U portfelju vam jedino fali Saponia jer ce to cudo tek jako narasti.
– ta “Saponia” se jednostavno ne uklapa u moj stil investiranja, pa nek raste koliko god hoće.
– ostale dionice koje nabrajate su sasvim o.k.
Ivana,
bas sutra mislim na placu odraditi best buy jednog domaceg pevca, bas te domace “strkljave” moj Pongo voli! 👌
Zasto se onda na placu ne organizira prodaja i kupnja ovih delistiranih dionica stvarno mi nije jasno?🤣🤣😅 Best buy!
Best buy u 2020 godini: Podravka, Saponia i Vlen
– što samo ove 3 dionice imate u portfelju ?????
ovo sada nisu dobre cijene za kupnju nego za prodaju
best buy ce biti kada se budu opet mogle kupiti na:
– i u najvećoj krizi nekim dionicama cijena ne pada.
– kad je kod nas bila najveća kriza 70% portfelja mi je bilo u INI i HT-u, a te dionice nisu potonule, fondovska industrija nije dopustila pad tih dionica, sjećam se i div. na HT-u od 15%.
– krize dođu i prođu samo što kod nas jako dugo traju.
– ako niste skloni riziku nemojte investirati u dionice.
– ili pažljivo izaberite one dionice koje će najmanje pasti u kriznim vremenima.
– možete imati dio u dionicama dio u kešu ili Au.
– prvi najveći pad Crobexa je napravila fondovska industrija, i sljedeći pad će ponovno napraviti fondovska industrija, nadam se da su nešto i naučili od prošlog pada ili greške čine kako bi iste mogli ponoviti.
– ja ne vidim neki veći pad ove godine (sa sigurnošću od nekih 70%), ali kod kupnji biram dionice koje će manje pasti u nekoj budućoj krizi.
– i ove godine vidim neki rast na dionicama, ali će biti dosta manji od prošle godine, opet sve to ovisi od dionice do dionice, sigurna sam kako će neke rasti i preko 100% (np. OPTE ako dođe do prodaje, ako ne dođe ronimo brzinom svjetlosti na početne razine.
– u ovoj godini je stvarno šteta ne pokupiti dividende i ostvariti rast koji će uzrokovatii fondovska indistrija (np. trenutno HT), a za dalje ćemo vidjeti.
Na stranu sitni interesi i mini reliji.
U okruženju nulte kamatne stope novac je besplatan.
Nakon toga će postati bezvrijedan.
Vrč ide na vodu dok se ne razbije. A povijest se ponavlja.
Možda je 12.05″ za zlato.
GLD,GDX ETF.
Srebro. SLV ETF
Ili staromodne polugice od unce.
Danas ću, sutra ću, mislim da su najmanje 10% skuplje nego pred dva- tri mjeseca
Ma nebi rekao da je vrijeme za zlato, možda na kraju godine, kotač se okreće i dalje, ima još podosta prostora.
HT-fondovska industrija ulaže, nema baš i negdje drugdje, regiju polako prodaju, vidjeti ćemo da li će RH doći na red, bave se Amerikom, tamo je zarada kažu.Vrijedi dosta više, to je najvažnije.
Podravka-opet fondovska industrija, ova dionica ima priču, rast na svim tržištima , Ledo, izlazak države, ima prejake brandove-pogledajte koje.
Sapn-podcijenjena i to jako, zanimljiva ekipa kupuje, prehrambena industrija tj. Kandit vrijedi više od cijele grupe, Maraska bi mogla brzo u prodaju. Ako se odluče za dividendu kao nekad sve je moguce.
HPB-vrijedi više uzimajući u obzir i Državu i sve ostalo
OPTE-čekamo natječaj, biti će to ogroman poticaj cijeloj burzi, kad dođe lova
S obzirom da su mi najvece pozicije u Sapn i Hpbu ovogodisnji rast portfelja je vec na visokih 7.3%.
Ali isto tako mislim da Hpb nece zadugo preko 700kn niti Saponia preko 370kn. Ne nude veci potencijal rasta srednjerocno. Cilj je pronaci dionicu koja ce napraviti solidan plus ove godine. Stoga je ovo radni vikend i planiram prouciti gradivo malo detaljnije.
02.01.2012
Barron’s
Investors who didn’t own gold in 2019 could be kicking themselves after an 18% rise in prices for year.
But it might not be too late to join the rally………
Cilj je pronaći dionicu koja će napraviti solidan plus ove godine. Stoga je ovo radni vikend i planiram proučiti gradivo malo detaljnije.
– je li konačno pronađena ta dionica koja će napraviti solidan plus ove godine ???
Cilj je pronaći dionicu koja će napraviti solidan plus ove godine. Stoga je ovo radni vikend i planiram proučiti gradivo malo detaljnije.
– je li konačno pronađena ta dionica koja će napraviti solidan plus ove godine ???
[/quote]
Sta znaci “Solidan” plus?
Na razvijenim trzistima solidan plus kad pobjedis market a u nasima solidan plus znaci 200%, 300% :).
Imam i HT, on mi je ipak na prvom mjestu.
– najbolju vašu investiciju ste zatajili, zašto ???