e moj prijatelju i ja tako razmišljam al se bojim povratka španjolske gripe a i vanzemaljci dolaze,tko zna
Procjenjuje da će američki BDP u tromjesečju od travnja do lipnja pasti za čak 12 posto na godišnjoj razini, što bi bio veći pad nego na vrhuncu Velike recesije 2008. godine, kada je u četvrtom kvartalu gospodarstvo potonulo 8,4 posto.”
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/najvece-svjetsko-gospodarstvo-vec-u-recesiji-mnogi-sektori-paralizirani/10109062/?fbclid=IwAR3WxHIUNlkTuRSgefY1B_wcNBSD2HWgk3XYe-IFS-PdZ1NCLztZSC7f41Q
Nikoga skoro ne zanimaju dionice sada,pa cak ni zlato,a i obveznice vise nisu atraktivne!Slijedecih 3-6 mjeseci najbolje je ne kupovati dionice,po meni!
Nikog ne zanimaju sada dionice? Hm, koji traljav zaključak.
Pa sve ove dionice koje su se sada prodale su došle u ruke drugog vlasnika. Znači, dok neko prodaje, neko i kupuje. A oni koji kupuju u pravo vrijeme (poput ovakvih kriza), ubrzo nakon nekoliko mjeseci ili godina postižu dobitke u dvoznamenkastim postocima. ”Kao” nećemo se brzo opraviti, dajte molim vas, pa nisu dionice odraz ekonomskog stanja, ako ste mislili da jesu, onda ste se prevarili.
heh, nema razloga za strah od španjolske gripe. ona je pobila tako velik broj ljudi jer je masa ljudi razvila sekundarne bakterijske upale pluća, a to tada nije bilo moguće kontrolirat jer nije bilo antibiotika. do danas je medicina otišla jako daleko. u krajnjoj liniji se može poslušati savjet Billa Ackmana koji trenutno stvarno agresivno kupuje dionice Hiltona i čega sve ne, a to je da se sve zatvori na mjesec dana. kompletni shutdown. nijedan virus ne može preživjeti tako dugo bez domaćina, nevezano na kakvoj površini. ekipa će razvit cjepivo kroz narednih 6-12 mjeseci. bit će veliki troškovi proizvodnje i nabave toga i na tome će big pharma masno zaradit. pitanje je kako će Medika kod nas poslovat kad to krene. cjepivo će bit od još većeg značaja ako se pokaže da je ovo sezonska bolest, a ne samo ad hoc fenomen. ne bih se volio klonit dionica do daljnjega, u jednome trenutku moram uć. ulazit ću dugoročno i kako Buffett kaže, ako je fenomenalan biznis, nije me briga da se burza zatvori na deset godina nakon što sam kupio. na prvu dobru vijest cijene će podivljat, pogotovo ako ga vrućina ubije, a za to je veća izglednost nego manja. sad smo u tzv. solarnom maksimumu i bit ćemo još najmanje osam godina. teško Covid može preživjeti na preko 30° C. Ljude sad hvata panika, ali kad udari jaki rast cijena, bit će to još jedan V shape scenarij kao i 2009…tko ne bude unutra, bit će vani…prijatelj mi veli da si je mislio priuštit more ove godine, da sad ne zna što će s tim novcem. objasnio sam mu otprilike…
Nevjerovatan je pritisak na kupnju. Istresaju se stotine i stotine tisuca.
Ameri ne mogu priviriti preko 2450. Prodaja jaca i jaca i jaca.
Ameri bi mogli zaroniti 20%.
A Crobex? Moze li ispod tisucu?
Vidim CROBEX na ispod 1100 do svibnja. A da li se onda držati one ‘sell in May and go away’, tj. u ovom slučaju ne kupovati ništa i čekati jesen ili primijeniti kontrarnu strategiju. A tek krajem srpnja kad izađu polugodišnja izvješća ćemo imati pravu sliku razmjera ove pošasti. Brine me što ako sve ovo ludilo stane kad zatopli i dođe do velikog rebounda od 20 i više posto. Onda će mi tek biti žao da nisam iskoristio priliku kakva se javlja možda tri puta u životu.
Best buy su svakako Podravka i Saponija. Te dvije firme će rasturiti 1 i 2 kvartal. Naročito Podravka koja radi punim kapacitetom, a tu je još i Belupo da pogura krovnu firmu. Tu sigurno nema krize u ovom vremenu.
Best buy su svakako Podravka i Saponija. Te dvije firme će rasturiti 1 i 2 kvartal. Naročito Podravka koja radi punim kapacitetom, a tu je još i Belupo da pogura krovnu firmu. Tu sigurno nema krize u ovom vremenu.
nema best buy u ovakvim vremenima! jer i najbolji best buy donijet će ti minus ako brzo ne zatvoriš poziciju čim ode u mali plus!
smiješno je ovakva vremena raspada burzi pričati o best buy, to pokazuje svu neukost ulagača!
O čemu vi pričate?
Mislite da će ova pomama u trgovinama nabioldati RDiG SAPN i PODR?
Ne shvaćate ni sami koliko usko gledište imate.
1. Izvoz je de facto stao (nije niti malo beznačajna stavka)
2. Turizam je stao, hoteli su stali a samo pokušajte zamisliti koliki su oni kupci
3. i da, pored svega gore navedenoga budućnost je loša jer će sezona propasti, past će kupovna moć građana, ući ćemo u vrtlog deflacije.
I dalje ste uvjereni u best buy?
Vidim CROBEX na ispod 1100 do svibnja. A da li se onda držati one ‘sell in May and go away’, tj. u ovom slučaju ne kupovati ništa i čekati jesen ili primijeniti kontrarnu strategiju. A tek krajem srpnja kad izađu polugodišnja izvješća ćemo imati pravu sliku razmjera ove pošasti. Brine me što ako sve ovo ludilo stane kad zatopli i dođe do velikog rebounda od 20 i više posto. Onda će mi tek biti žao da nisam iskoristio priliku kakva se javlja možda tri puta u životu.
a jel vidiš i Elvisa kadgod?