Taj BEX je totalna glupost , ako se uspoređuje sa odnosom što je preporučljivo kupiti ,odnosno prodati.
ma taj BEX je vjerojatno ok stvar, kao i drugi pokazatelji. ali nije ok da šlampavi novinari to direktno povezuju s dionicama (BEX ne uzima u obzir cijene, kao prvo). a to u ovo doba kad novi ljudi ulaze s novcima na burzu stvara zbrku (člankom se zapravo nestručno preporučuju dionice). novinari bi stvarno trebali malo pripaziti što pišu. neka jasno kažu da je to jedan od pokazatelja poslovanja, a ne direktna preporuka za dionicu. nadam se da će ih HANFA malo stisnuti (Samodol najavio).
nadam se da će ih HANFA malo stisnuti (Samodol najavio).
Hoće… stisnut će ih…
Isto kao što su stisli HTV i Šprajca kad je jednini na svijetu potvrdio da je konzorcij sa DLKV dobio Aluminij. [smiley2]
Nek stisne i Vladu što je tiskala HT prospekt prije nego ga je ovaj odobrio.
Poslovni prijedlog.
– nekada mi je ovaj forum bio najdraži zbog PTKM.
– uvijek je PTKM bila na prvoj stranici ovoga foruma.
– mali investitori pogotovo mi s ovoga foruma smo lansirali ovu dionicu.
– na kraju to nije bila navlakuša i svi su dobro zaradili.
– imam puno upita sada poslije HT, od novih investitora, što kupiti ?
– ipak imaju relativno malo novaca za sastaviti jedan dobar portfelj, oni traže samo jednu jedinu dionicu.
– nama malima sada fondovi kroje politiku ulaganja.
– pitam se bi li na ovom forumu ponovno mogli lansirati jednu jedinu dionicu kao nekada PTKM.
– ta dionica nikako ne bi mogla biti INA, HT, ADRS i ostale jake dionice na koje ne možemo imati utjecaja na burzi.
– ta dionica svakako ne bi trebala biti tipa Zdenka, HOMOS, PUNTO ….
– ta dionica bi trebala biti likvidna, firma uspješna, relativno jeftina.
– kupnjom jedne takve dionice nas s foruma od 5.000 – 100.000kn naravno prema mogućnostima, mogli bi lansirati cijenu dionice u nebo.
– a sad ona dio koji bih nazvala naučna fantastika, ipak bi se trebali dogovoriti koja je to dionica.
– možda i uspije, najteži je prvi korak.
– ja ne želim predložiti niti jednu dionicu kako ne bi bilo da navlačim na neku svoju dionicu.
– ali kad bi imali isti prijedlog od 15 – 20 forumaša mislim kako bi se ta investicija jako brzo isplatila, a bilo bi i puno interesantnije na forumu, pogotovo s protivnicima takve investicije.
– a na kraju priče slijedila bi nam i odgovarajuća zarada.
Pozdrav !
Ha. Ivana tko če na kraju kupiti dionice. Misliš da bi mogli navuči neki fond?[smiley6]
– nisam mislila na to kako bi nekoga navukli.
– pa lijepo sam napisala, likvidna, uspiješna i relativno jeftina.
– sama velika kupnja bi digla cijenu dionice.
– možda i postoji jedna takva firma.
– zašto bi preporučivao nešto profesor Belak.
– pa i mi imamo svoju glavu, možemo i mi nešto preporučiti, a da opet nije navlakuša.
Pozdrav !
Tak nekaj ne bi išlo. [smiley11]
– svijesna sam toga, ako bi mogao i koji Vaš prijedlog.
– moramo biti svijsni i toga kako preko 90% poduzetničkuh ideja propadne u samom staru.
– a i od onih koje se ostvare samo 3% budu ekstra dobrog profita.
– kad sam počela pisati na ovom forumu, jedini cilj mi je bio kako bih s 5 – 10 investitora s ovoga foruma osnovala jedan investicijski fond.
– za to je tada trebalo imati kapitala (može i u dionicama) 5.000.000kn.
– planirala sam kako bi mi uložili lovu i bili vlasnici fonda.
– sama nisam sposobna za takav projekt, lijena sam, ne razumijem se u pravo niti sam ekonomski stručna.
– mislila sam kako bih mogla u taj projekt uključiti ipak prave stručnjake s ovoga foruma koji su i tada imali puno bolje prinose od investicijskih fondova.
– ali nije išlo, ideja je bila ismijana, od onih koji su imali i najslabije prinose na ovom forumu (pratila sam njihove portfelje i ulaganja)
– danas vidimo koja je to fondovska industrija.
– a vidimo i iste face na ovome forumu koji godinama samo znaju drukati svoje dionice, visu cijeli dan na kompjutoru i misle kako imaju nešto od života.
– ima jedna stvar koju je tada malo tko shvatio.
– u tu investiciju je tada trebalo ući s 5.000.000kn
– danas bi godišnje zarađivali minimum 5.000.000kn na ime provizija od fonda.
– a koliko bi tek zaradili na početnom ulogu od 5.000.000kn.
– za neke poslove su ipak potrebne vizije i pogled malo veći nego preko kućnog praga.
– dobro je imati i neku svoju firmu, tada Vam je život jeftiniji 22%, a vjerovatno puno Vas nezna zašto ?, a ja Vam na to pitanje neću odgovoriti.
Pozdrv !
mreich:
”
Tak nekaj ne bi išlo. [smiley11]
”
– svijesna sam toga, ako bi mogao i koji Vaš prijedlog.
– moramo biti svijsni i toga kako preko 90% poduzetničkuh ideja propadne u samom staru.
– a i od onih koje se ostvare samo 3% budu ekstra dobrog profita.
– kad sam počela pisati na ovom forumu, jedini cilj mi je bio kako bih s 5 – 10 investitora s ovoga foruma osnovala jedan investicijski fond.
– za to je tada trebalo imati kapitala (može i u dionicama) 5.000.000kn.
– planirala sam kako bi mi uložili lovu i bili vlasnici fonda.
– sama nisam sposobna za takav projekt, lijena sam, ne razumijem se u pravo niti sam ekonomski stručna.
– mislila sam kako bih mogla u taj projekt uključiti ipak prave stručnjake s ovoga foruma koji su i tada imali puno bolje prinose od investicijskih fondova.
– ali nije išlo, ideja je bila ismijana, od onih koji su imali i najslabije prinose na ovom forumu (pratila sam njihove portfelje i ulaganja)
– danas vidimo koja je to fondovska industrija.
– a vidimo i iste face na ovome forumu koji godinama samo znaju drukati svoje dionice, visu cijeli dan na kompjutoru i misle kako imaju nešto od života.
– ima jedna stvar koju je tada malo tko shvatio.
– u tu investiciju je tada trebalo ući s 5.000.000kn
– danas bi godišnje zarađivali minimum 5.000.000kn na ime provizija od fonda.
– a koliko bi tek zaradili na početnom ulogu od 5.000.000kn.
– za neke poslove su ipak potrebne vizije i pogled malo veći nego preko kućnog praga.
– dobro je imati i neku svoju firmu, tada Vam je život jeftiniji 22%, a vjerovatno puno Vas nezna zašto ?, a ja Vam na to pitanje neću odgovoriti.
Pozdrv !
Imam ja jos bolju ideju sa jos boljom zaradom a klijentima osiguranim: ajmo otvoriti brokersku kucu [smiley2]
Tipicno hrvatski…AJMO!
Zidov bi rekao…IDEM, sutio i napravio…
Zato ih valjda medju prvih 100 najbogatijih na svijetu ima 51!???[smiley15]
Tipicno hrvatski…AJMO!
Zidov bi rekao…IDEM, sutio i napravio…
Zato ih valjda medju prvih 100 najbogatijih na svijetu ima 51!???[smiley15]
Da imam sam dovoljno love za to zar mislite da bi rekao AJMO? [smiley1]