Junk dionice su izvrsne. One posljednje rastu prije velikog pada. Evo danas se lijepo dalo zaraditi na Viru. Naravno kupio sam oko 1.000kom na 45kn prije nego sam pisao da slijedi rast. 5.000 kn zarade za 2 ipo dana posla…
Pa zar ima boljeg berzana od ZSE? Ovdje se na svemu moze zaraditi ako znate kako.
Na HR burzi sto se tice eksplozija…moguca je samo 1 eksplozija s ucinkom bum tras bang – veliki propad. Tko je ulagao 2007 zna o cemu pricam Trziste ce pasti..nalazite se u zadnjem valu gore i treba se rjesavati bas svih dionica jer Crobex ce na cca 900-1000.
Isti pad poklopit ce se s padom US burze i svih svjetskih burzi. Za razliku od proslog pada..ovaj nece imati istu brzinu..bit ce sporiji..al uporan i snazan.
Mozete reci kolega @Salt kada ocekujete pad burzi i mozete li to molim vas argumentirati.
Ja imam svoju teoriju kada ce do toga doci i zasto.
Zasto ce doci do pada? Pa budite ozbiljni..pad BDP-a 10% je tek uvod a Vi pitate zasto. Tek ce zapoceti pravi problemi za brojne banke i tvrtke.
Vremenska prognoza – do kraja listopada najdalje…iako mislim da ce pad poceti uskoro…prvo laganije..pa oporavak pa opet pad. Grand finale kraj listopada.
Kolega @Salt ja sam takav pad o kojem vi pricate ocekivala u svibnju. On se nije dogodio, vec su se trzista brzo oporavila, zahvaljujuci upumpavanju novaca drzava u gospodarstvo.
Slazem se sa vasim argumentima i oni su racionalni i ja to mislim da je sadasnji rast na staklenim nogama i da ce se lazni optimizam ispuhati i da ce suocavanje sa realnoscu biti bolno.
Smatram da ce pad poceti nakon predsjednickih izbora u SADu jer ce se do tada truditi zatrpavati gospodarstvo dolarima.
Ne predvidjam tko ce pobijediti niti o tome zelim analizirati.
Naravno mozda budem opet bila u krivu, kao i u svibnju sto sam bila.
Ja i tvrdim da kristalnu kuglu nemam.
Ja tvrdim da ce pobijediti Biden, jer sve govori tome u prilog, pa i imenovanje potpredsjednice iz redova Afroamerikanaca, s obzirom na zadnje nerede u vezi rasizma. Takodjer, ako ste primjetili zlato je prestalo rasti (kako to?) oko 2000 $, a znamo sta se desava kada to bude. Cjepivo ce po meni biti plasirano u USA tik prije izbora kao predizborni trik, a u Rusiji ga vec proizvode, tako da poslije iduceg proljeca/ljeta se Korona vise nece ni spominjati.
E sad teze pitanje, sto je best buy? S obzirom na rastucu kinesku potraznju, a takodjer i povecani izvoz zitarica iz USA, Panamaxi su presli 15 000$, sto je uvijek dobar znak da se gospodarstvo uskoro oporavlja ubrzanim korakom. Ne zovu bez veze BDI, indikatorom buducnosti, tako da vece propade vani ne ocekujem.
Kod nas je turisticka sezona u datim okolnostima bolja od predvidjanja, a i BDP ce pasti manje od predvidjanja, tako da isto nema razloga za propad. Iduce godine ekonomisti i svjetska banka ocekuje rast BDP-a kod nas preko 5%, jer ce se ogromna kolicina europskog novca sliti kod nas, sto ce potaknuti gospodarsku aktivnost, povecanu potraznju i gradjevinarstvo, sto se vec pokazalo na ZSE, jer su zaboravljeni gradjevinci vec znacajno porasli.
Hrana za burzu je lova, a uskoro dolazi ogromna kolicina love iz EU, te ce se drzava manje zaduzivati iz fondova u HR, te ce im ostati vise love za investiranje u dionice, te u firme. Cak se ponovno pokrenulo i pitanje privatizacije HEP-a, pa bumo vidili, znate kak veliju 🙂
Cim se sindikati žale znaci da se nesto kuha…
“Posljednjih su se tjedana tako ponovno pojavile priče da je vlada spremna prodavati dijelove HEP-a što nam potvrđuju i radnici. Razgovori na temu pripreme dijela imovine koja bi se prodavala vođeni su u posljednja tri tjedna.”
Kolega BudFox mislim da ste u mnogim stvarima u pravu.
Ali svejedno mislim da ce se ekonomske neravnoteze, lazni optimizam i nastampani novac bez pokrica u realnoj ekonomiji svima obiti o glavu.
Mirovinski fondovi nece investirati u Viro,Atpl,Sapn, Igh i slicne. Ako budu to ce biti Atgr,Podr i jos neke dionice.
Nisam siguran da ce se puno novca nesto previse obiti o glavu dok god bankarski sektor posluje sa profitom, a inflacija nije previsoka. Pa sad, tko voli nek izvoli, pa nek slobodno kupuje i zlato, jer ja sigurno ne budem.
Ok, slazem se da treba razdvojiti makroekonomsku sliku od nase male barustine ZSE koja se nije ni oporavila od pada u 3. mjesecu, dok su se indeksi vani, a pogotovo u Americi gotovo potpuno oporavili i idu na nove vrhunce.
Na ZSE su uglavnom ostali okorjeli kockari i burek trejderi koji danas kupe, a sutra prodaju, dok pravih investitora je nazalost ostalo jako malo. Ili su izgubili vecinu novca, ili su na vrijeme zbrisali iz ovog Kasina i ulozili u kvalitetne nekretnine, u ZG, ST ili negdje na obali.