Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega BudFox sve ste rekli. Takvo je nazalost stanje na ZSE 🙁

Pa da tu jedino i mozes svaki dan zaraditi za burek.

“Ozbiljni investitori” su nazalost dozivjeli stecajeve, delistiranja i sl. Pitanje kada ce se pravi kapital ovdje vratiti.

Novac postoji..al isti nece napraviti cudo koje je bilo 2006-2007.g. i Crobex na nekim velikim visinama zaboravite.

Ali ono sto je podcijenjeno kad tad ispliva. Bilo je puno delistinga, sve manje izbora za ulaganje. Bilo je i velikih propada da ljudi uopce pozele investirati. Viro, Opte, Igh,Dlkv, Jdpl, Atpl, Ddjh, Ptkm, Ingra….da ne nabrajam dalje. Mozda bi Hep vratio nadu u burzu.

HT je nesretno izisao u nezgodno vrijeme i zadugo nece biti ni blizu 250kn. Jer se svake godine dijeli dividenda. Al bar je to ok.

Ostalo ma tko normalan bi dugorocno ulozio novce u ZSE osim ako stvarno nije uvjeren da ima perspektive.

Na osnovu svega do sada mislim da je 2007.g. najveca pljacka u povijesti nase drzave. Potpuno legalna. Na racun mirovinskih fondova, a time i nas svih. Neke dionice su tada imale i BV preko 20.

Danadnja slika burze je odraz realnog stanja. Vecina firmi nije transparentna niti mari za dvoje dionicare. I kako u talvom okruzenju investirati???

Marielena, 16.08.2020. u 19:20

Kolega @salt ja sam takav pad o kojem vi pricate ocekivala u svibnju. On se nije dogodio, vec su se trzista brzo oporavila, zahvaljujuci upumpavanju novaca drzava u gospodarstvo.

Slazem se sa vasim argumentima i oni su racionalni i ja to mislim da je sadasnji rast na staklenim nogama i da ce se lazni optimizam ispuhati i da ce suocavanje sa realnoscu biti bolno.

Smatram da ce pad poceti nakon predsjednickih izbora u SADu jer ce se do tada truditi zatrpavati gospodarstvo dolarima.

Ne predvidjam tko ce pobijediti niti o tome zelim analizirati.

Naravno mozda budem opet bila u krivu, kao i u svibnju sto sam bila.

Ja i tvrdim da kristalnu kuglu nemam.

Zbog gomile besplatnog novca vanjske burze nece jace pasti…kraj godine ce svi docekat na ATH-u…ovo je novo doba trzista kapitala…mi cemo ih sramezljivo pratit…

Rastimo zajedno...

Kolega, ta gomila besplatnog novca ima svoju cijenu, a ta će se pojaviti kroz inflaciju, to je neizbježno. Treba samo vremena da to dođe iz dupeta u glavu. A kad krene imat ćete pad standarda, društvene nemire i kolaps društva, kao UVIJEK nakon jače inflacije (točnije stagflacije). Mi balkanci smo to već prošli u vrijeme Ante Markovića i znamo kamo to vodi i koliko traje. Prošlo je više od 30 godina, a posljedice se još osjećaju. Zapad čeka isti scenarij. Pripremite kokice (i konzerviranu hranu)…

BudFox3, 16.08.2020. u 20:24

Prestalo je  rasti. Privremeno. Najbolje tek dolazi.

Prava kriza dolazi na jesen – kako se za nju pripremiti?

Parica, 17.08.2020. u 09:51

Kolega @salt ja sam takav pad o kojem vi pricate ocekivala u svibnju. On se nije dogodio, vec su se trzista brzo oporavila, zahvaljujuci upumpavanju novaca drzava u gospodarstvo.

Slazem se sa vasim argumentima i oni su racionalni i ja to mislim da je sadasnji rast na staklenim nogama i da ce se lazni optimizam ispuhati i da ce suocavanje sa realnoscu biti bolno.

Smatram da ce pad poceti nakon predsjednickih izbora u SADu jer ce se do tada truditi zatrpavati gospodarstvo dolarima.

Zbog gomile besplatnog novca vanjske burze nece jace pasti…kraj godine ce svi docekat na ATH-u…ovo je novo doba trzista kapitala…mi cemo ih sramezljivo pratit…

kolega

to može neko vrijeme (po)trajati ali je neizbježno. čim duže (po)traje tresak će biti jači i veći! pitanje za milju đureka…. KADA?

ja sam trenutno all in, ali nisam baš optimističan! s prstem na okidaču!

Svaka cast na hrabrosti na all in u ovom trenutku.

Na ovim visinama ne bi ulazio vise od trecine casha.

Hrpa tih ‘brzorastućih’ kompanija su veliki rulet… Najbolje su kompanije koje isplaćuju dividendu pa makar i manju jer je puno teže skuhat knjige, odnosno u nekim situacijama nemoguće kad moraju fizički imati taj novac da ga isplate dioničarima. A ove cijene TSLA su psihologija i očekivanja, nije to realno, već sam pisao o tome na temi HTa. Opet tko voli, nek izvoli. Meni su jake etablirane tech kompanije koje su već desetljećima s nama puno draže od TSLAe. AMZN isto ima monstruozni P/E… Čime to opravdati? Neki procjenjuju da bi TSLA mogao ići i na 7,000$ u narednim godinama. Ludo…Ima oko 20% malih dioničara entuzijasta koji stalno prodaju jedni drugima za sve veću u veću cijenu, uvjereni da to toliko vrijedi. Po njima ispada da TSLA vrijedi više od BRK-A/B, što nema veze s mozgom.

randopph, 17.08.2020. u 19:53

Parica, 17.08.2020. u 09:51

kolega

to može neko vrijeme (po)trajati ali je neizbježno. čim duže (po)traje tresak će biti jači i veći! pitanje za milju đureka…. KADA?

ja sam trenutno all in, ali nisam baš optimističan! s prstem na okidaču!

Ma do kraja godine ocekujem zelenjavu…sigurno ce inflacija jednog dana podivljat, ali dionice su ionako jedna od najboljih zastita od toga…tako da smo u win-win situaciji…

P.s. evo TSLA danas +11% na 1.835 USD…OMG

Rastimo zajedno...

Marielena, 12.08.2020. u 15:41

Vlen je sada nesto drugacija prica nego sto je prije. Znam da je dionica pala sa 20 na 3.5.

A tamo gdje NB kupuje trava ne raste.

Sorry, tko je to NB?

coffey, 19.08.2020. u 08:51

Marielena, 12.08.2020. u 15:41

Vlen je sada nesto drugacija prica nego sto je prije. Znam da je dionica pala sa 20 na 3.5.

A tamo gdje NB kupuje trava ne raste.

Sorry, tko je to NB?

Nenad Bakic

New Report

Close