiti ERNT.
– za sada ga ne bi preporučila za kupnju.
– vidjeti ćemo kad iziđe izvješće za 3Q je li se situacija značajno promijenila.
– trenutno vidim dosta dionica koje su bolja prilika od ERNT.
– za kupnju bi preporučila dionice na kojima vidite oznaku “Bolja cena”.
Pokazalo se znatno isplativije kupiti ERNT nego kupiti SPAN.
ERNT doživljava solidan gang bang zadnjih pola godine. Nije ga ničime tražio, ali ga je svejedno dobio. Zadnju porciju je dobio ovaj tjedan u prosipanju OTP Indeksnog da se presloži sutra. Što prodati da dođemo do novca za kupnju novih šest sastavnica indeksa? Ah, da..pa naravno..istrest ćemo ERNT po Bidu po 206 i po 205.
Ali ni to nije toliko genijalan potez koliko je bilo istresanje PLAG prije dividende pa su se i neki mali plašljivci poveli tim “primjerom”.
A ništa.. kad zgotove gang bangovi i krene vrijeme za bukakke, e onda će se kupovati ERNT. Jedini problem će biti ako kockoglavi ne budu više raspoloženi za prosipanje kad svu municiju potroše na bukakke. Od kog će se onda kupovati i po kojim cijenama?
Mišljenja sam da ERNT ima najbolji potencijal rasta.Ne preporučujem kupnju KODT i MDKA .Kada se zapošljavaju inkriminirane osobe , povjerenje nije baš na maksimumu. I jedno i drugo izdanje je doživjelo strelovit rast te sada očekujem stagnaciju ili pad.
Mišljenja sam da ERNT ima najbolji potencijal rasta.Ne preporučujem kupnju KODT i MDKA .Kada se zapošljavaju inkriminirane osobe , povjerenje nije baš na maksimumu. I jedno i drugo izdanje je doživjelo strelovit rast te sada očekujem stagnaciju ili pad.
Ne znam za najveći potencijal rasta, ali znam da u usporedbi s 90% ZSE ima svjetlosnim godinama daleko manji potencijal da se dogodi nešto ružno, a kud da propadne. To je prvenstveno dionica za nas iz cumpoundersko-drukerske udruge bagholdera.
Informanka.
– ovaj tjedan većina ovoga što imam mi je malo zaronila te je tjedni minus -1.5% .
– ovogodišnji plus je i dalje dosta velik, +91.0% .
– vidim da će i idući tjedan biti padajući, a tako vam je to na burzi.
– i dalje sam 100% u dionicama, kad bi i htjela ići u keš na nekim dionicama je nikakva kupnja, tako da ni teoretski ne mogu ići 100% u keš.
– za svoje investicije ne strahujem, dok je tu dobro poslovanje i izdašne dividende nema straha.
– ali će kratkoročno pasti cijene, tako tko je u kešu imati će jeftine prilike.