ovo zadnjih tjedana je sve divno krasno i na burzi u cjelini i u mom portfelju gdje cvijeta cvijeće, svako dan sam sve bogatiji. Ponekad pomislim danas je dan za odmor i korekciju, ali ako neka dionica hvata predah trče druge, ako ne ranije stvar se okrene u pristojan plus u zadnih sat vremena trgovanja. Dakle sve je divno krasno i na burzi u cjelini i u mom portfelju…i tako hebeno sliči na siječanj-veljača 2017. kad je moj portfelj taman uhvatio fer vrijednost i spremao se u svoj prvi mjehur ili prvi burzin nakon 2008. kad je uslijedio prerani ispuh.
Postovane kolege, nalazimo se u cistokrvnom bikovskom trzistu, pa tko nije, jos stigne uskociti!!
Slozio bi se s Budfoxom, ovo je tek zapoceo cisti bikovski trend. Naravno ne na svemu vec onome sto je podcijenjeno.
Kras, Podr,Atgr nemaju veci potencijal rast, ali koliko god bilo cudno favoriti za snazan rast su Saponia, Hpb, Vlen, Tpng, Atpl, HT….da ne nabrajam dalje.
Kroz 1g mislim da ce iste dionice poduplati ili troduplati cijene.
Naravno da kad svi rastu generira se silni cash koji ce sve vise raditi nervozu nekima pa ce i purani kao Viro, Dlkv, Ddjh, Igh odraditi svoj rast barem x2. Ali ne jos vec kad Crobex bude na 2400.
Zavalite se i pratite gledalicu, ne nasjedajte na propade kao neki dan na Saponiji i Tpng jer oni ce jako visoko. Na 1 book.ok, ja sam malo doticnu kratio na 44 i 45kn, ali samo radi vece disperzije portfelja i jer sam slucajno nasao neke nove favorite. Naime u Tpng sam bio na preko 6000 kom, netko je trebao razbijati razinu 33 i 34 kn. Ostao na 1600kom.
Saponiu nazalost nisam stigao dokupiti na 260kn, al vjerujen u jos 1 zadnju priliku uskoro.
Napomena: Neke dionice rade novi bull i potrajat ce godinama. A neke su u valu 4 iza kojeg slijedi padanje. Treba znati razlikovati.
– do kada će trajati ova burzovna ahcija svaki tjedan zarada za auto jedan ???
[/quote]
Pa do proljeća 2020.
Očito su imaoci dionica zabrinuti za zdravlje istih pa ih uvaljuju drugima na vrhu dok još mogu.
Kad se kumice s placa uključe onda znam koliko je sati.
Informanka.
– i ovaj tjedan moj portfelj na ATH, 31.7%.
– stvarno moj novac jako dobro radi za mene.
Informanka.
– ovaj tjedan je stvarno bio rekordan tako da mi je portfelj narastao 37.4%.
– skoro pa sve u portfelju mi je raslo, ali po prinosu ipak bih izdvojila: VLEN, OPTE, JDGT, KOTR2, TPNG.
– dokle će trajati ovo ludilooooo ?????
– nemam pojma, ali dobro je dok traje.
Kad se kumice s placa uključe onda znam koliko je sati.
– kumice se nisu uključile.
– to se vidi po prometima.
– prometi su mali.
Očito su imaoci dionica zabrinuti za zdravlje istih pa ih uvaljuju drugima na vrhu dok još mogu.
– ima na burzi dosta loših dionica tipa JDPL (dalje neću nabrajati jer vas to ljuti).
– morate znati da svaka dionica ima svoju priču u koju vi možete ali i ne morate vjerovati.
– kad je kod nas bila najveća kriza ja sam na dionicama HT i INA profitirala i te dionice su mi činile 70% portfelja.
– na našem tržištu i u svijetu isto tako, biti će kriza ali i rastova.
– probajte iskoristiti u svoju korist (novčano) prilike koje vam se pružaju na našoj burzi.
– morate znati da svaka dionica ima svoju priču u koju vi možete ali i ne morate vjerovati.
– probajte iskoristiti u svoju korist (novčano) prilike koje vam se pružaju na našoj burzi.
VLEN.
– jučer je ta dionica s 100.000kn podignuta od 7 do 9kn.
– došla je cijena do 8.80 i vidjela se ta prva cijena na prodaji 9kn.
– potom dolazi na prodaju ispod tih 9kn preko 10.000 dionica 5-6 naloga.
– kupnja se spušta na 8.00, prodaja skida i taj nalog, pa na kraju trgovanja imamo ponovno na kupnji tih 8.00kn.
– e sada je li puno tih 8kn.
– ako taj VLEN posluje s gubitkom i nema div. stvarno je to ne puno nego previše skupo.
– ali ako tu bude dobro poslovanje a naročito div. tada je ova trenutna cijena stvarno prejeftina.
– ako bi tu bilo neke div. u budućim poslovanjima 1-2kn tu bi cijena mogla ići i do 15kn i više.
– sada je tu samo pitanje u što ćemo vjerovati ???
– za moj ukus ta dionica pripada u rizične investicije.
pitanje je koliko Lenac moze zaraditi kuna po dionici tj ako je cijena npr 8 kn a pokaze se da Lenac moze zaraditi 3kn kesa per shere dojdemo da je p/e na 2.6 ima li jeftinije dionice na ZSE
OPTE.
– trenutna cijena 6.85 kn, je li to skupo ???
– kad ja gledam s neke svoje prosječne kupnje od 2.50 kn i da sam tu u TOP100 stvarno je skupo.
– ali ako to za 3-4mj. bude prodano za 10-15kn to je stvarno previše jeftino.
– zašto je sada cijena 6.85kn ???
– zato jer mnogi ne vjeruju da to može biti prodano za 10-15 kn.
– mogu vam napisati i moje iskustvo,
– ovaj OPTE je bilo puno rizičnije kupovati na 2kn nego danas na 5, 6, 7 kn.
– i tu sam trenutno na sitnoj kupnji.
– i ova dionica za mene pripada u rizičnu kupnju.
ADRS, ERNT, HT, PODR.
– evo ove dionice vam nisu rizične investicije.
– tu vas štite mirovinci i ostala fondovska industrija.
– tu vam je jedini nedostatak što neće rasti bezobrazno puno, ali će svakako imati neki skromniji rast.
– ove dionice preporučam za svaki portfelj osim trejderski.
ADPL.
– dobra dionica, pratiti izvješća.
– ima i dobre div.
– trenutno je jeftina zbog recesije u auto industriji.
– šteta ju je ne imati u portfelju.