On misli “kupi sad od mene po 70 nešto što ne vrijedi ni 30 u uvjerenju da ćeš na kraju to nekome drugome uvaliti po 110, jer tako kaže “graf”, naivčino”.
Po meni je nase trziste skoro pa iscrpljeno. Jako malo kvalitetnih dionica i povoljnih cijena. Mozda Sapn i Tpng su tu favoriti jer imaju jos dosta prostora za rasti. Ostalo sve rizik.
Ima li tko kakvu preporuku za trgovanje na US marketu.
Dakle koji broker, provizije, devizni racun i slicno. Neki naputak kako krenuti i odakle.
Naravno da je iscrpljeno naspram 2009 god. Sad sve ima realnu vrijednost sto kod nas nije povoljno jer smo skloni muljazama i prevarama.
Mozda uzeti dionice tesle ako se malo ohlade.
Valja nekad procitati vijesti iz svijeta
nikako preko 7 kn u ovim uvjetima burzovnih potopa u cijelom svijetu..ja sam se natrpao na 6 kn, ali sad na 7 to ne bih nikome savjetovao
Vanka opet potop. Cijelu noć indexi padali, obveznice i indexi straha rasli. Tako da je 6 sasvim ok ulaz…bilo bi super kad bi otišli i niže za nadokupiti… a ako se vanka sra*a nastave, e jbg onda. Fina pušiona. barem nećemo plaćati porez na dobit dogodine 🙂
NJemački DAX danas je opet u većem minusu (trenutno -1,82%). Očekivalo se da će strahproći za dan dva, ali još traje jer sada nije toliko problem sama zaraza jer je u rangu gripe, nego ogromni gubici koje će zbog panike, karantena, zatvaranja tvornica, prestanka opskrbe itd. pretrpiti cijeli svijet, a to znači da će zarade kompanija biti puno manje ili ih neće niti biti.
Osim toga, rast BDP-a će u većini zemalja biti puno manji od očekivanja, a nemali broj zemalja mogao bi potonuti u recesiju ako se ovo nastavi.