samo cash
naravno jer korekcija je pred nama ,a obzirom na jako visoke valuacije dionica ,očekujem da će biti brutalna, slična onoj od prije godinu dana pa tko preživi pričat će
Poštovani
Generalni BVPS
Što se misli pod time
Omaklo mi se “i” umjesto “o”. Htio sam reći generalno, tj. općenito BVPS, koji je na preko 62kn. Smatram da će doći do korekcije cijene ZABE na gore u drugoj polovici ove godine. Intrizična vrijednost te banke je puno veća od 55 kuna. Bila je takva čak i prije korone, tj. bez korone uopće u jednadžbi, ali nismo efikasno tržište kapitala pa to izgleda ovako kako izgleda. Ipak, s vremenom, korekcija cijene joj je imanentna.
Koje je Vaše mišljenje?
Ma Best buy od likvidnijih dionica na burzi je trenutno naravno Atpl, bez ikakve rezerve i zadrske. Vani su bulkeri odgulili vise stotina %, a mnogi s bitno losijom bilancom i rezultatima za 2020 od Atpl.
Nakom toga naravno Vlen. Zaraduju stravicno. Tu jedino postoje kocnice oko namjera vlasnika.
Sve ostalo je vise manje fondovski prenapuhano.
https://www.seebiz.eu/nekretnine/horvat-u-lipnju-pocinjemo-s-organiziranom-obnovom-u-zagrebu/254218/
Hoce li krenut ovo napokon i angažirat nase gradevinare.
Inace ipak je pametnije ulaziti u Tpng jer u Atpl iskrcavaju 3 vece ribe a imaju milijune i milijune kunica. Nece to jos gore zadugo. Dok Tpng moze doslovce s pravom poletjeti kroz oblake jer je prodaja suplja ko ementaler.
Rekao bih Mdka, nadzorni u utorak, slijedi odluka o dividendi. Uzmi dok ima, još malo pa nestalo.
KOKA-oči sam razrogačio kad sam vidio;
336.393.320 milijuna kuna zadržana dobit, odnosno 372 kn po dionici!