Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očito su imaoci dionica zabrinuti za zdravlje istih pa ih uvaljuju drugima na vrhu dok još mogu.

– ima na burzi dosta loših dionica tipa JDPL (dalje neću nabrajati jer vas to ljuti).
[/quote]
Ne znam gdje bi bilo najbolje malo popušiti love pa smanjiti porez na dobit.
Ima taj JDPL, ali PTKM, VLEN, ULJN, INGR ,IGH, DDJH, RIZO, OPTE, DLKV… mi na ovim razinama pare bolja pušiona.
Toliko pušione. Teško pronaći najveću.

[/quote]
Trenutno je najveca pusiona CASH-r-a, a koliko shvacam imate puno tih dijonica…

Rastimo zajedno...

– ovaj tjedan je stvarno bio rekordan tako da mi je portfelj narastao 37.4%.

Informanka.

– nakon malo dužeg vremenskog perioda zbrajanja pluseva portfelj mi je okrenuo u minus.
– ovaj tjedan sam pogubila -0.3% love iz portfelja, a portfelj više nije na ATH, 37.1%.
– e sada je li ovo recesija, kratkoročna kriza Crobija ili nešto treće za sada je teško znati.
– očekujem o.k. izvješća na ovim dionicama koje posjedujem, a hoće li im to podići cijenu na tržištu ili neće saznati ćemo uskoro.

– nakon malo dužeg vremenskog perioda zbrajanja pluseva portfelj mi je okrenuo u minus.
– ovaj tjedan sam pogubila -0.3% love iz portfelja, a portfelj više nije na ATH, 37.1%.

Informanka.

– ovaj tjedan sam dosta love pogubila, portfelj je i dalje na solidnih +35.3% ali sam sve dalje i dalje od ATH.
– nešto mi slabo komentirate izvješća za 3Q i povećanje brokerskih naknada Agram brokera.

Naravno da pada portfelj kad je pocela korekcija i potrajat ce nekoliko tjedana. Ali to je i prirodno nakon veceg rasta.
Crobex je solidno narastao i treba mali predah inace ne bi bio prirodni rast pa bi bio ogroman pad poslije rasta. Ovako pametno i pomalo gore pa mala korekcija.
Od izvjesca mogu prokomentirati samo one koje pratim. Odlicna izvjesca Ernt,Hpb pa cak i Tpng je jako solidan. Te 3 dionice ce jako tesko pasti nize ili lako i rasti. Doduse Hpb nece jos gore jer ga koci CO koji jos ima podosta iskrcati.
Od razocaravajucih Ddjh predvodnik, lose izvjesce i Viro koji opet radi gubitak i smanjuje book, iako se nadao zaokretu radi boljih cijena. Ovako ne ulazim u dokup, imam nesto Vira. Prije cu kratiti jer i 2 veca prodavaca istresaju i ne daju preko 100kn.
Graditelji ocekivano zalosno u odnosu kako bi trebali.Njih ni stapom dirati.
Od onih koje jos pratim od Saponije ocekivao vise, ipak je tu problem velikog duga koji utjece pomalo i na financijsku stabilnost firme. Naime isti parametar je u padu vec 5 kvartal i to sigurno nije dobro jer pratim puno toga kod Saponije. Neke stvari su i dobre da ne bi bilo kritika. Kratkorocna dugovanja se dijelom prebacuju u dugorocna vjerovatno radi boljih kamata i ista su veca sto je dugorocni uteg, a otvaraju i pitanje o mogucnosti vracanja kratkorocnih dugova iz dobiti.

I meni je ATH pao za 1,9%, vise radi mojih pogresaka i ipak kratio donekle neke pozicije radi izvjesca, al i nekih drugih stvari o kojima ovise neke dionice.
Najbolji balans 35% dionice i 65% cash jer vjerujem da generalno izvjesca ukupno nisu zadovoljila i mozemo ocekivati pad.
K tome neke moje perjanice su i poprilicno narasle pa ce se i prirodno iskorigirati za neke postotke.
Naravno to je moje misljenje i ne moram biti u pravu, ali ni u krivu. U svakom slucaju korekcija ide kao A-B-C i fali jos taj C. Minimalni pad je 1970, al ja sam misljenja da C val mora ispod vala A tj.ispod 1930.
Dakle iducih par tjedana Crobex ce se korigirati put dolje.
Moguce da Crobex i potegne 1% u ponedjeljak, al pad je neminovan i ostvarit ce se. Sve osim crvenog je prilika za prodaju.

@crni orao

Bas ćete se usrećiti sa prodajom i trejdanjem na plitkom Crobexu.
Ali ajd

Pa kolega Tigrus npr neki dan VLEN je bio 9kn pa pad na 6.7kn iako ce to i jos nize. Tpng 45kn sad na 39kn i mozda ce do 36kn, Sapn 360kn a sad na 336kn i jos ce dolje ispod 300kn, Atpl 487kn na 418kn i jos ce padati…da ne nabrajam dalje. To nisu male razlike.
Ja to ne zovem trejdanje vec privremeni izlazak iz pozicije i ponovni povratak kad se posloze parametri.
Glede izmjena profila nitijednom ga nisam samostalno mijenjao po svojoj zelji.

Možda je pad odrađen već na Crobexu.
Vrlo vjerojatno također.

Možda je pad odrađen već na Crobexu.
Vrlo vjerojatno također.

A mozda su u sumi.
Ocekujte vece oscilacije na dionicama iduci tjedan. Ne mislim na rast vec propade.

Indeks na Zagrebačkoj burzi zaronio ispod psihološki važne razine

Informanka.

– ovaj tjedan sam dosta love pogubila, portfelj je i dalje na solidnih +35.3% ali sam sve dalje i dalje od ATH.
– nešto mi slabo komentirate izvješća za 3Q i povećanje brokerskih naknada Agram brokera.
[/quote]

A što da komentiram. Zahebavam se s digitalnim bankarstvom u PBZ.
Od čitljive aplikacije su napravili katastrofu.

O digitalizaciji toliko da ulazim u aplikaciju na isti način kao u net bankarstvo.
Jedino kaj su mi naknadu povećali za 20%.

Naravno, PBZ investor nije u digitalizaciji.
Prije bi rekao da će ubrzo zbog FLASH playera izdahnuti.

Svaka čast PBZ.
Napravili su sve da odem iz PBZa i ne koristim više njihov PBZ investor.

Katastrofa.

BEST BUY.

Nakon Krasa i PTKM mogu Vam preporučiti samo ĐURU ĐAKOVIĆA.

Prvo narodni heroji nikad ne umiru, a drugo je zbog očite sinergije dviju dionica koja ne može omanuti.

Znači dok će se u Đuri sklapati roboti za RAT (ipak je to narodni partizanski heroj) za to vrijeme u Varteksu će se šivati vojne kapute i hlače za robote, odnosno kapute i haljine za robotice.

Lp

ps Jako zadovoljan s ERNT.

HT s Optimom gubi dobit i prihode. Valjda će biti bolje kada ju napokon prodaju.

New Report

Close