best buy – držati keš na računu do daljnjega…
Ne bi se slozio kolega da je cash dobra opcija trnutno.
Nista ne pada okomito, bit ce valova. Na krilima tih valova treba biti spretan.
Evo npr HT na 145kn je zvao odbijanje.
Čemu toliko oslanjanje na USA i Aziju? Po meni nisu mjerilo pravog stanja u nas. Puno su rasli puno padaju. Gledam dionice selektivno. Nisu svi u istoj kaši. Neke treba još čekati da padnu a neke su već sada dobra prilika i nemaju puno prostora za pad zbog čvrstih ruku vlasnika istih. Veoma je važna struktura imatelja dionica .
zvao…perfekt
ajd reci za neku dionicu da zove, ono, kao prezent…pa da vidimo
Adpl ne ulaziti prije 80kn, Podravka 260, HT 137, Sapn 150, Rivp 8kn, Atpl 90kn, Dlkv 2.5kn, Ingra 1.6, …duga je.lista
Sumnjam da će padati toliko, rivp 8 kn? Kako ste došli do te brojke?
ma lupeta bez veze..da dođe rivp na 8 kn sve devizne rezerve koje imam prebacujem u keš pa u RIVP i za 1-2 godine idem u penziju kao bogataš….
Rivp, Adpl, Atpl su po meni kandidati za stecaj u roku 12mj ako kriza nastavi.
To su jako rizicne dionice koje nemaji vise nikakvu perspektivu. Kako sam dosao do 8kn? Pitajte TA, program kaze 8kn.
Atpl ima target 60-70kn i veliki je kandidat da bude gora od Vira u roku 3mj. Ovu dionicu ne kupovati za dugorocno drzanje. Danas vani brodari u padu 10 do cak 45%. Ziher ce probiti 100kn kao maslo.
Ulazite u proizvodne firme koje ce raditi cash u krizi.
Podravka, HT, Saponia pa cak i Viro, sve sto ima veze s proizvodnjom korisnih stvari i iste dionice uskoro ce se snazno odbiti. Rally 50-70%.
Graditelji out, sve sropirano, trziste nekretnina ce pasti, brodari ce u bankrote, auto industrija i sl. Propast ce dosta toga.
Držim cash do daljnjega. Likvidirao sam sve iz obvezničkih fondova + postojeća gotovina. Od dioničkih ne prodajem ništa. Opekao sam se pokušajem dollar cost averaginga ADPLa, od 163 do 137. Nema kraja koliko može potonut, to mi je tek danas jasno. Mislio sam da je 120 najniže kud može otić. Ako može past na 112, može i na 102 i na 92 i na 82. Samo mi nije jasno tko će to prodavat po tim cijenama i koji mu je tu cilj. Meni je cilj držat to zauvijek za prihod od dividende, postao sam već na temi ADPLa. Mislim da ne treba tražit i čekat neko dno, nego odredit cijenu po kojoj se ulazi, bilo to 100, 90, 80 ili koliko kuna i tad uć. Bilo pomalo ili odjednom. Jel ADRS2 moguć na 280 ili niže? Podravka na 280 nije nemoguće. ZABU kupujem kad se nakon početka trgovanja bez dividende slomi cijena. Sad ju drži samo zato. Vrlo brzo će to na 30-35kn, u ovim ‘uvjetima’ možda i na onu sočnu cijenu iz 2013. 25-30kn.
e pa ne bih kupio HT nikad. godinama ta uprava i njihovi sizereni izigravaju dioničare, a kulminacija je bila kupnja Crnogorskog telekoma.
@Salt RIVP i ADPL za stečaj nakon 12 mjeseci? Na temelju čega to tvrdite? Otpuštanja i smanjenje opsega poslovanja, ergo restrukturiranje da, stečaj nikako ne.
DDJH i Varteks u stečaju? To je već itekako moguće.