Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

best buy OPTE….jos malo i stize vijest AZTN -a o kupnji TELE2…

best buy OPTE….jos malo i stize vijest AZTN -a o kupnji TELE2…
da? tko ti je to rekao?

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

A što da komentiram. Zahebavam se s digitalnim bankarstvom u PBZ.
Od čitljive aplikacije su napravili katastrofu.

O digitalizaciji toliko da ulazim u aplikaciju na isti način kao u net bankarstvo.
Katastrofa.

I mene ovo užasno smeta. Kao da je posao digitalizacije dobila šačica početnika informatičara. Ozbiljno razmišljam raskinuti sve veze s bankom čije poslovanje ne ulijeva povjerenje.
Katastrofa

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

– nakon malo dužeg vremenskog perioda zbrajanja pluseva portfelj mi je okrenuo u minus.
– ovaj tjedan sam pogubila -0.3% love iz portfelja, a portfelj više nije na ATH, 37.1%.

Informanka.
– ovaj tjedan sam dosta love pogubila, portfelj je i dalje na solidnih +35.3% ali sam sve dalje i dalje od ATH.
– nešto mi slabo komentirate izvješća za 3Q i povećanje brokerskih naknada Agram brokera.
[/quote]

Moj portfelj za sada otporan na korekciju, da se ne ureknem, ode 0,x % dole pa se vrati, dakle stalno na 23 i nešto posto u ovoj godini. Ali temeljem izvjesca preslagujem portfelj, a izbor dionica što rastom cijena dionica, što nesjajnim poslovanjem a što delistiranjima sve manji. Stanje i osjećaji kao u prvim mjesecima 2017., portfelj nikad sjajniji rezultat, a ja sumnjičav, kao antilopa na pojilu, hoće li mi portfelj lagano zakoračiti u precjenjenost ili nazad. Izvješća: gubitaški sektori očekivano loše, turisti završili s rastom, voze pod asimptotom, za ono malo industrije koja dobro posluje čekamo da je strese recesija.

gosp.Dervil mislite li da će buduća recesija više “stresti” industrijski ili uslužni sektor? Cijenim Vaše mišljenje.

gosp.Dervil mislite li da će buduća recesija više "stresti" industrijski ili uslužni sektor? Cijenim Vaše mišljenje.

“za ono malo industrije koja dobro posluje čekamo da je strese recesija” je izraz mogu uvijek prisutnog pesimiza, a ne prognoza, nisam ekonomista, a ni oni nisu u stanju ništa pogoditi dok već nije sve jasno, dakle kad će, koliko će biti jaka i u kojem obliku tj. gdje će udariti najjače ja ne znam, a mislim da nije niti moguće predvidjeti, sorry. Sve što ja sada znam od činjenica je da industrijska proizvodnja u Europi usporava i da u Hrvatskoj bruto nacionalni proizvod raste najviše zbog rasta osobne potrošnje, dakle rast je prešao na klimave noge, ima li netko nešto bolje na tu temu?

Best buy ATPL na ovim cijenama definitivno. Kad se uzme u obzir stambeno poslovni kompleks koji je zapocet moguce je drastično povećanje neto dobiti sljedece godine. Vrlo je vjerojatno da ce nesto kvadrata biti prodano i u ovoj godini sto ce bitno utjecati i na rezultate 4Q 2019.

Recesija, kada dođe, će sigurno pogoditi sve, neke više neke manje.
Turisti/ugostitelji, autoindustrija, bankarski sektor- oni povijesno prvi plate danak, pa slijede građevinari/teška industrija-
Ali ne očekujem još 2 godine nikakvu recesiju iako definitvno klizimo u tom smjeru što je postalo jasno od trenutka nastanka divergencije smjerova inflatorne politike i monetarnog štampanja novca od strane ECB.
No, ECB štiti financijski sektor, generalno nelogično da su nastavili sa silnim otkupom obveznica ali pogledajući u srž – nisu imali ni izbora kako bi zaštitili svoje interese.
Sada smo došli u situaciju da se rast u gomili slobodnog neplasiranog novca zagušio.
Laički vjerujem da će se taj kotač zaustaviti i okrenuti u deflaciju koja bi mogla nastati naglo i u značajnim stopama te bi to mogao biti okidač “recesije”.
S obzirom da sve pliva u novcu samim time on postaje manje vrijedan – teorijski ovo nije u korelaciji sa deflacijom ali smatram da će to biti nusprodukt zaštite postojeće vrijednosti novca.
Btw, nije ni logično da se obveznice plasiraju po negativnoj kamati na rok od 10+ godina.

Gledajući na taj način, sljedeća recesija bi mogla i trebala biti blaža ali i nešto dugotrajnija.

Best buy ATPL na ovim cijenama definitivno. Kad se uzme u obzir stambeno poslovni kompleks koji je zapocet moguce je drastično povećanje neto dobiti sljedece godine. Vrlo je vjerojatno da ce nesto kvadrata biti prodano i u ovoj godini sto ce bitno utjecati i na rezultate 4Q 2019.

To je jednokratni prihod/dobit i nije toliko bitan za investitore koji gledaju core business, puno važnije je redovno poslovanje tj. stvara li ono redovno dobit i koliku.

Ignore: KressoM, delux

A što da komentiram. Zahebavam se s digitalnim bankarstvom u PBZ.
Od čitljive aplikacije su napravili katastrofu.

O digitalizaciji toliko da ulazim u aplikaciju na isti način kao u net bankarstvo.
Katastrofa.

I mene ovo užasno smeta. Kao da je posao digitalizacije dobila šačica početnika informatičara. Ozbiljno razmišljam raskinuti sve veze s bankom čije poslovanje ne ulijeva povjerenje.
Katastrofa

[/quote]

Nije moglo bit jednostavnije nek je bilo dosad. Sad moram kupiti i jači mob. A ovaj sam kupio početkom godine novog. I ja ću preći kod drugih brokers

https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/ekskluzivno-fina-potvrdila-kupnju-dionica-zagrebacke-burze-128884
https://lider.media/komentari/miodrag-sajatovic-jedna-rijec-dovoljna-je-za-opis-politicko-ekonomske-kasne-jeseni-2019-kosmar-128849
košmar/zse/politika/proračun/hnb/http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Opasnost-rasta-gotovinskih-kredita-i-nekretninskog-biznisa-Maric-pozvao-Vujcica-da-djeluje-a-ne-samo-salje-upozorenjahttps://www.tportal.hr/vijesti/clanak/maric-brani-proracun-barem-u-tom-dijelu-mi-radi-mozak-znam-sto-je-bilo-prije-10-godina-foto-20191108

To je jednokratni prihod/dobit i nije toliko bitan za investitore koji gledaju core business, puno važnije je redovno poslovanje tj. stvara li ono redovno dobit i koliku.
[/quote]
Da jednokratni. Zamislite da dobit za sljedecu godinu bude 100 mil kn sto je realno s obzirom na 10ak tis m2 nekretnina. Kakav bi to utjecaj imalo na cijenu dionice?

New Report

Close