Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako cemo o turistima broj 1 je svakako Arnt jer ima sve smjestajne kapacitete u Istri koja ima najmanju incidenciju plus sto su pustili novi hotel taman prije sezone u funkiciju Hotel Brioni sa 227 soba stanje kesa im  je na racunu 271 i znatno je manje zaduzen od Rivp

snupy, 11.08.2021. u 08:50

ako cemo o turistima broj 1 je svakako Arnt jer ima sve smjestajne kapacitete u Istri koja ima najmanju incidenciju plus sto su pustili novi hotel taman prije sezone u funkiciju Hotel Brioni sa 227 soba stanje kesa im  je na racunu 271 i znatno je manje zaduzen od Rivp

Upravo sam to htio spomenuti – RIVP je pozamašno zadužen.

nije svaki dug isti..jer onaj koji je nastao radi isplate plaća i gubitaka je jedna stvar, a sasvim druga kad je nastao kao rezultat stvaranja preduvjeta za visoko profitabilne investicije kao što je slučaj kod valamara pa te investicije u kratko vrijeme donose jak rast prihoda i zarade. vidi se to iz dana u dan jer sezona je iznad svih očekivanja

https://net.hr/danas/hrvatska/evo-koliko-ce-jos-trajati-turisticka-sezona-ako-ostanemo-narancasti-lovimo-7-3-milijarde-eura-d302c4d4-fa76-11eb-ba2f-7e951c393fd7

budapest !

@zvekir

To ćemo vidjeti na jesen kad izanaliziramo bilance…

@Crikva1

Inače se investicijska zajednica u Hrvatskoj, a i svugdje drugdje sastoji od sve samih altruista… Nigdje ni jednog egoista… Vi tu prosipate pamet već mjesecima, a sve u namjeri da svima oko sebe pomognete, pogotovo novim i neiskusnim ulagačima, koje zabavljate s pričama o Optimi… Tu ste zbog njih, ne zbog sebe, je li? A taj burek za koji zaradite na svojim mudrim investicijama odmah gledate da ga podijelite gradskoj sirotinji… To malo što se uprihodi, odma se ide u trgovinu pa se nakupuje namirnice za socijalnu kuhinju, je li? Veliki altruist i znalac čista srca, okružen sve samim kvarnim egoistima i neznalicama…

Umjesto da progutate ponos i priznate da ste bili u krivu u vezi Optime, Vi i dalje nastavljate svoju mantru. Nije Vas sram?

MDKA.

– kupila još jednu dionicu MDKA.

TSHC.

– dobra investicija.

– ali jedna od naj-najgorih dionica, dosadna da dosadnija ne može biti.

Pozdrav,

sve što ste napisali je neistina.

1. ARNT nema sve smještajne kapacitete u Istri, čak ni u RH. Već ima više hotela u Njemačkoj, jedan u Mađarskoj i jedan u Srbiji.

2. Hotel Brioni nije otvoren prije sezone, a niti će biti otvoren ove godine. Stoga prihoda neće biti, ali će zato biti troškova.

Dodao bih još iz Q2 FI da su hoteli u Njemačkoj bili popunjeni 7%, hotel u Mađarskoj zatvoren, a hotel u Srbiji otvoren je tokom svibnja. Jedina investicija u RH je u hotel Brioni koji se otvara 2022. pa za razliku od nekih drugih turističkih firmi ove sezone nemaju nikakve nove kapacitete niti upgrade postojećih.

ADPL.

– kupila sam danas malo i toga.

– to je svakako dobra dionica.

Za kolegu IBRu kad sam navodio kapacitete u Rh pod tim sam mislio smjestajne kapacitete ARNT koji su smjesteni u Istri pa znam ja da imaju 1 hotel u Srbiji 3 u Njemackoj i 1 u Madjarskoj

2.Sto se tice na hotel Brijuni smatrao sam i nislio da je otvoren poradi ovih navodahttp://prntscr.com/1niakqn

CKML.

– nemam tu dionicu, a želja mi je bila kupiti ju na cca 7.500 – 600 .

– dosta je nelikvidna dionica, cijena je po malo na malom prometu otklizala malo gore.

– p/e  dosta velik 19.7 .

– dividenda i nije nešto velika.

– nema veze što nemam tu dionicu, ima i puno boljih dionica na tržištu od te pekarnice.

Svi nesto njonjisu po nekim turistima, dividendnima itd. a ja se hvatam za glavu…

Tko ne shvaca da su sada bulk brodari in taj nije za burzu.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

New Report

Close