Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best buy na ZSE-u je Ingra. Tko ne vidi ovu godinu kao godinu građevinara za toga nije burza. Iz dana u dan u naredna 2 mjeseca očekujem da cijena dostigne knjigovodstvenu vrijednost od 15 kuna. Ima tu više razloga zašto su mi takva očekivanja, ali nešto morate i sami otkriti. Skrenula sam pozornost i javim se za 2 mjeseca na ovoj temi da vidimo da li se zacrtano i ispunilo.

amarananab, 04.01.2021. u 13:28

Best buy na ZSE-u je Ingra. Tko ne vidi ovu godinu kao godinu građevinara za toga nije burza. Iz dana u dan u naredna 2 mjeseca očekujem da cijena dostigne knjigovodstvenu vrijednost od 15 kuna. Ima tu više razloga zašto su mi takva očekivanja, ali nešto morate i sami otkriti. Skrenula sam pozornost i javim se za 2 mjeseca na ovoj temi da vidimo da li se zacrtano i ispunilo.

Kolegice, pretpostavljam da vam je stanje u Ingri onda poznato. Ja do sada Ingru nisam pratila, samo Dlkv i IGH.

Imaju li dospjelih dugova? Da li redovito vracaju svoje dugove?

Za DLKV i IGH znam da ne vracaju dospjeli dug.

kornat, 04.01.2021. u 09:50

best buy   dividendne dionice, mdka, adpl, kodt, kodt2, jdgt, adrs2, ,,, moj portfelj,,, do kraja godine cca 10% dividendnog prinosa !!!

Mislim da ADPL neće isplaćivati dividendu ove godine jer su u prošloj primili one poticaje od države. Ali dugoročno je ADPL ok ulaganje, pogotovo ako im rezultati budu bolji od očekivanja.

Misljenja sam da je ove godine favorit po skoku cijene adpl,turisticke dionice prvenstveno mislim na rivp,brodari ovise o vanjskim faktorima ali su na niskim razinama!

@spalato33

U potpunosti si u pravu kad bolje promislim, ali si samo zaboravio građevinare,pod njima prvenstveno mislim na Ingru, a zatim Dalekovod i Tehniku.

A sto se tice brodara stvarno su na niskim vozarinama.Mogla bi biti ovo njihova godina,nakon dugo vremena.

Nije da drukam ali tehnika stalno traži ljude. A kadra nema.. ni za živu glavu.. ima poslova.. poslovni centar u buzinu, stanovi u VG.. pravni fax ,svedska.. to je samo sto je navedeno.. a di su još mali poslovi..

Vani opet zelenjava. Vrijeme je i da mi malo jače potegnemo, da desetak dionica ode u pozitivnu blokadu.

Nema velike pameti. Kupovati stabilne i podcijenjene firme: Ht, Ernt, Hpb, Tpng,…tj.firme koje generiraju dobru dobit a nisu rasle.

Izizetak su HT, Hpb iTpng imaju potencijal rasta barem 50%. Ernt do 1800kn

ATPL

Od brodara Atpl definitivno(do 200kn dobar ulaz). Kupio jucer, ali cu i u ponedjeljak.

Od turista Rivp ce odradit jos cca 10-15% i stagnirat. I Adris mi mogao 10%. Da imam novaca jednu i drugu bi uzeo.

Od građevinara jedino Ingra. Veoma interesantna dionica, iako vecina tako i ja mislim da je odradila rast i da je 9kn zakasnjeli ulaz. Ali ova dionica moze odradit rekordan prinos. Jos mi je na razmatraju, ali  ne znaci da je nece i na ovim razinama uzet.

Kolega @Diokidina,

Ove dionice su za kupiti u ponedjeljak te izaci za 2 dana van sretan da si izvukao zivu glavu sa 10 posto plusa.

Ubrojite jos Dlkv u taj best buy.

New Report

Close