Gđa Ivana 7 zašto prodajete AUHR ova kompanija već dugi niz godina izgleda savršeno posložena
AUHR i ostalo…
– imam ja još malo tog AUHR, možda i neću to prodati, to mi je za pratiti ovu dionicu.
– malo više od planiranog sam kupila AUHR jer je netko veći rušio cijenu da može izići, e to su vam prilike za kupnju.
– ali stvorile su mi se i neke bolje prilike i zašto ne prodati AUHR i kupiti nešto što mislim da je bolje i da će bolje rasti.
– ako se želite osigurati većom disperzijom od rizika tada je AUHR odlična dionica za vaš portfelj.
– veća disperzija portfelja odnosno veći broj dionica u portfelju približava vaš prinos indeksnom fondu.
– ako nemate iskustva ne bi vam preporučila da investirate na moj način da bi vam prinos bio veći.
– a najgore što možete učiniti je da investirate kao gospon Trial u najrizičnije dionice, jer tada možete kao i on biti jedno desetljeće i više u gubitcima.
– zbog toga za sve vas koji nemate puno znanja a želite investirati u dionice kopirajte vaš portfelj da je što više sličniji indeksnom OTP fondu, mnogi fond menageri investiraju na svoj način, to su školovani, pametni ljudi, specijalizirani za investiranje ali nitko od njih (osim jednog fonda) nije pobijedio OTP indeksni fond.
– i gledajte investirati dugoročno, većina trejdera su na kraju priče gubitnici.
– pogledajte gospona Triala, stvarno mi je žao tih dioničara koji godinama gube novac.
– kad na burzi zarađujete dodatni novac tada vas burza i dionice činu sretnima.
– nemojte težiti velikim prinosima, najvažnija vam je sigurnost, odnosno dionice koje pružaju najveću sigurnost pri investiranju.
– najveći broj investitora koji gube novac investira u tvz. stečajuše, a tu se gube i novci i zdravlje…
– i kad ti jadnici gube na svom zdravlju ja na MDKA zarađujem, ali nisam sretna zbog tog tipa zarade.
Ivana
Dok ste vi 2019 g imali negativan prinos od 10 posto jadnici su na Ingri imali 300 posto a sad već i 1000 posto.
Ivana
Dok ste vi 2019 g imali negativan prinos od 10 posto jadnici su na Ingri imali 300 posto a sad već i 1000 posto.
Amortizirala je Ive sve svoje gubitke u ’19. i ’20., budi bez brige.
Imat negativan godišnji prinos od 10 ili koliko % dvije godine za redom pa onda napravit tri godine sa najmanje +20% svaku, a ovu na skoro +100% već sada… to je u prosjeku buffettovski i lynchovski prinos per annum. To je zadnje s čime bi se trebalo sprdati…pogotovo jer ima veliki portfelj.. Ima shameless clonera Ivane i to je oke, ali ti likovi igraju sa sitnim portfeljima…
Gubit do 10% godišnje su nikakvi gubici naspram 20 i više %… Velika razlika.. pogotovo kad u nekim godinama imaš po +30%..sve promatrano kroz mnogo godina..
Ja nisam imao negativnu godinu na ZSE od 2019., ali nemam ni blizu takve povrate.. Kad se zbroji, 9%, 8%, 12% i 3% 2019.-2022. A Ive? Lani i ove godine? Hehe…Lako za ranije minusiće.. A i tada reinvestira sve dividende..
Informanka.
– ovaj tjedan potpuno isti ludi prinos kao prošli tjedan ali što porast portfelja i zaokruživanje, prinos mi je ovaj tjedan manji 0.1% nego prošli tjedan ali je još uvijek za jedan tjedni prinos sasvim o.k. 12.1% .
– tako sam ja s prinosom ove godine došla do 98.8%, stvarno se nisam nadala ali ova godina bi realno mogla ići preko 100% .
– MDKA ste mi ovaj tjedan digli boli glava, dobra je stvar što trejderi nemaju više ovu dionicu, doktorima su ostale još dvije dionice.
– KODT, i ovu dionicu ste mi malo podigli. a kad rastu KODT i MDKA moj portfelj stvarno ima ludi rast bez obzira što mi je sve ostalo u sitnom padu.
– meni je KODT najveća investicija, ali na onom drugom forumu stvarno nije normalno kako se druka za rast te KODT.
– pa cijena vam je već dosta porasla, čemu toliki druk ???
I jedno i drugo su dobre vijesti. A najbolja bi bila kad bi kupljene dionice poništili i time odmah uvećali vrijednost preostalih postojećih dionica.
Imam Končara svih vrsta ali mi KODT(2) dionice izgledaju da ne mogu rasti više 10% još tako skoro. Previše fondovi što izlaze pokušavaju prodati na silu, a ne ide. Bolje mi izgleda dionica KOEI. Do sada sam je se nakupovao, možda još nešto, ali nije precijenjena, a Vlada jedina prodaje i ne na silu već podiže nalog na višu cijenu. Trenutno mi izgleda da bi cijena vrlo brzo mogla nešto više porasti.
Informanka.
– tako sam ja s prinosom ove godine došla do 98.8%, stvarno se nisam nadala ali ova godina bi realno mogla ići preko 100% .
Informanka.
– ovo bi se moglo reći, bila u Rimu a nisam papu vidjela.
– ovaj tjedan sam očekivala prinos, ono laganini preko 100%.
– a desio se pad od ne tako malih -3.2%.
– godišnji prinos je +95.6%.
– što reći, većina onoga što imam mi je doživjela pad, a takva je burza, zbog toga ljudi drže novce na banci.
– ali, nadam se, biti će puno bolje, nada umire zadnja.
– prije dva tjedna sam kupovala puno toga i skoro pa ništa nisam uspjela kupiti, sve mi bilo skupo i nedostižno.
– ovaj tjedan mi je dosta toga u portfelju palo, ali sam uspjela kupiti dosta ZABA i IKBA, čak i nešto malo KODT i većinu toga na rasprodaji.
– sada imam problem, nemam novaca a prilika dosta.
– u dionicama sam 100%.
– portfelj mi je dobro posložen, nema prodaje, znam, stvarno je dosadno sada pola godine čekati godišnja izvješća.
– ali, ponekad se zaradi najviše kad ne radite ništa.
– pisati ću vam i dalje kako mi stoji portfelj, ali ću se burzom baviti sve manje i manje, stvarno mi se ne da državi plaćati porez na kapitalnu dobit.
– a ni godišnji prinos od 100% nije tako loš.
Informanka.
– ovaj tjedan malo veći minus -3.5%, tako da se godišnji prinos po malo topi i topi +92.1% (ali je još uvijek bolji od prinosa hrvatskih obveznica).
– prinos mi je pao, ali nisam razočarana, znam koje dionice imam i što mogu očekivati.
– ovaj tjedan netko je očistio kupnju na MDKA i kad mi jedan od dva favorita padne to je taj veliki tjedni minus.
– nisam ništa trgovala, a nije da nemam što prodavati, ali ne plaća mi se državi porez pa nema ništa od prodaje.
– u dionicama sam 100%.