Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@kupoprodaj,

Slazem se. All in i jos jedan besraman nalog na bidu. Cekam poklon od Cerpa i slicnih😂

ATPL definitivno. Vozarine vrhunske a predvida se da ce i rasti, iduce dvi godine novogradnja najniza u povijesti.

Informanka.

– u ovom tjednu sam imala rast portfelja od cca +0.4% te je porast portfelja u ovoj godini +18.7%, ako ovo dođe do kraja godine do 20% biti će super, a ima šanse za to.

– u ovom tjednu sam dosta toga kupovala, čak i VLEN namjera mi je bila podići cijenu dionice, ali imamo velikog prodavača pa ne ide, a kupujte dok je jeftino.

– sve dionice MDKA koje su trgovane na ovoj burzi u ovom tjednu sam ja kupila.

– čak sam uspjela akumulirati ATPL po najnižim cijenama, to ću najvjerojatnije prodati gospođi Marieleni ako bude imala novaca za to kupiti.

kupoprodaj, 13.08.2021. u 13:21

Tko ne shvaca da su sada bulk brodari in taj nije za burzu.

– statistika kaže da vas preko 90% nije za burzu.

Marielena, 13.08.2021. u 16:06

@kupoprodaj,

Slazem se. All in i ……

– probajte investirati 10% kapitala u Au.

– to će vam svakako trebati za novi početak kada bankrotirate na burzi.

– zanima me mišljenje investitora i njihova iskustva koji su “All in” u DLKV ili takvih nema na ovom forumu, znam to su oni investitori s onog drugog foruma.

zorangutan, 10.08.2021. u 12:17

neojunior, 09.08.2021. u 22:28

Best buy trenutno nista.

burze su već duže vrijeme na vrhuncu i vidi se da malo tko ima hrabrosti ići dizati cijene na dionicama ili to potraje vrlo kratko pa se cijena opet vrati nazad…svi se sada boje naglog propada cijena jer dionice odavno više nisu jeftine i realno je očekivati pad jer bez toga će prometi na burzama biti sve manji i manji…zato je sada opasno biti u dionicama kad su burze na povijesnom vrhuncu je od tog vrhunca prema gore ne može još puno, ali zato prema dolje može i te kako, što smo vidjeli i lani, a tko se sjeća dugog pada koji je bio 2009.

– gospona Neajunior neću komentirati, klasičan druker.

– ali vi gospon zOrangutane gdje ste skupili toliko znanje ???

– zanima me na kojim dionicama ste se obogatili i u kojima ste dionicama bili u Top10 kad izbacujete toliku količinu znanja + iskustva.

MDKA  (I.)

– zašto je ta dionica toliko dobra ?

– to je stvarno najskuplja dionica na tržištu, te većina drukera koja druka na ovoj temi nema novaca da bi kupili jednu jedinu dionicu.

– a dobit po dionici je 3.390,oo kn.

– dividendni prinos je 6.19%, bio je i dosta veći ali porastom cijene dionice taj prinos pada.

– p/e je na smiješnih 6.67 .

– mislim da će ova dionica i u kriznim vremenima biti dobra, tu očekujem rast dividende i kako bude rasla dividenda tako će lagano rasti i cijena dionice, ja ju već vidim na cca 30.000 kn i dividendom od cca 1.500 kn što bi opet dalo jako dobar dividendni prinos od 5%, a bilo bi od firme jako lijepo kad bi nas iznenadili s dividendom od 2.000 kn.

MDKA (II.)

– tu je dosta zanimljiva vlasnička struktura, ali da ne duljim za moj ukus je sasvim o.k.

– e ovo je dosta zanimljivo, MDKA ima izdanih 30.194 dionice.

– Top10 ne prodaje, tu i tamo kupi poneku, ali taj Top10 ima 28.804 dionice.

– znači slobodnih dionica van Top10 ima samo 1.390 dionica.

– a imate i Top20, Top30…. koji isto ne prodaju ovu dionicu.

– i sada vi probajte kupiti pokoju dionicu, za mnoge nemoguća misija, kad se i nađe koja na prodaji velika većina investitora nema toliko slobodnog keša za kupnju jedne jedine dionice.

– zbog toga je to i dosta nelikvidna dionica.

– s vremenom će dioničari otkriti i ovaj bise od dionice, biti će dionica za kupiti, ali će te morati skidati s prodaje po sve većim i većim cijenama.

– moje mišljenje je: dionica je stvarno atraktivna, probate ju kupiti ako imate novaca i dok je ova dionica još na nekim povoljnim cijenama.

Ima dosta toga što trenutno vrijedi držati, ali ne tako puno toga za kupnju.

I dalje ERNT smatram dobrim izborom. Bruto marža 56%, return on investment 36%… Kad je ROI samo dvoznamenkast, smatra se da je dobro ulaganje, a kod ERNT je 3x toliko… P/E komotno ispod 15, na godinu dividenda od barem stotinu kuna po dionici. I posla ko u priči za narednih x godina… Nema greške s time…

ivana7, 14.08.2021. u 15:43

kupoprodaj, 13.08.2021. u 13:21

Tko ne shvaca da su sada bulk brodari in taj nije za burzu.

– statistika kaže da vas preko 90% nije za burzu.

Tocno. A prema Vasem pisanju, Vas svrstavam u tih 90%.

ivana7, 14.08.2021. u 15:50

Marielena, 13.08.2021. u 16:06

@kupoprodaj,

Slazem se. All in i ……

– probajte investirati 10% kapitala u Au.

– to će vam svakako trebati za novi početak kada bankrotirate na burzi.

– zanima me mišljenje investitora i njihova iskustva koji su “All in” u DLKV ili takvih nema na ovom forumu, znam to su oni investitori s onog drugog foruma.

Ulozila sam u Dlkv 20k kuna po 3.8 kuna i prodala ih po 7.2 kune.

@neojunior
je simpatičan mladi čovjek koji radi sto i svi koji misle da je važno sto se piše po ovakvim forumima. Ja ne mislim da je uopce vazno sto ja pisem

Sumnjam da ste meni prodavali Atpl. Ja sam Atpl pocela kupovati od 139 kuna. Sumnjam da ste vi tada znali sto je to. Nemate pojma sto su najniže cijene, a jos manje gdje je TOP.

P.S. Vlen ce biti jeftinije.

Prvi puta išao pogledati, ove godine rast portfelja 13%. S obzirom da sam zapeo u turistima nadam se daljnjem rastu nakon kraja sezone… Imam dosta nedirnutog keša a ne bih baš utrpavao sada u nekretnine. Možda neke dividendne dionice tipa adpl, jdgt, kodt i mdka mada to Ivana 7 reklamira kao da želi prodati a na kupiti. Donedavno bilo za 17, 18 tisuća ali prošla baka s kolačim

New Report

Close