Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

običan trejder je doslovno izgorio u ovoj Covid krizi. na bilo kojem tržištu, a na ZSE pogotovo. uć dugoročno po debele dividende na ZSE je ok investicijska odluka. kolega Invest je dugoročno u HTu, nema nekih značajnih oscilacija cijene, kao i inače s dividendnim blue chipovima, a prinos pristojan, iako im je pao EPS. Može cijena i na komotno preko 200 u narednim godinama s ulaganjima u 5G…

trejder će i bez korone prije nadrapat, nego obrat vrhnje. investitor će dugoročno zaradit, a sad koliko, to je case by case priča.

Koje su to debele dividende na zse?….2-3%?

o čemu pričamo? da sam 2013. kupio ovoliko ZABE koliko sam kupio u ovoj i prošloj godini, zaradio bih 100% na kapitalnoj dobiti i još 100% na dividendama. da je u prosjeku bila 4kn godišnje, to je 28kn po dionici nakon 7 godina. tad je koštala ~30 kuna, pa si izračunaj to na 14,000 komada koliko sad imam. ADPL isto 5 i više % div. prinosa… HT isto tako. da si ga kupio po 150 u ožujku/travnju preko 20kn KDa do današnjeg dana, a do srpnja ide i na 180 i više i dividenda 8kn. 8kn na ulaznu od 150 je preko 5%. sva dividenda iznad 4% je visoka dividenda. ZABA i ADPL imaju monster dividend. ADPL bi u rujnu mogao isplatiti 5kn ostatka. to je opet 9kn u ovoj godini. na cijenu od 180, to je 5% godišnjeg yielda, s time da im je payout ratio sve ove godine oko 50%. mene osobno ne bi smetalo ni da mi ju u ovoj godini ADPL ne isplati ako je taj novac bitan za kompaniju, a to sam više puta naglasio. imam ga marginalno u usporedbi sa ZABAom. na sve to igram dugoročno. ZSE je za kupit blue chipove i zaboravit pa kad legne legne. hrpa trejdera samo gubi novac i još hrani brokere, a sretni su ako ostanu na nuli. tu i tamo si malo zarade za burek. naravno ima i uspješnih kolega, samo je to uvijek preveliki rizik. puno zujanja, a malo meda, kak bi rekli stari.

Trostruki šok: Svjetska banka odobrila Hrvatskoj dva projekta od ukupno 500 milijuna dolara

Građevinari up,posebno mislim na Ingru.

Ništa up ništa buy. Korona je opet in.

Moj brat Neo kaze korekcija do 1450-1460. Prije toga ne dirati dionice i pustiti da pada.

IGH potencijalni SHS…potencijalni rast do 150-160 kn.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Ima li vam nešto trenutno bb?

Po meni best buy tehnički IGH, SAPN I DLKV.

Ima tu još par dionica koje mogu iznenaditi…al sve u svoje vrijeme.

gta1, 18.07.2020. u 13:38

Ima li vam nešto trenutno bb?

Best buy će biti Đuro početkom iduće godine. Uglavnom ako preživi i kada se vidi da li ima strateškog i tko je strateški. Bit će kratko razdoblje za kupnju nakon cijepanja i svih procedura oko ulaska eventualnog novog vlasnika. Pratim ga već godinama kako propada i čekam povoljan momenat koji možda na kraju i dođe. Pitanje je samo da li će te tada imati keša i hrabrosti. Nešto slično kao Petrica bi se trebalo odigrati iako je još sve na dugom štapu.

A gledajte, ako bude slična priča kao Petrokemija uz stabilnu privatnu vlasničku strukturu iz branše, sve je moguće…Još uvijek dobijem zazubice kada se sjetim kako smo prošle godine u ovo vrijeme kupovali Petrokemiju kao sumanuti, jer smo očekivali čudo…koje se i dogodilo, a ove godine će Petrokemija biti profitabilnija, čini se, od svih Turista zajedno… Jedino, što me zanima je što o svemu oko Đure misli Bloger, jer nije lako gledati kada ti brišu toliki kapital 50:1, bez obzira što će poslije biti…

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Kaba-r-a. I zašto sad ne raste?

New Report

Close