Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana, jeste li se registrirali i poslali zahtjev za kupnju?
Presale starts on 14 Oct 2019 10:00 UTC.
You can invest using ETH or nEUR

– da se nisam registrirala i poslala zahtjev za kupnju ne bi mi poslali gmail.
– šteta je tu ne investirati neku manju lovu.
[/quote]

Zbog cega je steta, kakvi su im prihodi, rashodi, planovi ulaganja-razvoja i koliko to placate u kontekstu cijene te dionice neki parametri nitko nista ne spominje ?

Ignore : renči

Ovaj JDGT je opet dosta narastao. Mozda insajderi napumpavaju cijenu prije izvjesca, isto su napravili i zadnji put kad je dionica s 1030 naglo skocila do 1150.

– tu sam malo kemijala pa je cijena išla nešto gore.
– možda se ta cijena i spusti jer iduće godine neće biti dividende kao u ovoj godini.

Ne vidim razloga zbog kojega bi SAPN bila best buy.
Većinski vlasnik drži gotovo 90% dionica, pre mali je free float, te uvijek prijeti realna prijetnja delistiranja a u konačnici i izbacivanja malih dioničara (na tragu aktualnih zbivanja kod ATLN, koji je neusporedivo bolja priča zbog monopola kojega drži).
Dalje, primjetan je kontinuiran pad prihoda iz godine u godinu koji bi se progresivno mogao nastaviti i dalje, a ne vidim nekakav implementirani plan Uprave za iskorak na ino tržištima.
Uz značajnu zaduženost, sve jači pritisak konkurencije, definitvno ne smatram ovo best buy opcijom.
Čisto moje razmišljanje.

Mozda ce je delistirati?

– mislim da bi trebali na ovome forumu postaviti novu temu radnog naslova: mi investitori u delistirane dionice.
– te delistirane dionice su dobra stvar, cjenovno su dosta stabilne.

Oglas za usmenu javnu dražbu 19.600 redovnih dionica izdavatelja BRIONKA d.d.

Pa Vi uz hotel možete otvoriti i jednu RENT a car kuću.
Očito na burzi zaradite za cijelu flotu gratis.

– često napišem “zaradila sam za auto”, usput naglasim novi srednje klase.
– te aute ne kupujem nego to vam napišem da možete predočiti kolika je ta zarada.

– koliko košta jedna firma ???
– broj dionica puta cijena na burzi i dobijete neki broj koji velikoj većini pa tako i meni ništa ne znači.
– ja stanem ispred neke velike zgrade, znam otprilike kolika je cijena stana, otprilike pobrojim koliko ima stanova, pa to pomnožim i sada znam koliko košta ta zgrada.
– sada mogu usporediti cijenu te xy firme i koliko takvih zgrada vrijedi na burzi ta firma.

– većina vas će reći kako je to totalno bezvezno računanje,
– meni nije.
– jednom sam tako usporedila cijenu jedne firme na burzi s kućama uz more, i vidim da ta firma vrijedi 5 kuća uz more.
– je kuće uz more su preskupe, ali po toj mojoj računici mi je ispala cijena te firme totalna bagatela.
– i ja puno toga kupim uz fenomenalno velik diskont, ostalo je povijest.
– tko je kužio je kužio a tko nije ja mu ne mogu pomoći.

JDPL.
– i to prodajte ako imate što prije jer u to preduzeće ne cveta cvće.

JDPL.

– očekivala sam da će ta dionica koju je dosta reklamirao moj prijatelj Splićo pasti barem 50% prvog dana ali nije, čuda su moguća,
– na žalost ići će vam to dosta dolje.

Pa Vi uz hotel možete otvoriti i jednu RENT a car kuću.
Očito na burzi zaradite za cijelu flotu gratis.

– često napišem "zaradila sam za auto", usput naglasim novi srednje klase.
– te aute ne kupujem nego to vam napišem da možete predočiti kolika je ta zarada.

– koliko košta jedna firma ???
– broj dionica puta cijena na burzi i dobijete neki broj koji velikoj većini pa tako i meni ništa ne znači.
– ja stanem ispred neke velike zgrade, znam otprilike kolika je cijena stana, otprilike pobrojim koliko ima stanova, pa to pomnožim i sada znam koliko košta ta zgrada.
– sada mogu usporediti cijenu te xy firme i koliko takvih zgrada vrijedi na burzi ta firma.

– većina vas će reći kako je to totalno bezvezno računanje,
– meni nije.
– jednom sam tako usporedila cijenu jedne firme na burzi s kućama uz more, i vidim da ta firma vrijedi 5 kuća uz more.
– je kuće uz more su preskupe, ali po toj mojoj računici mi je ispala cijena te firme totalna bagatela.
– i ja puno toga kupim uz fenomenalno velik diskont, ostalo je povijest.
– tko je kužio je kužio a tko nije ja mu ne mogu pomoći.
[/quote]

Ma sve ok. Samo ne znam zašto srednje klase. Ja napišem visoke klase jer mi je lakše zbrojiti zaradu.

A i na ovom topiću nažalost nisu svi s matematičkim diploma.

Tako da im stvarno bude lakše za skužit. BMW serija 7 i svima jasno.

Novi auto srednje klase. Kaj je to? Škoda, ford focus, golf ili passat. Ili lada niva 4×4?

Mislim srednja klasa je dosta široki pojam tako zbunjujete one koji se u to kuže.

A koliko sam shvatio Vi bi željeli da Vas ljudi razumiju.

Više-manje.

Lp

Zez na autima više klase su veće devijacije u cijenama nego na autima srednje klase. A i sam BMW 7 od motora do motora i opreme razlika može biti cijena jednog auta srednje klase. Tak da si malo fulao poantu. A i teže je razumijet smisao tvog posta (osim ako je “nisam k… ao neko vrijeme pa ću se pravit pametan”) nego citirani post.

Evo ja kupio LRH po 5200, pa cemo uskoro vidjeti jesam li, dobar, los ili zao,

– mislim da niste ni zao ni dobar investitor, ali moglo bi biti nešto oko loš investitor.
– ne krivim vas, na to su vas naveli drukeri sa poslovnog.
– najbolji mi je jedan odvjetnik koji je kužio kako će biti puno bolja kta u LRH po 5200kn nego kta na banci koja je sramotno mala.

– najbolji mi je jedan odvjetnik koji je kužio kako će biti puno bolja kta u LRH po 5200kn nego kta na banci koja je sramotno mala.

Best buy.

– Best buy je svakako LRH sa zagarantiranom zaradom od cca 1-1.4% (ovisno po kojoj ga cijeni kupite).
– u kalkulaciju uzmite ulaznu brokersku proviziju, izlazne nema.
– trebate tu sačekati 1-2 mjeseca da vas isplate i sigurna i zagarantirana zarada koja je puno veća od bankarske štednje vam je u džepu.

Oglas za usmenu javnu dražbu 19.600 redovnih dionica izdavatelja BRIONKA d.d.

– kog vraga će vam to smeće ???

New Report

Close