Da, to je nesto na tragu tsunamija poslova od jednog kolege pa se sjecamo kako je to zavrsilo, tsunamijem gubitaka, stecajeva i PSN-ova kojima se i dalje ne vidi kraj.
Ne tvrdim da ce se scenarij ponoviti, ali tvrditi da je to best buy je u najmanju ruku vrlo optimisticno.
To je lopovski sektor u kojem sve ide ispod zita, poslovi, ugovori, VTR itd. i iskreno sumnjam da ce se bilo kakva dobit, ako je uopce i bude, preliti do dionicara. Svatko tko ima ikakva poznanstva u gradjevini zna da je to tako. Brodogradnja isto.
Best buy za 2020.g. po meni bit ce graditelji. Kolicina ugovora za nrednu godinu biljezi rekorde jace i od famozne 2007.g. upitno je gdje pronaci ljudstvo za sve to odraditi.
Moj savjet kupovati Igh i Dalekovod. Mozemo tu ocekivati uskoro jace volumene i snazan rast.
[/Stvarno moraš biti bravehart da ozbiljniji novac staviš u gradjevinare
Best buy na ovoj cijeni je trenutno Dalekovod. Signali trgovanja već odavno ukazuju na povratak na razinu 6,20 a i vrijeme je da se objavi poneki posao jer je u ovo doba godine uobičajeno sklapanje poslova kojim se bavi ova firma. Uglavnom do kraja mjeseca se vraćamo na 6,20 jer ni Erste već duže vrijeme ne prodaje, a oni su jedini i prodavali tokom ljeta i spucali cijenu na 5 kuna.
kad ti izađe sljedeće fi s minusom, bit ćeš sretan ako uspiješ prodati po 4 kn. toliko o tome
[/quote]
Evo gos. jaro, ja krhka ženska osoba izazivam Vas "alfa mužjaka" na "mentalni dvoboj. Stavite neki Vaš best buy do kraja godine, neku dionicu sa ZSE-a a ja ću DLKV. Onda idemo promatrat do kraja 2019 godine koja će ostvariti veći rast. Ne morate čak izabrati ni dionicu možete npr. raspolagati sa 100 tisuća kuna keša i držite u kešu do kraja godine ili kao kupili ste 20 tisuća kom. DLKV, pa da vidimo tko će imati veći prinos. I onda idemo promatrat!
[/quote]
niti si krhak, nit si žensko al nema veze
na zse će od dlkv biti boljih izdanja s boljim rastom, bez sumnje jer poslovanje im je živi očaj,rade s takvim maržama koje samo pokriju troškove a o zaradi da ne pričamo.da nisu prodali vjetroleketrane imali bi opet minus do neba. moguće je naravno da i taj penny stock neko napuca gore,ali kratkog je to daha, vratit će se brzo cijena dole jer dionica po meni ne vrijedi više od 3-3,5 kn
[/quote]
Šta bi Vi da firma čija je cijena dionice stečajna ostvaruje još i dobit?
Umjetnost je pronaći dionicu koja će u kratkom roku narasti 20 – 30 %, razlog rasta ne mora biti neka očekivana dobit nego povratak na realnije razine. Niti je firma u tako lošem stanju da bi cijena i dalje bila 5 kuna, niti je pred stečajem. Za par dana će izbaciti izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja za 3 kvartal, a očekujem i nove poslove u Njemačkoj. Da Erste nije prodavao ovoga ljeta nikada cijena ni ne bi bila na ovoj razini. Hvala im! Pošto više ne prodaju u kratkom roku pod utjecajem novih okolnosti i poslova očekujem realan povratak, za početak na 6,20. Expres!
Best buy za 2020.g. po meni bit ce graditelji. Kolicina ugovora za nrednu godinu biljezi rekorde jace i od famozne 2007.g. upitno je gdje pronaci ljudstvo za sve to odraditi.
Moj savjet kupovati Igh i Dalekovod. Mozemo tu ocekivati uskoro jace volumene i snazan rast.
Za graditelje dolaze bolji dani.
Kada je tako blistavo hrvatsko graditeljstvo što nam ne napraviše nacionalni ponos, Pelješki most. Tj napraviše i srušiše onih par stupića….
I ne samo ponos…. čim se pojavi konkurencija izvana gube i poslove nogostupa po selima
Bananarama
S obzirom na book i poslovne rezultate u kratkom roku meni se vjerovatnijim cini 20-30% dolje nego gore. No dobro, misljenja se razlikuju, sve 5.
Ali jednu stvar ne mogu ne primjetiti: promatrajuci vas investitorski opus nekako se ne mogu oteti dojmu da ulazete samo i iskljucivo u stecajuse. Zar vam vjera zabranjuje da kupite neku nestecajnu dionicu?
Bananarama
S obzirom na book i poslovne rezultate u kratkom roku meni se vjerovatnijim cini 20-30% dolje nego gore. No dobro, misljenja se razlikuju, sve 5.
Ali jednu stvar ne mogu ne primjetiti: promatrajuci vas investitorski opus nekako se ne mogu oteti dojmu da ulazete samo i iskljucivo u stecajuse. Zar vam vjera zabranjuje da kupite neku nestecajnu dionicu?
Nestečajne su dosadne, na njima možeš zaraditi koliko i na oročenoj štednji. Na svakom smeću se može zaraditi samo ako dobro tempirate vrijeme ulaska i izlaska. Nestečajne prepuštam znalcima i analizatorima koji pišu ovdje litanije od tekstova a sami rijetko trguju. ZSE je mjesto brzog uleta i još bržeg izleta, sve ostalo su samo prazne priče i dokazivanje nekog tobož ekonomskog znanja.
Pa ne bih se baš složio.
Pogledajte što su ove godine odradili blue chips, barem većina njih, i recimo OPTE kao jedan no brainer na 1.70 itd., a onda to usporedite s DLKV, DDJH i sl.
Dugoročno me niti jedna firma na ZSE-u ne zanima, sve je to odreda smeće. A kratkoročno me zanima samo smeće. Petrokemija je bila najveće smeće na burzi a ove godine se tamo dalo zaraditi i preko 200%, Đuro je i dalje smeće ali će se i na njemu moći zaraditi 200% ako u budućnosti odaberete pravi trenutak ulaska i izlaska iz pozicije, istina još je to daleko. Ali o čemu ja Vama uopće pričam jer iz pozicije s koje Vi pišete teško će te išta razumjeti.
Bananarama
Za sada + 10%, ali to je tek zahuktavanje! LP!
… godišnji prinos na još uvijek solidnih +35.3% .
Informanka.
– ovaj tjedan mi je portfelj krenuo normalnom uzlaznom putanjom i došao ove godine do +36.8%.
– za ovotjedni rast su zaslužne dionice iz mojeg portfelja: OPTE, ERNT i TPNG.
– po ocjenama vidim da vas slabo zanima rast jednog portfelja sastavljen od “blu čipova” i par rizičnih dionica koji pozitivno posluju i minimalnog trejdanja.
– te u ovoj godini više neće biti informanke.
Nisam shvatio zašto bi bilo kome to moglo biti zanimljivo. Niti se da provjeriti u istinitost, niti ima svrhe nabacivati se postotcima.
Informanka.
– ovaj tjedan mi je portfelj krenuo normalnom uzlaznom putanjom i došao ove godine do +36.8%.
– za ovotjedni rast su zaslužne dionice iz mojeg portfelja: OPTE, ERNT i TPNG.
– po ocjenama vidim da vas slabo zanima rast jednog portfelja sastavljen od "blu čipova" i par rizičnih dionica koji pozitivno posluju i minimalnog trejdanja.
– te u ovoj godini više neće biti informanke.
g-đa Ivana
ništa ne spominjete VLEN, kakva je tu situacija.
Obzirom na stanje u firmi da li predlaže kupnju ili prodaju. Prema mojim saznanjima prilicno ste u toj dionici. Cijenim Vase mišljenje pošto imate tako dobar porast portfelja u ovoj godini.