Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana7, 04.08.2023. u 22:19

sokolic12, 30.07.2023. u 12:04

Ivana zaba je dobar izbor, dobro vođena i visoko dividendna, ali zašto ništa hpb koja je dosta podcjenjenija od zabe i to toliko da je interesantna iako ne daje dividendu iako je državna.

Banke, ZABA, HPB, IKBA.

– evo ovaj tjedan sam kupila malo HPB kad joj je cijena pala.

– HPB sam u ovoj i prošloj godini kupovala više puta, ali bi sve to i prodala, malo i trejdam.

– najbolje bi bilo da sam to držala i dokupljivala, ali morate znati da se svaka prilika ne može iskoristiti.

– evo da i sada iskrsne koja nova prilika ja nemam keša.

– puno toga sam ja željela kupiti, ali kad imate puno toga onda imate neki prosjek, a mene zanima izvrsnost, procijenim ono što bi najviše moglo rasti uz veliku dozu sigurnosti investicije, nikada vam sam rast nije najvažniji, gledajte sigurnost.

– kad gledam banke najbolja je IKBA, ali to je mala banka, nema likvidnosti dividenda je više nego duplo manja od ZABE.

– koliko god je HPB dobra banka kod nje mi se ne sviđa:

– to je državna banka, što god vi mislili banku vam vode državni uhljebi.

– tu vam nema dividende, pročitajte postove koje sam nedavno pisala što mislim o dionicama koje ne isplaćuju dividende.

– pročitajte što sam pisala o protoku novca.

– eto kad sve to usporedim ispada mi ZABA dobra dionica iako i kod nje ima nekih negativnosti ali kad isplate one dividende na sve zaboravim i nemam im što prigovoriti.

Banke su sigurno hit ove godine a jedino se ne slažem s vama oko HPB-a.

Više nema uhljebljivanja kod nje kao nekad i ne daju se krediti po političkom naređenju. To se vidi u znatnom padu NPL-a tj. padu postotku loših kredita.

Čak može biti i prednost u odnosu na dionice drugih banaka zbog potencijalne privatizacije a tu će se tek otključati prava vrijednost i cijena dionice, iako ne očekujem to tako skoro.

ivana7, 04.08.2023. u 21:59

trial, 24.07.2023. u 10:16

Tržište je u bullu i sve je raslo, a ne samo te dionice, tak da nije to nikakva pamet. U bullu su svi pametni i dobri investitori.

I IGH je s 9 narastao na skoro 11 eura, pa to ivanče nije primijetilo.

IGH.

– dobro ste i sami vidjeli kako u bullu nije sve raslo.

– ono što vrijedi, je stvarno raslo.

– ali ono što je upitne kvalitete, ili ono što ne vrijedi ne raste.

– IGH su drukeri podigli na 11 eura.

– ali izišlo je izvješće, i u njemu tuga i žalost, odnosno gubitak.

– IGH je puno radio ali nije zaradio, i kad ne ostvarite dobitak ostvarili ste zgubitak.

– sada se je kupnja na IGH spustila na 9 eura.

– na 9 imate kupnje za par tisuća eura i ovo je stvarno prilika za piko investitore koji su zaglavili u ovoj investiciji da iziđu iz ove dionice dok još ima kupnje.

– pisala sam ja ovako i za ATPL, ali me se nije ozbiljno shvaćalo i danas ATPL 50 eura, a možda će biti i jeftinije, (pretpostavljam, tu dionicu ne pratim).

Ivanče, prilično je tužno da zapravo uoće nisi pročitalo iga izvješća za prvi i drugi kvartal, ali si slobodno pisati gluposti o nekakvom crvenilu.

Ajd si ti  lijepo ali zaista pročitaj predmetna izvješća, pa ćeš vidjeti da su oba u zelenom sa neto dobiti.  Zar je to toliko teško pročitati? Lakše je baljezgati po forumu, nego čitati izvješća?

ivana7, 06.08.2023. u 01:11

Eurojackpot.

– u svim knjigama o investiranju vam piše nemojte kockati.

– i moj savjet vam je ako se ne možete kontrolirati nemojte kockati.

– kod tih državnih lutrija, država vam u startu uzme 50%.

– a kad dobijete veće iznose dodatno vas oporezuju s 30%.

– ja kockam, to je jače od mene (ovisnost), ali kontroliram tu ovisnost.

– tako Eurojackpot počnem igrati tek kad je glavni dobitak 50M i to jednu kombinaciju, kad glavni dobitak dođe do 100M idem na 2 kombinacije i tada obično to bude izvučeno, pa ponovno ne igram dok to ne dođe do 50M.

– i uvijek igram neke druge brojeve, nemam neku kombinaciju, kod mene ide koji me brojevi trenutno inspiriraju.

– i tako ja u ovaj petak dobijem Eurojackpot, to sam tek danas vidjela.

– pogodila sam 5 brojeva, 3+2 i dobila 142 eura, dobitak će mi za Gospu taman pokriti trošak mesa.

– sada gledam, za samo još jedan broj dobila bih nešto manje nego jedna dionica MDKA.

– a da su mi bila pogođena još samo ova 2 broja (17 i 32) dijelila bi dobitak od 117.000.000 eura, e da sam to dobila možete pretpostaviti što bi se zbilo na našoj burzi.

– stvarno je zanimljiva ta matematika 140 – 5.000 – 117.000.000, koja razlika za samo 2 broja, a koja bi mi bila muka da sam dobila 5.000 i da znam da me je samo jedan broj dijelio od 117.000.000 eura.

– još sam jednom dobila 4+0 cca 100 eura.

– prije više godina sam dobila na lutriji koju organizira HL glavni zgoditak, dobitak nije bio nešto velik, ali su me orobili s 30% poreza.

– do tada sam stvarno mislila da su svi veći dobitci kod HL namještaljka, ali ispalo da nisu, tamo ja nikoga ne poznajem, a odigrala sam s minimalnim ulogom i dobila.

– u jednom diskontu gdje obično kupujem, odigram neku igru na min. uplatu i kad mi se skupi desetak listića na uplatnom mjestu provjerim te listiće.

– i znate ono, nije dobitni, nije dobitni, nije dobitni, na pokojem dobijete koliko ste uplatili i odjednom teti se raširile oči, vidim u njima ono dolare, teta je ostala šokirana mojim dobitkom, zamalo da mi taj listić nije otišao u zastaru (mislim, nakon 2mj.).

– i od tada vam ja ne igram ove igre HL, mali dobitci, igram samo Eurojackpot i čekam glavni dobitak.

– ja vam nisam naivna, znam da to nikada neću dobiti, ali nada umire zadnja.

– ovaj post nije za ovu temu ali sam ga jednostavno morala napisati, a možda je sve ovo što sam vam napisala i istina.

Netko tko ima hotele i toliko zarađuje na burzi prisiljen je sanjati o dobitku na lotu gdje ga država pelješi 50 + 30 %?

A sirote !

BB

Plag

Ckml

Informanka.

– koliki je prošli tjedan bio plus ovaj tjedan je to malo veći minus -2.5% , u ovoj godini fenomenalnih +74.5% .

– ovaj tjedan nisam apsolutno ništa planirala trgovati, ali tržište me prisililo pa sam imala dosta prodaje i kupnje.

– najbolje mi stoji MDKA s kojom se ne trguje.

– KODT imamo velikog prodavača koji po malo ruši cijenu, dokle će ???

– ZABA, veliki prodavač + mogući veliki porez na dobit.

– IKBA, i tu neki veći izlazi.

– SPAN, dva velika prodavača i cijena u ponor.

– sada gledam što mi nije palo HPB i AUHR, i to prodajem, HPB sam sve prodala s sitnom dobiti isto tako i AUHR kojega mi je malo i ostalo.

– sada imam keša i kupujem na rasprodaji.

– najviše sam kupila KODT2 (650), nije baš jeftino.

– u dva navrata sam kupovala i ZABA (13).

– malo sam kupila i IKBA, nek se nađe.

– imala sam i jedan nalog na SPAN, malo veći nalog dosta nisko i jutros sam ga poništila a realizirao bi se, nisam pametna za tu dionicu.

– imam još nešto keša, to mi je na kupnji ZABA ali ne ide.

– ovo ljeto neuobičajeno veliki prometi i velike oscilacije cijena, nadam se da će se tržište stabilizirati na jesen.

Pa oscilacije nam i trebaju. Mislim da su best buy sve moje koje su bez razloga pale. Ulpl, Ckml i Vlen. Plus rivp.

lojtra, 12.08.2023. u 20:14

Pa oscilacije nam i trebaju. Mislim da su best buy sve moje koje su bez razloga pale. Ulpl, Ckml i Vlen. Plus rivp.

pa sve su ti pale sa jako dobrim razlozima, ako ne vidiš. a pasti će i još i više. jedino nije ckml! gdje je on imao kakav pad?? ne misliš valjda na onaj pump na 11 gdje si ga kupio!!

za koliko metri drva si sad ve zasljužil?

Best buy :

ERNT-R-A .  Nadokupio i danas da ne bude : u rat bi išo pušku držo nebi.

CKML-R-A . Stojim na bidu već danima al čini mi se uzalud .Neće da mi prodaju-prodate to što “ne valja”.Ja da nešto mislim da nije dobro bi dao ispod cijene.Par posto gore dole tako da možete i vi.:)).

Gđa Ivana 7 zašto prodajete AUHR ova kompanija već dugi niz godina izgleda savršeno posložena

Ulpl i vlen

Vlen i Ulpl😀

Informanka.

– evo još jedan tjedan s ludim rastom kada se u tjedan dana zaradi godišnji fondovski prinos.

– ovaj tjedan mi je prinos +12.2% .

– u ovoj godini prinos +86.7%, približavam se stotici.

– e, što to sada u mojem portfelju toliko diže prinos portfelja ???

– osnova portfelja mi je KODT + MDKA (85.3%), MDKA je porasla boli glava, a nije ni KODT tako loša, uz ove dvije dionice još su mi dobro potegle PLAG + SPAN i eto ti tjednog prinosa od 12.2%.

– sada mi je lako i računati MDKA 7.000 , KODT 700 .

– OTP indeksni fond s prinosom od 27.68% je doslovno pomeo fondovsku konkurenciju.

– ovo je stvarno zlatna godina za zaraditi na burzi, ne treba imati puno pameti samo pratiti indeksni i u lovi ste.

New Report

Close