– morate znati da svaka dionica ima svoju priču u koju vi možete ali i ne morate vjerovati.
– probajte iskoristiti u svoju korist (novčano) prilike koje vam se pružaju na našoj burzi.
MDKA.
– u ovom rastu dionica i nije odradila neki rast.
– mogućnost isplate velikih div.
– šteta ju je ne imati u portfelju jer nam je nacija sve bolesnija a lijekovi sve skuplji.
– samo ju je teško i kupiti, 2 tjedna sam tu bila na kupnji 15.XXX kn pa ništa i potom sam prešla na kupnju nekih brzorastućih.
– morate znati da svaka dionica ima svoju priču u koju vi možete ali i ne morate vjerovati.
– probajte iskoristiti u svoju korist (novčano) prilike koje vam se pružaju na našoj burzi.
OPTE.
– trenutna cijena 6.85 kn, je li to skupo ???
– kad ja gledam s neke svoje prosječne kupnje od 2.50 kn i da sam tu u TOP100 stvarno je skupo.
– ali ako to za 3-4mj. bude prodano za 10-15kn to je stvarno previše jeftino.
– zašto je sada cijena 6.85kn ???
– zato jer mnogi ne vjeruju da to može biti prodano za 10-15 kn.
– mogu vam napisati i moje iskustvo,
– ovaj OPTE je bilo puno rizičnije kupovati na 2kn nego danas na 5, 6, 7 kn.
– i tu sam trenutno na sitnoj kupnji.
– i ova dionica za mene pripada u rizičnu kupnju.
[/quote]
Terminski, prodaja treba biti oglašena krajem siječnja 2020.godine, ako me sjećanje ne vara, a sam proces bi nakon toga trebao potrajati godinu dana. Neka me netko ispravi ako griješim. Je li tih godinu i nešto predugo ili ne, te odluke donose investitori za sebe, ali treba reći da neće biti prodaje u roku od 3-4 mjeseca.
Mila majko….😅😅😅
Ova cijelu stranicu sebe citira i sama sebi odgovara.
Sve se svodi na “ako”…
Ako naraste za par mjeseci onda ova cijena uopće nije skupa, a ako nema dividende i cijena padne onda je ova dionica pušiona..😂😂😂…
Baš si ti u TOP 100 i ovde na forumu nama altruistički dijeliš savjete….ajde mali ne drpi…..😅
OPTE.
– kad ja gledam s neke svoje prosječne kupnje od 2.50 kn i da sam tu u TOP100 stvarno je skupo.
[/quote]
Terminski, prodaja treba biti oglašena krajem siječnja 2020.godine, ako me sjećanje ne vara, a sam proces bi nakon toga trebao potrajati godinu dana. Neka me netko ispravi ako griješim. Je li tih godinu i nešto predugo ili ne, te odluke donose investitori za sebe, ali treba reći da neće biti prodaje u roku od 3-4 mjeseca.
[/quote]
Grijesis. Ako ima odgovarajućih kandidata I cijena bude prihvatljiva, prodaja odnosno donošenje odluke može ići brzo.
U nekoliko mjeseci.
Sam postupak preuzimanja može potrajati uz druge regulatorne odluke, no sama cijena i prodaja će prethoditi tome i trebala bi biti javno poznata.
MDKA.
– u ovom rastu dionica i nije odradila neki rast.
– mogućnost isplate velikih div.
– šteta ju je ne imati u portfelju jer nam je nacija sve bolesnija a lijekovi sve skuplji.
– samo ju je teško i kupiti, 2 tjedna sam tu bila na kupnji 15.XXX kn pa ništa i potom sam prešla na kupnju nekih brzorastućih.
[/quote]
+ izgledno preuzimanje od strane Auctor CZ (iliti J&T) 😁
A to preuzimanje nije tržišno nego je da bi se zadovoljile regulatorne odredbe. Bivši najveći suvlasnik je defacto bankrotirao i sad je novi preuzeo portfelj koji uključuje i većinski udjel u Mediki.
Želim reci, po mojem skromnom misljenju, nije realno očekivati premiju kod takvog preuzimanja.
Tako gledano, Medika nije BB.
OPTE.
Dobili , ne dobili , što prema infornacijama , ima rezona , za dobit , rizik dosta mali , dok nebulozni sve ne prodaju ) , a do tada
je dobro imati u portfelju neki postotak , zgubili , dobili , ali đanse su plus .
[/quote]
A to preuzimanje nije tržišno nego je da bi se zadovoljile regulatorne odredbe. Bivši najveći suvlasnik je defacto bankrotirao i sad je novi preuzeo portfelj koji uključuje i većinski udjel u Mediki.
Želim reci, po mojem skromnom misljenju, nije realno očekivati premiju kod takvog preuzimanja.
Tako gledano, Medika nije BB.
Medika je BB. I to jedna od jačih.
Ne treba gledati preuzimanje. Treba gledati fundamente i rastuće prihode iz godine u godinu, starenje stanovništva i opčenito trend rasta potrošnje lijekova. Ovo što trenutno vidite na mojedionice zaboravite. To je čistilište od Agrokora. Dvije godine su bile dovoljne za isprat grijehe. Raj nas čeka već s izvješćem za ovu godinu. I ja sam kao i Ivana pecao, pa odustao. Jedna se doduše uhvatila. S druge strane imam nekakvu strategiju da u nelikvidnim ne držim puno portfelja tak da ovo što imam je u skladu s tom strategijom.
Pa kako je onda nitko do sada nije htio kupiti?
Medika je koliko sam ja načuo dosta dugo (bila) na prodaju koliko je meni poznato i nitko nije ozbiljno zagrizao.
Da je nekome Medika napeta, čulo bi se to i vidjelo na cijeni
Firma dobro radi. Koliko se u uvjetima nelikvidnosti u zdravstvenom suatavu da dobro raditi. Zanemarimo li veliku svinjariju koju su napravili sa Agrokorom.
Možda dio krivnje lezi i na suvlasnicima koji imaju svoje interese koje realiziraju preko Medike i koji bi je možda i prodali za cijenu koju ne mogu postići. Ne znam, ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi, no mislim da je bilo potentnih kupaca firma bi se vjerojatno u ovoj cijeloj situaciji oko Auctora prodala.
Za koji dan ce AZ/Valamar dokapitalirirat HIMR sa novih 426 mil kuna . Izdati 488 012 dionica . sto znaci da sami sebi dionicu vrednuju i placaju po 873 kn ! Nisi isli u dokap ni po 10 ni po 400 . ili koliko vec nego po izracunu fer vrijednosti kod spajanja sa Makarskom.
U najavi je ulaganje od jos 200 mil eura ( 1.5 mlrd kuna ! ) i pozicijoniranje u prvih pet turistickih kompanija u RH-a
“Najavljeno povećanje temeljnog kapitala Imperial Riviere početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 200 milijuna eura vrijednosti novih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja te rast kroz akvizicije i širenje na atraktivne turističke destinacije u Hrvatskoj i regiji, čime Imperial Riviera namjerava postati jedna od pet vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.”
https://valamar-riviera.com/hr/mediji/priopcenja-za-medije/imperial-riviera-zajedno-s-az-mirovinskim-fondovima-i-valamarom-krece-u-novi-ciklus-razvoja-i-investicija/#image-65
Hotel Imperial dobije nagradu za najluksuzniji povjesni hotel u Europi..
Jos ne znamo rezultate ali i da su na nivou prosle godine mogla bi se ocekivat dividenda od 2-3% na cijenu dionice ( cca 20 kn)
Dionica u redovnom rezimu trgovine..cijena dionice na burzi od 750-800 kn ( 10% manje od predlozenog dokapa )
Za one koje teze dnevnom spekuliranju nezanimljiva dionica..malo tko je ocito jos i ima u portfelju…
Pozdrav
Očito su imaoci dionica zabrinuti za zdravlje istih pa ih uvaljuju drugima na vrhu dok još mogu.
– ima na burzi dosta loših dionica tipa JDPL (dalje neću nabrajati jer vas to ljuti).
[/quote]
Ne znam gdje bi bilo najbolje malo popušiti love pa smanjiti porez na dobit.
Ima taj JDPL, ali PTKM, VLEN, ULJN, INGR ,IGH, DDJH, RIZO, OPTE, DLKV… mi na ovim razinama pare bolja pušiona.
Toliko pušione. Teško pronaći najveću.