Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najbolji i najsigurniji posao zadnjih mjesec dana je bio kupnja Kraša na 905 i prodaja na 995.
Tu se moglo već 11 puta zavrtiti ista lova a svaki put sigurnih 10%.
Best buy i dalje!

I kolko si ti zavrtila?

Nijednom.

Ti si uvijek naknadno pametna…. takvih je puna RH.

Gdje se moze kupiti dionice tvrtki koje se bave proizvodnjom litija?

Kao pureplay proizvođača, tesko da ima takav stock. Al ima dosta mineraskih kompanija koje se izmedju ostalog bave kopanjem i preradom litija. Vidi link: Vaš link …[/url]

Litij je inače već dosta dugo u downtrendu, unatoč tastu potražnje, pa treba biti dosta obazriv i iskusan da se shvate mehanizmi iza kretanja cijene i njezine procjene u budućnosti.
[/quote]

Thx za link
Ako neko ima drugih linkova slobodno neka posta ovdje

Informanka.

– evo u ovim recesijskim vremenima moj portfelj stalno na ATH, ovaj put na 27.3%.
– veseli me to što sam s svojim prinosom doslovno dotukla svu fondovsku industriju.
– ovaj put zaradu sam ostvarila na dionicama VLEN, JDGT, IKBA…
– idući tjedan se nadam zaradama i na nekim drugim dionicama odnosno uspavanim ljepoticama.

Informanka.

– i ovaj tjedan moj portfelj na ATH, 31.7%.
– stvarno moj novac jako dobro radi za mene.
– ovaj put niti jedna dionica mi nije rasla nešto spektakularno, čak sam na nekim dionicama ostvarila i sitan minus.
– manji rast su mi ostvarile dionice: MDKA, VLEN, ADPL, ADRS, ERNT, JDGT, TPNG.

Timing je majka, ovdje je vjerojatnost ovakvog pogotka bila manja od 0,2%. Nakon ovog upozorenja idući dan SAPN narastao oko 10% na najvećem dnevnom prometu u zadnje tri godine?

– morate znati da ovu temu čitaju i fond menageri, netko od njih se zahebancije radi poigrao dionicom.
– napisala sam da će pasti cijene dionicama: LRHC i JDPL, pa nisu.
– JDPL je mislim u srijedu povukao gore preko 10%.
– zanimalo me vaše mišljenje za SAPN, znam da to imate u portfelju, nisam vas pitala direktno, na udicu sam stavila mamac i upecali ste se.
– moji savjeti na ovoj temi su dobronamjerni, možemo raspravljati o svakoj dionici a hoće li ta dionica biti u nečijem portfelju to vam ovisi o tipu investitora, sklonosti riziku, vremenskom okviru investiranja…

VIRO.

– šećeraši na inzulinu ???

Timing je majka, ovdje je vjerojatnost ovakvog pogotka bila manja od 0,2%. Nakon ovog upozorenja idući dan SAPN narastao oko 10% na najvećem dnevnom prometu u zadnje tri godine?

– morate znati da ovu temu čitaju i fond menageri, netko od njih se zahebancije radi poigrao dionicom.
– napisala sam da će pasti cijene dionicama: LRHC i JDPL, pa nisu.
– JDPL je mislim u srijedu povukao gore preko 10%.
– zanimalo me vaše mišljenje za SAPN, znam da to imate u portfelju, nisam vas pitala direktno, na udicu sam stavila mamac i upecali ste se.
– moji savjeti na ovoj temi su dobronamjerni, možemo raspravljati o svakoj dionici a hoće li ta dionica biti u nečijem portfelju to vam ovisi o tipu investitora, sklonosti riziku, vremenskom okviru investiranja…
[/quote]

Budimo ozbiljni.

Mislim da nitko ozbiljan neće ulagati u Saponiju, ATGR, ADRIS, Franck, KRAŠ i ostale tvrtke koji su poslovale s Agrokorom kako su poslovale i ostvarile ogromne gubitke.

Znači dok se ne promijene vlasnici i Uprave koje su napravile te gubitke mislim da nitko pametan neće kupovati te dionice.

Mislim jedanput me možeš prevariti.

Drugi put sam BU dala.,

Lp

ps. što se tiče managera vidjeli smo kak su prošli na LEDU i sličnim agrokorkama.
Bilo bi im bolje da se napokon uozbilje i počnu zarađivati plaću.

Informanka.

– evo u ovim recesijskim vremenima moj portfelj stalno na ATH, ovaj put na 27.3%.
– veseli me to što sam s svojim prinosom doslovno dotukla svu fondovsku industriju.
– ovaj put zaradu sam ostvarila na dionicama VLEN, JDGT, IKBA…
– idući tjedan se nadam zaradama i na nekim drugim dionicama odnosno uspavanim ljepoticama.

Informanka.

– i ovaj tjedan moj portfelj na ATH, 31.7%.
– stvarno moj novac jako dobro radi za mene.
– ovaj put niti jedna dionica mi nije rasla nešto spektakularno, čak sam na nekim dionicama ostvarila i sitan minus.
– manji rast su mi ostvarile dionice: MDKA, VLEN, ADPL, ADRS, ERNT, JDGT, TPNG.
[/quote]
Ne razumijem konstataciju kojom kazete da Tpng nece rasti,a Vi je imate. Mozete li pojasniti?

“Mislim da nitko ozbiljan neće ulagati u Saponiju, ATGR, ADRIS, Franck, KRAŠ i ostale tvrtke koji su poslovale s Agrokorom kako su poslovale i ostvarile ogromne gubitke.”

ADRIS ???

Koji narastao ove godine sa 417 na 496..Pa ili Ra sa 500 na 600 i uz dividendu od 19 kuna ??

Koleeegaaa…..dont bi ridikjulus !!

Zeza1 ne treba shvaćati ozbiljno jer je to po meni njegova parodija, nabrojane kompanije imaju ozbiljan potencijal.

Ne razumijem konstataciju kojom kazete da Tpng nece rasti,a Vi je imate. Mozete li pojasniti?

– gospon Crniorao pa da vam pojasnim:
– ova vlada, odnosno RH ima neke zakone o porezu na kapitalnu dobit, ja to ne želim plaćati pa tražim dionice koje će dosta potonuti, jer to amortiziram s dionicama koje mi bezobrazno puno porastu.
– ne želim vam sada to objašnjavati u detalje jer to normalni ljudi ne mogu razumjeti.
– znači meni je potrebno pronaći dionicu koja ima veliki potencijal pada.

– o tom velikom potencijalu pada u zadnje vrijeme je dosta na samoj temi pisao gospon Peskafondo.
– a taj veliki potencijal pada su mi objasnili i moji prijatelji koji trenutno plove pa nisu trenutno aktivni na forumu a radi se o gosponu Pripuzu koji plovi na TPNG kao mali od kužine i gospon Remorker koji plovi na JDPL kao prvi čistač stroja.
– ako njima ne vjerujem kome ću vjerovati.

Dogurao je do prvog čistača stroja? Svaka čast. Volim kad me ljudi iznenade!

– gospon Crniorao pa da vam pojasnim:
– ova vlada, odnosno RH ima neke zakone o porezu na kapitalnu dobit, ja to ne želim plaćati pa tražim dionice koje će dosta potonuti, jer to amortiziram s dionicama koje mi bezobrazno puno porastu.
– ne želim vam sada to objašnjavati u detalje jer to normalni ljudi ne mogu razumjeti.
– znači meni je potrebno pronaći dionicu koja ima veliki potencijal pada.

– o tom velikom potencijalu pada u zadnje vrijeme je dosta na samoj temi pisao gospon Peskafondo.
– a taj veliki potencijal pada su mi objasnili i moji prijatelji koji trenutno plove pa nisu trenutno aktivni na forumu a radi se o gosponu Pripuzu koji plovi na TPNG kao mali od kužine i gospon Remorker koji plovi na JDPL kao prvi čistač stroja.
– ako njima ne vjerujem kome ću vjerovati.
[/quote]
Baljezgate gluposti i ne znate ni dati odgovor. Po cijenama 30-35kn nije se ni mogla skupiti nekakva ozbiljnija kolicina. Ako vozarine odu na 20k dnevno bas me zanima hoce li i dalje Tpng biti ovako jeftina.
Ja mislim da nece.

New Report

Close